Servicii hoteliere - studopediya

Hotel - este o companie concepută pentru cazare temporară, acest complex proprietate (clădire, o parte a clădirii, echipamentele și alte active) pentru furnizarea de servicii;Consumatorilor - cetățean având intenția de a comanda orice ordine și de a folosi serviciile exclusiv pentru uz personal (intern) are nevoie;

Artist „- o organizație, indiferent de proprietate, precum și întreprinzătorilor individuali care furnizează servicii consumatorilor cu privire la contract oneros.

Turism - cetățean vizitează țara (locul) de ședere temporară în recreativ, educativ, profesional și de afaceri, sport, religioase și alte scopuri (fără a lua o activitate remunerată), în perioada cuprinsă între 24 de ore până la 6 luni .. drepte sau cu cel puțin o ședere peste noapte.

Servicii de plasare de fonduri Artist - organizații, întreprinzători individuali, care furnizează servicii de unități de cazare.

Servicii de plasare - activități ale Executivului pentru serviciile de cazare și furnizarea hotelului, specializat (terapeutică, sănătate, sport, turism și alte servicii) ".

-gama și calitatea serviciilor;

Calitatea serviciilor trebuie să respecte termenii contractului, iar în absența sau lacuna a termenilor contractului - cerințele impuse în mod normal, cu privire la aceste servicii.

Serviciile oferite de hoteluri sunt împărțite în bază și avansate. Ele pot fi liber și plătit.

Principalele servicii includ cameră și masă. Efectuarea de viață în hotel și pleacă de la ea ar trebui să fie făcut în jurul ceasului. În catering, comunicații și servicii de consum staționate în hotel, oamenii care locuiesc în hotel, a servit din rândul său.

Nu oaspeții suplimentari de încărcare pot fi furnizate următoarele servicii:

- chema o ambulanță;

- utilizați trusa de prim ajutor;

- livrare la camera atunci când este primită;

- trezire la o anumită perioadă de timp;

- furnizarea de apă clocotită, se ace, fire, un set de feluri de mâncare și tacâmuri.

- Servicii de alimentație publică (bar, restaurant, cafenea, bar, bere);

- magazine (suveniruri, magazin alimentar), distribuitoare automate;

- Infrastructura de divertisment (discotecă, cazino, club de noapte, arcade video, sala de biliard);

- excursii, ghid de servicii;

- organizarea vânzării de bilete la teatru, circ, concerte, etc.;

- Servicii de transport (rezervare de bilete pentru toate modurile de transport, comanda de transport, la cererea oaspeților, taxi, închirieri auto);

- achiziția și livrarea de flori;

- vânzarea de suveniruri, cărți poștale și alte materiale tipărite;

- servicii de consum (repararea și curatarea incaltamintei, repararea și haine de călcat, curatatorie si spalatorie, articole de depozitare și valori, descărcarea, încărcarea și livrarea bagajelor la camera, obiecte de rulare de destinatie de cultura si - TV, ustensile de bucătărie, echipamente sportive, etc;. reparații ore, aparatele electrocasnice, radio, salon de coafură, servicii de manichiură și masaj și alte servicii personale);

- Servicii de infrumusetare;

- saună, baie de aburi, piscina, sala de gimnastica;

- închiriere, sală de conferințe;

2.1 Principalele servicii ale întreprinderilor hoteliere

Din punct de vedere al bunului simț cu privire la orice ospitalitate nu poate fi considerat fără satisfacerea nevoilor umane primare - are nevoie de hrană, odihnă și somn. În acest sens, cel mai rezonabil și logic suficient este următoarea definiție a hotelului, care a dat SI Baylik:

„Hotel - este o companie care ofera oameni care sunt departe de casă, o gamă largă de servicii, dintre care cele mai importante sunt la fel de servicii de cazare și hrană.“

Esența serviciilor de cazare este faptul că, pe de o parte, în utilizarea unor camere speciale disponibile (camere de hotel), pe de altă parte, serviciile sunt efectuate direct către personalul hotelului: serviciu de portar la înregistrare recepție și clienților, servicii de menaj curățenie camere de hotel etc.

Camerele hotelului sunt principalele servicii de cazare elemente. Acest spațiu multifuncțional destinat pentru oaspeții relaxare, somn, hotel de lucru. Cea mai importantă funcție este de a se asigura că oportunitatea lor de somn. Importanța altor camere de hotel oferă, mai presus de toate, depinde de destinație și oaspeții hotelului. De exemplu, o întâlnire de afaceri hoteluri [3].

