Tehnici de batic și tipuri, batic și I

Tehnici de batic și tipuri, batic și I
tehnica batic - una dintre problemele-cheie pentru cei care au văzut o dată eșarfă pictat manual sau o imagine în „batik“ stil.

Există mai multe tehnici de batic, un grad diferit de dificultate, efectul imaginii și materialele și tehnicile care sunt utilizate pentru pictura tesatura. Cea mai veche tehnica Batik -batic fierbinte

obmolvlyus imediat că batic fierbinte, printre altele, este, de asemenea, una dintre cele mai dificile tipuri de pictura tesatura. Dar, și efectul pe care va trebui să fie extraordinar, memorabil, foarte interesant. De aceea, probabil, maeștrii batic spun că, dacă vă place un batic fierbinte, atunci este dificil să renunțe.

Tehnici de batic și tipuri, batic și I

Eu însumi încă nu am decis pentru mine dacă sunt sau nu îmi place lucrul cu ceara fierbinte și toate. Sincer, am gustat prea puțin. Dar ceea ce face stăpânul batic la cald - da. place foarte mult. Astfel,

Esența batic fierbinte

Deci, noi l numim intenționat. Faptul că lucrările se realizează cu topit în foc (atât de cald temperatura) ceara (de obicei), parafină, stearină sau un amestec al acestora. Ei repede (deci nu au avut timp să se întărească în timpul „modul“ este aplicat materialul folosind o perie speciala cu țepi. Perie convențională pentru batic aici nu sunt potrivite.

Există un instrument special pentru desenarea conturului de ceară topită, se numește cantatul. Se pare ca acest lucru:

Tehnici de batic și tipuri, batic și I

Locurile care sunt acoperite cu ceară, vopsea nu este afectată. Este posibil pentru a obține efecte excelente „pentru a face flori“, și NU, combinând scaune din stofa vopsite. Mai mult decât atât, în batic fierbinte frumos creat unele efecte, cum ar fi efectul de „pocnituri“ sau „craquelure“.

După este pregătit lucrarea, ceara din țesătura este îndepărtată folosind un fier fierbinte și grămezi de ziare vechi. Mult mai simplu -

batic

A fost inventat mult mai târziu, odată cu dezvoltarea industriei chimice, să sfătuiască lucrarea celor care iubesc batic, dar care pare a fi extrem de dificil de a lucra cu ceara, corodare cu produsul finit și alte înțelepciune.

Tehnici de batic și tipuri, batic și I


În cazul în care tehnica batik rece rol contururi de ceară și de a efectua rezerve speciale pentru batic, care astăzi vă puteți cumpăra în orice magazin de produse pentru creativitate. Faptul că nu este nevoie să se încălzească materialul, ceara coroda și se aplică din nou, facilitează în mod considerabil tehnologia de pictura pe material textil.

Astăzi batichisty poate pregăti o rezervare parte (nu permite ca cerneala să curgă dincolo de limitele figurii) pentru tine acasa (a se vedea articolul Rezervă pentru batic: face singur). În magazin puteți găsi contururile și rezervele de diferite culori, cum, de altfel, și de rezervă incolor (lavabil). Foarte convenabil! Se spală batistă o cârpă sau o imagine viitoare, urmele de creion spălate împreună cu rezerva. În locul lor - o dungă strălucitoare alb pur perfect restrictiv și distinge pete de culoare.

rezervă la rece pot fi aplicate și tuburi de sticlă speciale pentru batic. Și rezervă o compoziție specială pentru acest scop, de exemplu, firma „Hobby-uri.“

batic nodular

batic nodular numit forma antica de tesatura decor. Apropo, tinerii artiști pot recomanda să înceapă cu această tehnică de batic.

Tehnici de batic și tipuri, batic și I

Sensul său este simplu - sunt fixate la nodurile de tesatura (la întâmplare sau în conformitate cu un anumit model) folosind filamentul. Unii batichisty ca pentru a forma modele neașteptate, cu ajutorul unor materiale improvizate - nasturi, pietricele, mingi rotunde. Principalul lucru pe care subiectul nu a fost frică de căldură, pentru că înnodate folosind fire bine, se va fierbe în apă, cu o soluție de colorant.

Mai ales arate frumos în cămăși de artă nodulara batic, rochii, fete de masa, servetele.

pictura gratuit

Această tehnică este deosebit de batic prezinta talentul artistului, nu puteți crea un model potrivi mucegai. Se creează un produs unic.

Tehnici de batic și tipuri, batic și I

Practic pictura liber practicata folosind coloranți de anilină sau vopsele pe bază de ulei cu solvenți specifici. Puteți pune diverse experimente, adăugând undeva în rezervă sau sare de efect, sau folosind substanțe pe bază de alcool pentru hidratarea țesutului.

Pictat în umed

Varietatea de pictură liberă. Noi munca prestată „în prime“ neobișnuit de frumos efect de decolorare vopsea preaplinul una în alta, creând iluzia airiness.

Tehnici de batic și tipuri, batic și I

Există mai multe puncte de vedere ale acestei tehnici. Acesta poate fi întins și o cârpă umezită se presara vopsea uscată (mai mici, mai moi tranziții de culoare). Puteți avea o perie pentru a picta direct pe suprafața umedă a benzii, auto-Structurare fără a utiliza template-uri gata făcute pentru batic. Face tot ce este necesar pentru a rapid, sau pe un material de uscare format pete urâte.

Tehnica „Shibori“

Tehnici de batic și tipuri, batic și I

este adesea numit batic nodulară. Cu toate acestea, în tehnica de „Shibori“ există câteva diferențe. Țesătura este pliat într-un anumit fel, de multe ori cu o soluție gata. Aceasta este o tehnica japoneza vechi, ca ecou o tehnica origami favorit japoneze.

În ciuda tuturor acestor tehnici de batic, există mai multe efecte suplimentare, utilizând care puteți adăuga expresia și identitatea, cum ar fi efect de sare. „Craquelure“, utilizarea ureei sau un efect neobișnuit al alcoolului.