Prezența fricii - este bine sau rău

Eu cred că prezența fricii, mai degrabă bine decât rău. oameni neînfricați, după cum știm cu toții, trăim cu mult mai puțini ani. Acest sentiment nu este doar natura, astfel, și-a asigurat toate ființele vii de la moarte sigură, este un fel de asistent instinct de auto-conservare. Dar, desigur, există toate părțile bune și rele, de exemplu, există oameni care se tem de tot, ei bine, acest lucru este prea mult. Trebuie doar să facă o distincție clară între instinctul fricii și fobie ca o boală, și este necesar pentru a trata boala!Frica - o protecție împotriva influențelor externe. Într-o situație de urgență, o persoană care se simte frica, și pot fi protejate de pericolul de a încerca să elimine situația sau fugi, pentru a scăpa. Deci, dacă vedeți un abis deschis, nimeni nu va încerca din nou să se testeze și frică să scadă, frica acționează ca un reflex inculpat cruțat pentru a ține la distanță, încă o dată. Dacă te întâlnești cu un animal sălbatic, nimeni nu vrea să facă prieteni, dar va fugi, încercând să scape. Dacă nu a existat nici o teamă, nimeni nu a încercat să scape și a suferit de agresiune de animale.

În plus, teama de a face mai inteligente, într-un moment de pericol frica de eliberare a unor rezerve. Începe să lucreze în modul de urgență toate sistemul de control și ale organelor de simț. lucru îmbunătățită a sistemului nervos este activat și activitatea sistemului nervos simpatic, organismul vine la tonul incepe sa produca adrenalina de corticosuprarenalei - sistemul endocrin de lucru, sistem umoral, de asemenea, funcționează într-un mod elevat, care trece hormonii de la unele restricții altora. Totul este unul și același sistem unic în corpul simpatic-adrenal, neuro-umoral, neuroendocrin, neyrogumoralnoendokrinnaya. Și toate mecanismele fricii începe. Tensiunea arterială este moderat crescut, pulsul si respiratia devin mai frecvente.

Creșterea percepție a simțurilor - mirosul, auzul, vederea. O persoană poate scăpa, sau Ascuns, pentru că, datorită acestui tip de rezerve vysvobozhdatsya de reacție și conștiință lucrează mai activ, de asemenea.Prin urmare, frica, în primul rând, este un mecanism de apărare. Spre deosebire de panica, atunci când frica devine excesiv de mare, percepe inadecvat frica și nu se controlează. Frica de protecție, spre deosebire de cazul în care frica fara motiv, nu este adecvată. Atunci nu se tem și de fobie. frica în sine este bine întemeiată în natura unei apărare și, prin urmare, este util.

Când frica te ajuta este un lucru bun, atunci când intervine - rea.

În cazul în care o persoană nu se teme de nimic, așa că nu are nici un sens de auto-conservare. Acest lucru este rău. El nu se simte pericolul, astfel încât să poată ajunge într-o situație care pune în pericol viața.

Într-o situație a unor eveniment important, cum ar fi frica de examen poate mobiliza capacitățile, abilitățile, procesele cognitive ale omului: memorie, gândire. Astfel, pentru a obține un rezultat mai bun.

Într-o situație de amenințare la adresa vieții, cum ar fi întâlnit animal sălbatic agresiv, o persoană poate într-un moment de mare să fie într-un copac sau sari peste un gard destul de mare. Deși el nu este capabil să se replice în viața reală. Aceasta este, de asemenea, o mobilizare a rezervelor interne de oameni care sunt incluși, din cauza fricii.

Dar, dacă o persoană are o teamă pe care îl împiedică în viața de zi cu zi, este rău, este necesar să se consulte un medic.

Prezența Frica - o reacție de protecție, care protejează fiecare individ de pericol. Acest lucru este bun, deoarece acest lucru dă posibilitatea de a se apăra și de a supraviețui - capacitatea de a simți frica. Într-o situație periculoasă, ca o forță dublă, pentru că adrenalina este descărcat în fluxul sanguin de glandele suprarenale, iar persoana este capabil să gândească și să acționeze cu o răzbunare pentru a face toate eforturile pentru a supraviețui.

Numai pasiunea de frica sau teama excesivă de pericol, atunci când teama nejustificata si ca nefondată se dezvoltă într-o fobie. În cazul în care o persoană își dă seama că temerile sale sunt nefondate, acestea nu ar trebui să dea și să caute o cale de a scăpa de frică, să nu mai fie frică, pentru că nu are rost. În general, frica - este bine, pentru că este un mecanism de apărare. Cel mai important, se tem să nu intrați în panică. Panic - nu e bine, și frica - o sănătoasă temere bine întemeiată - acest lucru este normal.

Frica se referă la sentimente progresive și este, prin urmare, mai pozitiv, așa că este bine, atunci când există frică. Uneori, pe de altă parte, o situație în care o persoană nu este deloc frică, și apoi el face lucruri nebunești, riscând ei înșiși și viața lor, oameni care sar de pe podul din nou și din nou pentru a experimenta sentimentul de frică, pentru că ei nu au sentimentul de frică în real viață, ei încearcă să-l experimenteze din nou și din nou.