sancțiuni sociale - studopediya

Puteți vorbi despre puterea stabilită, care se bazează pe legea, tradiția sau loialitatea personală. puterea legitimă înseamnă greu pentru a stabili și coordona statului de drept și consolidarea instituțiilor sale de reglementare, cum ar fi poliția (miliție), instanța de judecată și închisoare.Autoritatea tradițională este asociată cu o înțelegere comună a normelor, este ferm înrădăcinată în punctele de vedere ale oamenilor, care sunt luate pentru a acordat, cum ar fi dreptul mamei de a pedepsi copilul său, nimeni nu este în dubiu, cu excepția cazurilor de brutalitate extraordinară.

autoritate lider recunoscut, datorită calităților sale personale. Respect și admirație genera ascultare și supunere. Motivele alegerii unei astfel de persoane poate fi diferită, ca fiecare grup portretizat ideile lor despre cine ar trebui să poarte responsabilitatea principală pentru respectarea normelor.

În acest caz, este vorba despre așa-numitele roluri convenționale, este o reprezentare a comportamentului ca un model prescris, de așteptat și necesar de la o persoană într-o situație dată, în funcție de poziția sa în acțiunea comună. Îndeplinirea rolului clientului în magazin, avem dreptul de a revizui și de a selecta produsele, vânzătorul pune întrebări cu privire la calitatea și prețul lor, dar nu au dreptul să plece fără a plăti pentru achiziționarea.

Cele mai frecvente sancțiuni informale legate de comunicare sunt gesturi care exprimă dezaprobarea, bârfă, putere, expulzarea din grup, presiunea de grup, etc. mod foarte interesant de a trece peste individuale sunt bârfe. Acestea se referă, de regulă, viața privată și detalii intime ale comportamentului unei persoane. În acest caz, statutul personal al unui individ este amenințată. Și, în ciuda faptului că afară percep bârfă ca banale, ele pot fi o parte importantă a relațiilor interpersonale din grupul primar. Din evaluarea membrilor echipei sale depinde de eficiența cerințelor de reglementare. În cazul în care o persoană apreciază calitatea sa de membru în grup, este mai probabil să reacționeze puternic la faptele rele ale altora. Pe de altă parte, în cazul în care este o valoare scăzută pe grupul dvs., nu vei fi interesat de respectarea standardelor sale. Ca un exemplu, mulți bărbați tineri inteligenți recrutați în armata.Pe baza existenței controlului formal și informal, sancțiunile pot fi, de asemenea, împărțite în două tipuri: formale și informale. Ambele dintre ele sunt împărțite în pozitive și negative. Astfel, sunt formate patru tipuri de combinații:

· Formală pozitiv, ceea ce presupune aprobarea publică de către organizațiile formale: premii guvernamentale, distincții de stat, burse, titluri, diplome și titluri academice, capacitatea de a ocupa funcții de nivel înalt;

· Informală pozitiv, ceea ce presupune aprobarea publică, care nu provin de la organizații oficiale: laudă prietenos, complimente, recunoaștere publică, aplauze, onoare, lingușirea, conducere;

· Formală negativă, ceea ce presupune o pedeapsă publică prevăzute de legi juridice, decrete guvernamentale, reglementări administrative, reglementări oficiale și ordine:. Privarea de drepturi civile, arest, închisoare, amenzi, retrogradarea, etc;

· Informal, pedeapsa negativ ceea ce nu a oferit organismelor oficiale: cenzura, ridiculizare, bătaie de joc, refuzul de a se agită mâinile sau încetarea relației, revizuirea răuvoitor.