procurorii de specialitate

Punctul 1 st. 11 din Legea federală „Cu privire la Procuratură“, prevede că sistemul de urmărire penală este alcătuit din „birou militare și alte procuraturii specializate“, echivalent în ceea ce privește competențele la procuror al subiecților RF. Pe această bază se poate argumenta că în sistemul procuraturii are un subsistem de procurori specializați. Biroul de specialitate Procuratura reprezintă un element esențial al sistemului de urmărire penală.Printre procurorii specializați se concentrează în Legea dată la biroul procurorului militar. În mod tradițional, alte tipuri de procurori specializați sunt discutate în literatura științifică și de învățământ numai în fragmente. Legea nu este dată o listă a acestora, procedura de organizare și activități reglementate de statutul lor, în principal, prin ordinele Procurorului General. de revizuire suficient de detaliată a parchetelor de specialitate pot fi găsite în cartea „autoritățile de aplicare a legii“, ed. VP Bozhyev și ed manual. AY Sukharev [1].

Componența și atribuțiile parchetului militar sunt definite în secțiunea VI din Legea federală „Cu privire la Procuratură“. Sistemul biroul procurorului militar format din Parchetul Militar șef, biroul procurorului militar de districte militare, flotele, Forțele de rachete strategice, Biroul de la Moscova orașului militar Procuraturii și alți procurori militari echivalate la parchetele de subiecți RF, biroul procurorului militar, unitățile combinate, garnizoane și alți procurori militari asimilate orașe și districte procuraturilor (p.1 articolul 46).

biroul procurorului militar, indiferent de afilierea la procurorii din diferite părți, își exercită competențele în mod independent de comanda sa, astfel organele administrației militare. În plus față de puterile militare generale ale avocaților și au puteri speciale, a căror listă exhaustivă este setată la revendicarea 2 Art.47:

să participe la ședințele consiliilor, consiliile militare, reuniunile oficiale ale organelor administrației militare;

numește un audit și inspecții non-departamentale, costurile care sunt rambursate prin ordin al procurorului autorităților militare, care constau în alocația unităților militare care pot fi verificate și instituții;

la prezentarea carte de vizită intra liber pe teritoriul și sediile unităților, întreprinderi, instituții, organizații și personalul militar, indiferent de modul stabilit în ele să aibă acces la documentele și materialele lor;

pentru a verifica legalitatea detenției condamnaților, soldați arestat și deținut în celulă, în unități disciplinare și alte locuri de detenție, imediat eliberarea persoanelor deținute ilegal acolo;

necesită asigurarea protecției, întreținerea și însoțirea persoanelor pe guardhouses militare și garnizoană, precum și în alte locuri de detenție și a deținuților, respectiv unități militare, comandantul militar al gărzii de pe convoiul trupelor interne ale Ministerului Afacerilor Interne al României, organismele și agențiile de Interne din România.

Alocarea în sistemul procurorilor procurorilor specializați care sa dovedit, mai presus de toate, necesitatea de a asigura statului de drept în domenii ale vieții publice, care sunt de importanță strategică pentru dezvoltarea sănătoasă și existența statului. Procuratura este un element esențial al statului, se leagă toate sistemele de stat ale corpului, fără de care nu poate funcționa corect, și „prezență“ în zonele selectate ale vieții și activităților publice ar trebui să contribuie la asigurarea legalității executării exact acolo unde este nevoie cel mai mult. Acest lucru este destinat să furnizeze următoarele tipuri de parchete specializate:- Procuratura a respectării legii în instituțiile sistemului penal;

Funcționarea procurorilor specializați este una dintre cele mai bune forme de punere în aplicare a principiului zonei obiect al organizării organelor de urmărire penală în domeniile specifice ale raporturilor juridice. Cu ajutorul lor, cel mai bun mod de a asigura legitimitatea problemă rezolvată, că parchetele teritoriale nu pot fi abordate în mod corespunzător.

Situația ecologică extrem de nefavorabilă în țară, o modificare semnificativă a legislației de mediu, dezvoltarea de programe de mediu federale, regionale și interregionale numeroase de stat, face necesară îmbunătățirea toate domeniile de activitate de protecție a mediului a urmăririi penale, de către procurorii teritoriali și de specialitate.

