Patologie de col uterin

Luate din paginile medicului personal Medgyna

95% dintre bolile și condițiile de col uterin in post-numita „eroziune.“ Este boala inexistenta intensiv „cauterizarea“ în toate modurile posibile, „tratate fără intervenție chirurgicală“ și „remedii populare“. Nu pentru a participa la acest „înșelătorie“ rulează lung, vor înțelege - ceea ce este ascuns sub această condiție și modul în care într-adevăr ar trebui să fie tratate.Colul exterior căptușită cu epiteliu scuamos stratificat. Ea nu are glande și, practic, nu se schimbă pe parcursul ciclului menstrual. canalul cervical este căptușit cu epiteliu columnar, care are o multitudine de cavități - glande care produc mucus ale cărui proprietăți variază în funcție de vârsta femeii și fazele ciclului menstrual.

Când am intrat în capul nostru să se uite în fata în vârstă de 5 ani ginecologice oglindă, suntem surprinși să afle că ea a avut „erodarea întregului gât.“ Nu, nu, nu vă faceți griji. Doar au o pepinieră sau fete de col uterin are o caracteristică: epiteliul columnar este nu numai canal, ci de asemenea, pe ectocervix - partea vaginală a colului uterin, de inspecție la prețuri accesibile.

Pe măsură ce se maturizează, epiteliu cilindric cufundat treptat în tserviklny canal și începutul activității sexuale este fie la nivelul gâtului (aerisire exterioară a canalului cervical) sau ectocervix în jurul gâtului. În următoarele două decenii limita dintre epiteliul continuă să se schimbe, și vârsta menopauzei este situat adânc în interiorul - aproximativ între mijlocul și treimea inferioară a canalului cervical. În vârstă reproductivă aproximativ un sfert dintre femeile tinere au o deplasare a limitei dintre ektotseviks epiteliului. O zonă în care stratificat epiteliului „întâlni“ scuamoase și columnar, numită „zona de tranziție“ sau „zona de transformare“.

Toate descrise mai sus - norma.

Patologie de col uterin

La vizualizarea colului uterin în oglinzi, sunt adesea vizibile pe suprafața pete roșii de diferite dimensiuni și intensitate. Faceți cunoștință cu aceste pete roșii și se numește „eroziune de col uterin“.

Ce fel de pete, și nimeni nu poate determina niciodată cu încredere fără a efectua colposcopie - examinarea cu ajutorul unui dispozitiv special pentru a efectua probe vasculare.

Colposcopie? Ce este?

Patologie de col uterin
Colposcop este un sistem optic binocular, care permite inspectarea țesuturilor intravital cervix, crescând până la 40 de ori. Părintele fondator al colposcopie în 1925 a fost ginecolog german Hans Ginzelman.

„Cei care sunt folosite pentru a examina colul uterin, cu o creștere de 10 ori, să nu fie niciodată mulțumit cu inspecția obișnuită“ - adevărul încă relevantă astăzi. Doar zeci de ani mai târziu, activitatea sa a fost recunoscută ca o contribuție semnificativă la dezvoltarea cunoștințelor despre cancerul de col uterin si a bolilor precanceroase si posibilitatea de a diagnosticului în stadii incipiente de dezvoltare. Ginzelman a continuat să lucreze și să promoveze colposcopie până la moartea sa în Hamburg în 1959. Introducerea kolpofotografii deveni un nou impuls pentru dezvoltarea în continuare a metodei.

Având în vedere lipsa totală a accesului la colposcopie într-un număr foarte mare de facilități de sănătate din România, povestea lui Hans Ginzelmana perceput ca un basm.

Din păcate, în ciuda asociației și a standardelor, colposcopie nu este o metodă de diagnostic de rutină și accesibilă. Și totuși, mii de femei sunt diagnosticate cu „Da eroziune!“ Pur și simplu „cu ochiul liber“.

„Cei care sunt folosite pentru a examina colul uterin, cu o creștere de 30 de ori, să nu fie niciodată mulțumit cu o de 10 ori, să nu mai vorbim de sondajul de obicei.“ Orice „roșu“, orice „mica eroziune“, și într-adevăr, orice gât este supus studiu intens de colposcopie. In timp ce acest lucru este un vis, dar visul complet implementat în multe, multe instituții dotate cu un număr suficient de colposcop și a medicilor care stiu cum sa se uite la ei!

Patologie de col uterin
Întrebare logică. În cele mai multe cazuri, „roșu“ de neînțeles este un ectopic obișnuit cilindric epiteliu. „Ectopică“ înseamnă „situate în afara“. Aceasta este starea normală de tip tineresc inerente de col uterin. epiteliu cilindric situat la ectocervix și pot fi înconjurate de zone normale de transformare. Ectopie - nu este o boală, și nu un factor de risc pentru boala.

Nici un tratament ectopic epiteliul columnar simplu nu este necesară. Excepția va fi doar ectopie foarte înaltă rezoluție cu trecerea la bolta vaginală și procesul inflamator cronic însoțitor, care nu pot fi corecte și greu de tratament conservator.

tactică adecvată este monitorizarea dinamică, cu o citologie anuală și control colposcopie.