Alte servicii completează oferta de cazare si servicii de catering. Acestea includ piscine oferă săli de conferințe, săli de negocieri, echipament sportiv, închirieri auto, curatatorie, spalatorie, frizerie, salon de masaj și multe altele. În funcție de modul în care acestea sunt realizate și sunt combinate într-un singur complex, se dezvoltă un anumit tip de întreprindere, cum ar fi un hotel de lux, hotel clasa de mijloc, hotel-apartament, hotel de clasa economica, complex hotelier, motel, hotel privat de „B & mic dejun „garni hotel, o pensiune de, curte de hotel, ROTEL, Botel, Floatel, flaytel. Serviciile oferite de hoteluri sunt împărțite în bază și avansate. Ele pot fi liber și plătit.

Principalele servicii includ: cazare si masa, în conformitate cu „Regulile de acordare a serviciilor hoteliere.“

2.2 Servicii de cazare

În fiecare stat pentru a înțelege nivelul de confort ca un criteriu de clasificare o abordare diferită, motiv pentru care nu există o clasificare uniformă a hotelurilor din lume.Organizația Mondială a Turismului (OMT) a oferit doar clasificarea standard de cazare.

Cu toate acestea, există mai multe clasificări generale. Voi sublinia doar cele mai folosite dintre ele:

1. Nivelul de confort - un criteriu complex, care termeni sunt după cum urmează:

- precizați numărul de camere: mărimea camerelor, proporția de camere single, apartamente, camere, apartamente, disponibilitatea structurilor municipale în camere;

- starea de mobilier, echipamente, articole pentru instalații sanitare;

- disponibilitatea și starea de catering;

- starea clădirii, drumurile de acces, construirea teritoriului adiacent la hotel;

- suport de informații a echipamentelor tehnice;

- asigurarea furnizării de servicii suplimentare.

Numărul de fond 2. Capacitatea - numărul de locuri care pot fi oferite clienților, în același timp. Acesta este, în general acceptat să împartă hotelul pe:

- mici - capacitate de până la 150 de locuri (în unele țări, mai mult de 100 de camere);

- Orientul Mijlociu - 150-400 de locuri (300 numere);

- mare - mai mult de 400 de persoane (mai mult de 300 de camere).

3. Functionalitate - Acest criteriu este decisiv în determinarea structurii tipologică a hotelului. Totalul distinge două mari grupuri de întreprinderi: de tranzit și de destinație:

Tranzit - hoteluri care deservesc turiști într-o stație pe termen scurt. Acestea sunt situate pe autostrăzi cu trafic intens, în care un nivel limitat de confort.

hoteluri țintă în funcție de scopul călătoriei este împărțit în:

- destinație hotel de afaceri care deservesc persoane care locuiesc în călătorii de afaceri;

- hoteluri pentru odihna (stațiune - Furnizarea de cazare, hrană și o serie de servicii suplimentare pentru persoanele care doresc să se odihnească și de a restabili sănătatea și turismul - scopul principal de odihnă).

4. Locul de amplasare. Aici există variații diferite. Hotelurile pot fi situate în oraș, în munți; pe coasta, etc.

În plus față de locația hotelului aloca numere de clasificare și tipul de cameră.

5. Durata activității. Conform acestui criteriu hoteluri sunt clasificate de hotel, deschis pe tot parcursul anului de lucru 2 sezoane sau hoteluri care funcționează numai un sezon.

6. Furnizarea de putere:

- hotelul funcționează pe un „all inclusive“ (cazare + 4 mese pe zi, cu includerea de băuturi alcoolice, atât producătorii locali și străini, în funcție de specificul hotelului și valorile sale);

- hoteluri care oferă pensiune completă (cazare + 3 mese pe zi);

- hoteluri, oferind demipensiune (cazare + 2 mese pe zi, cu o variație de mic dejun-prânz sau mic dejun și cină);

- Hotelul oferă cazare cu mic dejun numai.

7. Durata șederii oaspeților:

- hotel pentru oaspeții de lungă ședere;

- hotel pentru o scurtă ședere.

8. În ceea ce privește tarifele camerelor hotelului sunt clasificate în:

- scăzută (25-35 cu ..);

- eficient (35-55 cu ..);

- mediu (55-95 cu ..);

- prima clasa (. 95-195 cu.);

- de apartament (65-125 cu ..);

- modă (la 125-425. e.).

- „Suites“ - numărul de facilități de cazare în zonă nu mai puțin de 75 m2, format din trei sau mai multe camere de zi (living / sala de mese, un studiu și un dormitor) cu un pat personalizat king-size și o toaletă oaspete suplimentar;

- „Apartament“ - o cameră în plasarea de fonduri de cel puțin 40 m2, compus din mai multe doua camere (living / sufragerie, dormitoare), cu echipamente de bucătărie;

- „Lux“ - numărul de facilități de cazare în zona de nu mai puțin de 35 m2, compus din 2 camere de zi (living si dormitor), cazare pentru 1-2 persoane;

- „Studio“ - o singură cameră de măsurare de cel puțin 25m2, cazare pentru 1-2 persoane, cu un aspect ce permite utilizarea camerei ca o camera de zi / sala de mese / birou;

Deci, există multe dintre principiile și criteriile de clasificare lume a hotelurilor, totul depinde de caracteristicile naționale, geografice ale țării, precum și tradițiile locale. În clasificarea hotelurilor din diferite țări folosesc, de asemenea, sisteme diferite.