Procurorii de specialitate de mediu sunt acolo și apoi, în cazul în care și atunci când biroul procurorului numai teritoriale nu este în măsură, din motive obiective, pentru a se asigura că toate funcțiile atribuite biroul procurorului în domeniul ecologiei în întregime. Creat și funcționează în drepturile de urmărire a mediului regionale (biroul Voljskaya procuror de mediu și altele.). Subiecții Federației a stabilit biroul procurorului de mediu privind drepturile procuraturii districtului.

Lista de obiecte sub supraveghere de birou Volga procurorului de mediu, a determinat procurorul Volga mediu în acord cu procurorul Republicii și regiuni. Structura parchetului Volga mediu, acționând pe drepturile regionale, este format din 15 parchetelor interjudețene, care supraveghează punerea în aplicare a legilor în întreg bazinul Volgăi. Organele Procuraturii Volga Mediului efectuează o investigație a crimelor comise la instalațiile atribuite jurisdicția lor.

Biroul de specialitate Procuratura pentru Supravegherea asupra respectării legilor în executarea pedepselor stabilite în scopul de a obține o influență asupra stării legii în executarea pedepselor penale sub formă de privare de libertate și alte măsuri coercitive, numiți de către instanța de judecată. Acești procurori acționează cu privire la drepturile procurorilor de birou depunerea procurorului districtului de subiecte relevante ale Federației.

Colectarea de organe Biroul de transport Parchetul este condus de către conducerea pentru a supraveghea punerea în aplicare a legislației privind agențiile de transport și vamale ale Biroului Federației Ruse Procuratura Generală. În acest set include biroul de transport procurorului privind drepturile parchetelor regionale și cvartal. Acestea sunt organizate în raport cu structura organizatorică a gestionării altor sisteme de transport feroviar și.

Pe procurorii de transport pentru a supraveghea respectarea legilor Ministerului Comunicatiilor din Rusia, Ministerul transportaRumyniya (cu excepția problemelor de automobile și servicii de transport rutier), Serviciul Federal Aviation, Serviciul Federal al râului Flotei și membri ai întreprinderilor de stat, organizațiile, instituțiile, și Comitetul Vamal de Stat .

Procurorii Transport își exercite competențele pentru aplicarea legislației în materie de siguranță a traficului, drepturile și libertățile omului și cetățeanului tuturor întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor de transport fluvial feroviar, aerian, maritim și, indiferent de forma lor de proprietate și apartenența departamentală. Jurisdicția parchetelor de transport pentru investigații ale infracțiunilor comise legate, atribuite competența de investigare a procuraturii sa angajat în mod direct la mijloacele de transport relevante, precum și infracțiuni în serviciu, angajații comise menționat ministere și agenții, inclusiv angajații organelor de aplicare a legii privind transportul.

CATF Procuratura este un parchet specializat, în formațiunile administrativ-teritoriale închise, în special pe site-urile sensibile și în unitățile militare speciale pentru punerea în aplicare a legilor, alte funcții atribuite procuraturii. Structura industriei de apărare, în virtutea caracterului său general federal nu respectă împărțirea administrativ-teritorială a țării, care necesită stabilirea și funcționarea procurorilor specializați. Infrastructura industrială și de servicii a unităților militare sunt adesea situate pe teritoriul mai multor subiecți ai Federației. În ceea ce privește structura complexă de apărare organizată Direcția FSB și poliția, procuratura sub supraveghere. În organizarea procurorii de pe site-urile cele mai sensibile din CATF, de asemenea, luat în considerare faptul că controlul complexului de apărare și care deservesc structuri FSB, poliție, unitățile sale militare, bazate pe principiul că nu coincide cu principiul diviziunii administrativ-teritoriale. CATF procuror supravegherea executării legilor de către autoritățile menționate, se supune procurorului competent al Federației, în a cărui teritoriu este dislocat.

Biroul de specialitate Procuratura va investiga toate crimele comise în locurile critice și extrem de sensibile și în afara acesteia, în cazul în care acestea sunt direct legate de activitățile acestor obiecte, precum și crimele comise de constructori militare și militari a unităților militare atribuite acestor [4] obiecte.

40. Sistemul autorităților vamale. Funcțiile autorităților vamale.