vehicul de viață amortizare - mașini, servicii, generatoare, mărfuri, pentru leasing în 2019

În acest articol vom discuta despre deprecierea vehiculului. Ce este această procedură, care este necesar, și ceea ce este - pe. Valoarea completă a vehiculului achiziționat nu este imediat amortizată.Ea a dedus treptat în cursul vieții sale utile. Amortizarea este calculată ca fiscale și contabile. Este important de a avea o idee despre cum să efectueze amortizare.

Amortizarea auto se efectuează pentru a scrie pe costul pieselor atunci când se poarte. Se consideră, în cazul în care - organizația a dobândit vehiculul sau a fost angajat angajat cu transport propriu.

La momentul calculării deprecierii este necesar să se respecte regulile:

Organizația alege metoda de

Trebuie remarcat în politicile contabile

Este necesar să se determine durata de viață a mașinii pentru încărcare completă de amortizare.

Mai multe modalități de taxare:

 • liniar;
 • reziduuri termocontractibile;
 • anularea proporțională cu volumul lucrărilor efectuate;
 • metoda accelerată.

Cel mai simplu - liniar. Acesta se calculează prin formula ușoară. Luați în considerare exemplul - societatea a achiziționat costul vehiculului de 500 000 de ruble pentru o perioadă de 10 ani.

500 000 împărțit în 10 000 din 50, ceea ce înseamnă că în fiecare an, costul masinii este redus cu 50 de mii de ruble. Această metodă are un dezavantaj - nu acoperă toate costurile pentru mașină, astfel încât rezultatele pot fi inexacte.

Amortizarea este calculată în următoarele cazuri:

 • în cazul în care antreprenorul privat sau persoană juridică trebuie să prezinte documente la biroul fiscal;
 • atunci când se evaluează asigurătorul valoarea reală a vehiculului;
 • folosind un vehicul personal de la locul de muncă;
 • în timp ce leasing.

Amortizările sunt mai multe tipuri - fizice și mentale. Primul este de a schimba valoarea vehiculului pentru utilizarea sa.

Acesta este influențată de stres mecanic, fenomene naturale și de alți factori. Motivul uzurii morale este apariția unor tehnologii mai noi.

Pentru a determina deprecierea este necesar să se cunoască kilometraj lui. Pentru a calcula, trebuie să știți câțiva indicatori:

 • valoarea tuturor materialelor care au plecat să mențină vehiculul în stare de funcționare. Datele sunt preluate pentru anul;
 • cantitatea de lichid înlocuit;
 • informații cu privire la costul petrolului.

Pentru corectitudinea calculelor, puteți înregistra toate cheltuielile într-un caiet. În evidențele fiscale valoarea de amortizare cumulată a vehiculelor sunt incluse în costurile indirecte.Ce este acesta

deprecierea vehiculului - acest vehicul de compensare uzură în termeni monetari. Mașina are o durată de viață utilă.

Odată ce transportul poartă în sine este depreciat. În procesul de punere în aplicare a acesteia este setată pentru a determina dacă vehiculul este pornit sau scrie-l.

Procedura de numire

Informații despre amortizare permit o precizie maximă de timp și frecvența de inspecție a vehiculelor este planul.

De asemenea, amortizarea este necesar să se stabilească o perioadă de utilizare ulterioară a vehiculului. Prin intermediul acestui proces, compensare finanțe, care au fost cheltuite pentru achiziționarea vehiculului.

bază legală

Acumularea de depreciere se realizează pe baza articolului 259 din Codul fiscal.

În conformitate cu articolul 258 din Codul fiscal. de viață utilă - o perioadă în care organizația intenționează să utilizeze vehiculul.

În cazul în care vehiculul este achiziționat, acesta trebuie să fie înregistrat în inspecție auto de stat. Procedura poate dura o lungă perioadă de timp din mai multe motive, cum ar fi absente cu antet.

Amortizare ar trebui să înceapă cu luna în care acest vehicul a început să folosească. De asemenea, a permis să amortizeze vehiculului, care nu a fost încă pus pe înregistrare.

Perioada de utilizare este stabilită pe baza următorilor indicatori:

În cazul în care autovehiculul este 1-3 clasa, perioada de amortizare este de la 3 la 5 ani. Grupul vehicul 4 - 7 ani.
Mai multe mașini și clase superioare sunt incluse în 5 cifre, acestea au până la 10 ani.

vehicul de viață amortizare - mașini, servicii, generatoare, mărfuri, pentru leasing în 2017
Care sunt diferitele tipuri de amortizare în contabilitate, a se vedea articolul: Tipuri de amortizare.

Pentru o astfel de capacitate a motorului masina nu este important. Prin 5 grup se poate referi orice vehicul de pasageri - în legile criteriilor de clasificare nr.

Angajații de inspecție fiscală se face referire la această clasă de autoturisme cu popular brand, prețul ridicat, dimensiuni - sedan, limuzina, și altele.

În vehicule, producătorul intern este desemnat un număr de înaltă clasă 5 în numărul de model (acesta va fi primul).

În mașinile străine nu este de grad, astfel încât în ​​determinarea perioadei de amortizare nu ar trebui să se bazeze pe raportul de la producător.

La calcularea ratei de amortizare sunt luate în considerare următorii indicatori:

 • vârsta vehiculului;
 • difuzat în acel moment;
 • producător;
 • condițiile de funcționare, frecvența de utilizare, clima;
 • Situația ecologică în zona de utilizare;
 • utilizarea unei mașini - un oraș, oraș sau sat.

În cazul în care vehiculul nu este mai mare de 5 ani, atunci formula este mult mai simplu - costurile de amortizare va fi de 15% -20% pe an.

camion

Atunci când o entitate achiziționează un transport și o definește ca de transport de marfă, următorul pas - stabilirea duratei sale de viață utilă. Atunci când se atribuie un camion la un grup specific de depreciere se ia în considerare o serie de factori.

Clasificarea camion grup de amortizare, după cum urmează:

Capacitate mai mică de 0,5 m

Grupul 3. utilizarea pe termen - 3 la 5 ani