Rigodon - studopediya

(Dimensiune muzicală 2/4)

Dansul popular vechi, popular în sud-estul Franței - în Dauphiné, Provence, Languedoc.

Unii istorici cred că numele a primit, în numele profesor de dans Rigo, ca și în cazul în care pentru a compune dans.Un bine-cunoscut savant german Kurt Zaks ia în discuție această versiune.

El susține că baza numelui - rigodone, rigalone, Rigoletto cuvântul italian, ceea ce înseamnă - a rundă de dans. Există opinia că numele „Rigodon“ vine de la vechiul cuvânt riegen germană sau franceză rigoler - dans.

Rigodon cel mai probabil să rang ca vechiul dans țară franceză.

La fel ca marea majoritate a dans vine de la Rigodon Branly. De aceea, pentru a se dezvolta într-o formă independentă, acesta își păstrează caracteristicile specifice ale altor dansuri.

Rigodon Lively caracter comun cu dansuri, cum ar fi Burren și montagnarzii.

Mai ales o mulțime de similitudini pot fi găsite cu Burren (de exemplu, mutați la stânga atunci când dansul este construit pe linie, perechi de schimbare alternativ, sarind de pe un picior cu piciorul liber pe Croisy de ștergere înainte, îmblătire braț la braț cu o fată). Rigodon în diferite localități a fost realizată în diferite moduri. În Languedoc, de exemplu, picioarele deschise în lateral, în timp ce Provencals lor a trecut, deschiderea înainte. Evident, prin urmare, PA Rigodon unele maestru de dans numit „a trecut un pas.“Cele mai mari manuale de dans vom găsi mai multe tipuri diferite descrieri Rigodon. Kurt Zaks duce la studiul lor de pas Rigodon compus din Rameau în anul 1750.

Primul ciclu. Pe „unu“ sari pe piciorul stâng, în timp ce dreptul de a deschide pe Croisy înainte.

La „doi * pliy pe ambele picioare (poziția III).

Doilea ciclu. Pentru „timp“ aer piciorul stâng deschis în poziția II.

Pe „doi“ piciorul stâng este prezentat în poziția III.

Mai multe descriere diferite oferă Sharl Kampan.

Inițial picioare interpret în poziția I, apoi a făcut pliy pe ambele picioare, urmat de un salt la piciorul stâng, în timp ce piciorul drept cu un genunchi foarte alungit se deschide lateral și apoi din nou în poziția I.

În diferite locuri, Rigodon desen compozit a avut nuanțe sale.

În Provence, a fost un cerc, în Burgundia - linie. Dans însoțit de cântând la vioară, cântând dans. Foarte des interpreții bate saboți de timp.

Croiala hainelor ei și culoarea este, de asemenea, depinde de teren. De exemplu, în Provence au capete fetele lor purtau eșarfe albe, cu pălării rotunde maro, cu câmpuri mari de frontieră verde luminos și. Frontul de sub șalul în jos două împletituri. șorțuri verzi au fost împodobite cu un chenar alb.

În dansul secolului XVIII maestru inclus mai multe reproiectat Rigodon printre dansurile la baluri.

Melody și ritmul Rigodon atras mulți compozitori ai secolului al XVIII-lea - Campra, Rameau, Murre, care a intrat în acest dans în operele sale.

Rigodon este una dintre formele de dans cele mai durabile. Până în prezent, în unele părți ale Franței, a efectuat la festivaluri folclorice.

Rigodon - studopediya