Caracteristica principală a hotelului este de a oferi cazare pentru persoanele care sunt departe de casă, și spațiu de dormit - aceasta este produsele cele mai tipice ale hotelului. Cele mai multe hoteluri vinde camere - aceasta este cea mai mare și singura sursă de venit a hotelului, cât mai multe hoteluri camere dau mai multe vânzări decât toate celelalte servicii împreună. Vânzarea cameră, de asemenea, a fost în mod constant cea mai profitabilă sursă de venit pentru hoteluri, care aduce cel mai înalt nivel de venit și contribuie ponderea majoră a veniturilor din operațiuni hoteliere. Veniturile din camerele din hotel sunt câștigând prin trei servicii principale: recepție în hotel, servicii unificate și de întreținere a industriei hoteliere. Fiecare dintre aceste servicii pot fi, de asemenea, într-o măsură mai mare sau mai mică, să contribuie la alte activități ale hotelului, dar funcțiile principale ale acestora provin din nevoile clienților hotelului și le oferă oaspeților cu servicii hoteliere de bază. Prin urmare, este convenabil să se ia în considerare recepția la hotel, servicii unificate și sectoarele hotelier împreună, în calitate de componente ale funcțiilor de hotel pentru oaspeții de la cazare. Cele trei componente principale ale funcțiilor de poziționare sunt disponibile în cele mai multe hoteluri și, de obicei organizatorice se referă la departamente individuale. Dar organizarea și personalul lor sunt adesea diferite în hoteluri de diferite dimensiuni, tipuri și standarde. În hoteluri mai mici și doar câțiva oameni pot lucra în fiecare dintre ele și au o gamă largă de responsabilități; cu o creștere a valorii hotelului, fiecare serviciu poate fi împărțit în departamente sau divizii separate, în care oamenii care lucrează în ele efectua sarcini mai specializate. În spațiile de locuit de tranzit urban în medie de ședere la abordarea necesară pe termen scurt oarecum diferită de abordarea într-un complex hotelier în cazul în care oaspeții sunt cazați pe o perioadă mai lungă, cum ar fi una sau două săptămâni. De asemenea, există o corelație între prețurile, gama și calitatea de facilități și servicii și modul de organizare a acestora. [5]

2.3 Power Service

Conform clasificării unităților de alimentație publică, stabilită prin GOST R 50762-95 „Food. Clasificarea întreprinderilor restaurant este o companie de catering, cu o gamă largă de gătit sofisticate, inclusiv personalizate și de proprietate intelectuală; vin și băuturi spirtoase, tutun și produse de cofetărie, cu un nivel ridicat de servicii combinat cu organizația de odihnă.

Trebuie remarcat faptul că acest tip de unități de alimentație publică, cum ar fi restaurante și chiar împărțite în clase. Clasa de catering - un set de semnele distinctive ale unui anumit tip, ce caracterizează calitatea serviciilor oferite, nivelul și condițiile de serviciu.

Restaurante în nivelul de servicii și tipuri de servicii oferite vizitatorilor diferă în funcție de:

Pentru luxul din interior este caracterizat prin rafinament, nivel de confort, o gamă largă de servicii oferite vizitatorilor, precum și gama de specialități originale, rafinate și personalizate, produse pentru restaurante și baruri - o selecție largă de marcă și băuturi personalizate și cocktail-uri.

Clasa superioară este interior original, o gamă de servicii de o gamă diversă de originale, bine, personalizate și specialități și produse pentru restaurante, o selecție largă de băuturi de marcă și a făcut la comandă și cocktail-uri - pentru baruri.

Clasa întâi corespunde armoniei, confortul și gama de servicii, o gamă largă de specialități și produse, precum băuturile complicate de gătit pentru restaurante, un set de băuturi, cocktail-uri, preparare simplu - pentru baruri.

Demonstrarea conformității cu restaurant clasa selectată se face de către organismele de certificare acreditate de către Comitetul Român de Standardizare, Metrologie și Certificare, după caz. În conformitate cu cerințele pentru restaurant la hotel poate varia în funcție de clasa sa, dar, în orice caz, la restaurante sunt cerințe stricte pentru calitatea serviciilor, siguranța lor pentru viața și sănătatea oamenilor, a mediului și a proprietății.