Pe de cealaltă parte a abdomenului ca un copil viu în uter

Text: Nadezhda Smirnova

Multe femei gravide începe să se simtă în legătură cu viitorul copilului numai dupa ce se va simți mișcarea fetale - în primul rând, abia vizibile, apoi mai insistent. Cum de a decoda aceste semnale, am întrebat expertul.Pe ce copilul ocupat in uter, a declarat centru de gestionare Moscova spital diagnostic prenatal № 27, obstetrician Elena Vladimirovna Yudina.

Pe de cealaltă parte a abdomenului ca un copil viu în uter

Legile vieții intrauterină nu este pe deplin înțeles.

Mutarea sau gândit?

Fructul începe să se miște în uter în timp ce încă un embrion, aproape de la începuturile sale. El se rostogolește și se rostogoleste aproape continuu, dar mama insarcinate nu simte mișcările, atâta timp cât mușchii subțire și slab său. Atunci când creșterea dimensiunii lor și puterea, femeia începe să se simtă un fior puțin sonor și blând în sine. Pentru prima dată, fructul se face simțită în diferite stadii ale sarcinii. Depinde de starea și caracteristicile fiziologice ale viitoarei mame. Femeia așteaptă nașterea primului lor copil, ar putea simți mișcarea fătului la 20-22 săptămâni de sarcină. Cei care au dat deja naștere, pot experimenta acest lucru înainte de a - cu 16 săptămâni. mușchii uterine au mai întins, iar mișcarea fetale poate fi auzit mai clar.

Pat, ce faci?

Studiile au aratat ca in utero copilul reactioneaza la sunete externe și strălucirea luminii. Puterea lor afectează intensitatea mișcărilor sale. De asemenea, știm că influențele sale de activitate atât stării psihice și fizice a mamei. Trezie și de odihnă pot fi schimbate la făt în timpul fiecărei ore. Acest lucru este în conformitate cu ritmurile fiziologice ale dezvoltării sale prenatale, care sunt toate diferite. Unii copii pot fi mai mobil în abdomenul mamei, celălalt - să se comporte calm. Viața lor fetale urmează propriile sale legi, care nu sunt încă pe deplin înțelese.

Copiii chiar și în uter, sunt zile de activități speciale și momente în care acestea doresc să se relaxeze și se comportă calm. Uneori mișcarea fetale pot fi provocate prin atingerea gambei peretelui membranei fetale interior din care este îndepărtat. Poate că el primește suficient oxigen în sânge prin cordonul ombilical. Când se mișcă, schimbă poziția, intensificarea fluxului sanguin și alimentarea cu oxigen este îmbunătățită.Fructul face mișcări de respirație, suspine, uneori sughiț. Uneori, mama insarcinate se simte crampe de la sughiț lui. La fat, ca un copil nou-născut, nu provoacă multe neplăceri. Cu unii copii se întâmplă în fiecare zi, și, uneori, de mai multe ori pe zi, în timp ce altele nu sughiț deloc.

Numărul de mișcări fetale cu dezvoltarea sarcinii este în creștere. bătăi ritmice, în unele cazuri, devin din ce în mod regulat și repetat la intervale regulate, în alte fructe împinge spontană și diversă. Majoritatea activității fetale nu vorbește în pântecele mamei că după nașterea va fi nelinistit acei copii ale căror mișcări au fost mai puțin intense.

D. Testul Pearson „Count până la zece“

Pe card special zi notați numărul de mișcări fetale la 28 de săptămâni. Numărarea începe la 9:00 și se încheie la ora 21:00. Un număr mic de perturbațiilor (mai puțin de 10 pe zi) poate fi un indiciu de deficit de oxigen a fatului si este motivul pentru care caută asistență medicală.

Perioadele de activitate specială

  • Dacă o femeie gravidă este viata sedentar, copilul calmeaza ritmul mișcărilor ei, iar ea nu se simte tirant lui. Este merită să se întindă la odihnă ca și copilul începe lovind și împingându. Prin urmare, unele mame insarcinate auzit de multe ori mișcarea copilului în timpul nopții decât în ​​timpul zilei.
  • Uneori, puterea de tremor a crescut după mănâncă mama. Mancatul adaugă energie pentru făt.
  • intensitatea de agitare este crescută și eliberarea de hormoni in sange atunci cand mama insarcinate nervos.

După 28 de săptămâni de gestație de circulație fetale deja bine distins. Ea se dezvoltă, crește și se întărește, iar mișcările devin mai tangibile. Deja în mod clar poate fi înțeles atunci când este în repaus, și când treaz. Atâta timp cât copilul este suficient in uter spatios, este în mod constant filare și lovituri cu piciorul. Uneori doare o femeie gravidă.

Că copilul sa calmat, ea a fost de ajuns, uneori, pentru a schimba poziția corpului său, sau câteva respirații adânci

După 34 de săptămâni de sarcină fătului în uter face ca poziția finală din care se va naște. El a crescut atât de mult încât devine un pic aglomerat acolo - rândul său, și răsucire este dificilă. La femeile nulipare fătului, uneori își schimbă poziția sa după această dată. Activitatea fătului înainte de naștere este ușor redusă, dar chiar și atunci el nu a oprit mișcările. În perioada mai târziu de sarcină, fătul de multe ori dorm împreună cu mama sa.

Toate senzațiile viitoarei mame, care ascultă mișcarea copilului dumneavoastră, este foarte subiectivă, și nu este necesar să se acorde o importanță la observațiile altor femei gravide și să le compare cu propria lor. Fiecare făt în uter, așa cum fiecare om are propria sa personalitate, temperamentul și se dezvoltă în felul său. Dacă sunteți îngrijorat cu privire la ceva, consultați medicul dumneavoastră, care este însărcinată!

Ediție de rețea «WOMAN.RU (Zhenschina.RU)“

Informații pentru agențiile guvernamentale (inclusiv, pentru Roskomnadzor) Contact: [email protected]