Simptomele prezența toxinelor în organism - este Toată lumea ar trebui să știi

Toxinele - sunt substanțe chimice care sunt în mod natural sau artificial prezente în mediul înconjurător. Otraveste care sunt dăunătoare pentru corpul nostru, atât în ​​interiorul cât și în afara. Există două tipuri de toxine - endotoxine și exotoxine. Corpul este adaptat la natura prelucrării și eliminarea toxinelor. Organismele care sunt utilizate pentru a elimina aceste produse chimice este - un rinichi, ficat, colon, piele și plămâni.Endotoxine sau toxine interne formate în organism prin scindarea produsului alimentar în colon, și ca urmare a proceselor metabolice în celule. Aceste toxine sunt similare cu radicalii liberi. toxine externe sau exotoxine poate fi chimică sau microbiană. Ele pătrund în corpul de alimente contaminate, apă și aer. Toxinele pot fi formate de asemenea din cauza prezenței bacteriilor dăunătoare sau fungi.

Organismul scapa de toxine prin urină, fecale, sudoare, aer expirat. Ficat sparge toxine dăunătoare inofensive produse care sunt excretate ca fecale sau urină în formă de rinichi folosind. Uneori, toxinele se acumulează în organism, motiv pentru care este necesar să-l purifica de la ei. Unele dintre cele mai comune simptome ale prezenței toxinelor în organism este - sindromul de oboseală cronică, insomnie, sensibilitate la anumite alimente sau substanțe chimice și miros neplăcut corpului.

Halitoza - simptom organism intoxicaŃie

Simptomele prezența toxinelor în organism - este Toată lumea ar trebui să știi

Efectele cauzate de toxine, variază în funcție de concentrația acestor substanțe chimice nocive în organism. Rezultatele prezenței lor pot varia în funcție de impactul pe care îl au.

Probleme la nivelul tractului gastro-intestinal

tractului gastrointestinal - este cel mai important sistem de eliminare a toxinelor din organism. Prin urmare, unele probleme cu tractul gastro-intestinal poate crește nivelul de toxine din organism. Persoanele cu cantități foarte mari de toxine în organism există simptome, cum ar fi inflamația mucoasei gastro-intestinale, constipație, hemoroizi, ulcere în stomac, dureri abdominale, indigestie și diverticulita.

Dezechilibrul nivelurilor hormonale

Substanțe sintetice numite xenoestrogens atunci când sunt ingerate acționează ca hormonul estrogen feminin. La femei, aceste toxine pot provoca dezechilibre hormonale, ceea ce duce la apariția simptomelor de endometrioza si PMS. Suntem oameni, creșterea nivelului de estrogen, poate reduce numarul de spermatozoizi.boli inflamatorii

Toxinele fiind substanțe străine pot provoca o serie de răspunsuri inflamatorii. Celulele albe din sânge prezente în corpul încercând să se ocupe de acești factori externi. Inflamarea poate duce la boli, cum ar fi boala Alzheimer, astm, boli de inima si artrita. Dacă o persoană este deja suferă de una dintre aceste boli, care sunt prezente în corpul de toxine poate agrava boala.

Probleme ale pielii

Piele detoxifica proces prin transpirație sau transpirație. Uneori, porii pielii devin înfundate cu toxine, care provoacă o mulțime de reacții alergice. Aceste reacții pot fi o cauza diferitelor probleme legate de piele, cum ar fi erupții cutanate, psoriazis, acnee si eczeme.

probleme cognitive

cantitate prea mare de toxine din organism poate da naștere la probleme cognitive, cum ar fi pierderea memoriei, modificări ale dispoziției, și incapacitatea de a gândi clar. În plus, toxinele în exces sau expunerea excesivă la efectele lor pot provoca uneori simptome similare cu simptomele de dementa, chiar si in randul tinerilor.

Metode de purificare a corpului de toxine

Prezența toxinelor în organism poate duce la dezvoltarea diferitelor boli neurologice și apariția efectelor toxice ale metalelor grele. În foarte important pentru a evita aceste probleme, curata corpul acestor substante chimice. Iată câteva metode de detoxifiere a organismului pentru a ajuta alunga toxinele din ea și de a restabili starea de sănătate a diferitelor sisteme sale.

Simptomele prezența toxinelor în organism - este Toată lumea ar trebui să știi

Mănâncă fructe, cum ar fi rodii, portocale și grapefruit - este un mod natural de a stimula sistemul digestiv și detoxifierea organismului. Aceste fructe fac parte dintr-o dieta sanatoasa, și de a reduce in mod natural nivelul de substanțe chimice în organism.

  • Bea mai multe pahare de apă în fiecare zi - acesta este modul natural și cel mai de bază pentru detoxifierea organismului. Apa curata sistemul de corp și îl elimină din toxinele prin transpiratie si urina. De asemenea, apa mentine echilibrul apei în organism.
  • Includerea în dieta de o cantitate mare de fibre în formă de sfeclă, broccoli, anghinare și de alge marine. Celuloza ajuta la digestia alimentelor și curăță organismul de toxine.
  • Adăugat la condimente alimentare, cum ar fi semințe de coriandru, chimen, turmeric si chimen dulce, deoarece acestea au efecte antitoxice asupra organismului.
  • Este cunoscut faptul că creșterile de stres și scade nivelul de toxine în ficat pentru detoxifierea organismului. Prin urmare, practica de meditatie si yoga pentru a diminua stresul și să stimuleze sistemul imunitar.
  • Evitați alcoolul și băuturile care conțin cafeină și fumatul, deoarece aceste obiceiuri nu numai la creșterea nivelului de toxine din organism, dar, de asemenea, i facă rău în mod direct. În plus, acestea contribuie la formarea de placi in artere. În loc de alcool și băuturi care conțin cafeină bea sucuri de fructe sau legume naturale.

Toxinele trebuie să excreta înainte de a face rău, ceea ce duce la deteriorarea orice organe. În cazuri rare, acumularea de toxine poate fi chiar mortale. Deci, pentru a vă proteja de tot felul de boli, introduceți un stil de viață validă și să fie monitorizate în mod regulat de către un medic.