O altă opțiune este ectropion - „roșu“ de neînțeles, care a apărut după naștere. Legenda sursă, care după nașterea copilului „va arde în continuare.“

Ectropion - acest reversia canalului cervical. Foarte similar cu ectopic. dar există cicatrici de la rupere. Când ectropion cervical în „jumătate gura deschisă“, a încălcat o funcție de protecție și este o condiție care necesită tratament. Nu, nu, nu, "moxibustion."

În același mod ca și în deformare cicatrice este necesară pentru a restabili anatomia normala a corpului. Prin urmare, mai potrivită ar fi excizia deteriorate, rupte si cumva lipite împreună cu formarea țesuturilor normale ale canalului cervical. Radiochirurgia con de col uterin biopsie poate determina rapid si fara durere colul uterin, în ordine, păstrând toate funcțiile sale de bază pentru nașteri ulterioare.„Am un chist de col uterin!“

Epiteliul columnar al canalului cervical sunt glande secretoare de mucus. epiteliu scuamos stratificat care căptușește suprafața vizibilă a colului uterin, „se taraste“ pe epiteliul columnar și îl blochează. Amintiți-vă, aceasta se numește „zona de transformare“, și este - norma. Glanda se suprapun, astfel, „acoperiș“, dar de ceva timp continua să producă mucus. Astfel, format chist nabothian - chisturi cervicale.

Formarea Chist și existența chisturilor este norma. Uneori, foarte rar, conținutul lor poate deveni infectate și supurează. In astfel de cazuri, precum și dimensiuni mai mari, chisturi necesită deschiderea și îndepărtarea conținutului. Dorința de a deschide un chist nabothian ginecolog este similar cu cererea femeii „pentru a stoarce un cos“ - poate și trebuie combătută cu o astfel de dorință.

Dacă cervixul este literalmente „umplute“ chisturi, a crescut semnificativ în dimensiuni și deformate, tactica optima este excizia radicala a tesutului sub forma unui con - con biopsie.

„Mi sa spus că am avut gâtul teribil!“

Ca o regulă, o astfel de determinare vizuală a ascunde nu este cancer. Această venerație este de obicei vechi cervicita cronica - inflamatie a colului uterin. În acest gât al oglinzilor pot uita cu adevărat înfricoșătoare - violet-roșu, sângerare bucată de carne. Imaginea colposcopic este atât de neinteligibilă care necesită on-the-ochi foarte experimentat: o întrepătrundere bizar de nave suspecte, focare de epiteliu columnar, zona de transformare, chisturi și glande, în afară de soluție okrashivyuschihsya rău Lugol. Cum poți să nu fi speriat?!

Dar, în nici un caz nu poate arunca această oroare „arde“! O examinare detaliată va ajuta la determinarea cauzei incidentului. infecții cronice, virusuri, ciuperci și alte animale (desigur, se referă la Trichomonas) trebuie să fie distruse fără milă! Gâtul este apoi să devină „foarte personal“, dar, de regulă, necesită în a doua etapă a unui tratament distructiv sau Radiosurgical. Cel mai rău, care ar putea fi făcut în această situație, este „de a cauteriza“ - aici este - o cale directă spre malignitate!

modificări atrofice la nivelul colului uterin

Sau „roșu“ de neînțeles pe colul uterin la femeile de peste grupa de varsta. De obicei, aceasta este o manifestare a lipsei de estrogen din organism. Epiteliul este subțire, ușor de rănit, soluție Lugol vopsite inegal. Dar controlul atent kolpo-, citologic permite să se distingă limita de vârstă de la început onkoprotsessa.

Natura este înțelept, este încă mult mai înțelept decât noi. Leucoplakia - nu este un „roșu“, leucoplazia - o „pată albă ciudat“, este nevoie de mult mai multă atenție și vigilență.

Leucoplakia poate fi la același nivel cu epiteliul sau ridicat deasupra suprafeței, este moale și subțire, este aspră și glybchatoy. O biopsie este obligatorie - leucoplazia poate masca dezvolta cancer! Nu este necesar să se respecte alegerea tratamentului depinde de rezultatele colposcopie și biopsie. Când simplu leucoplazie (subțire și delicat), este posibil să se utilizeze metode distructive, mai multe cazuri suspecte - excizie.

Imaginea colposcopic Atipice, sau „nu-mi place gâtul“

Cel mai trist lucru pe care imaginile colposcopic atipice sunt pacientii cu gat vizual intacte.

Invatati terapeut colposcopie este foarte simplu. Pentru a face acest lucru, cel puțin, să învețe pentru a expune colul uterin în oglinzi. În cazul în care colul uterin este găsit, apoi - un truc. Cea mai mare problemă educațională a fost incapacitatea de a arăta o imagine colposcopic normală. Având în vedere specificul recepției mele, medicii de familie suficient vazut suficient pentru crabi invazive și de funcționare (colposcop nu mai este necesară pentru acest lucru, dar pentru scopuri educaționale a inclus), o gamă largă de amendamente au fost depuse, este caracterizat ca H-SIL (modificări brute, displazie severă, CIN III). Dar, pentru a arăta discipolilor săi o ectopie simplă și o zonă normală de transformare și ar putea să nu, cel puțin pentru a rula în stradă și apuca mâinile tinere fete. Am efectuat o colposcopie absolut toate femeile să treacă pragul biroului și în cele din urmă întâlnit-o.

Nu-mi amintesc cum vântul a adus fata asta la biroul meu, dar motivul vizitei a fost în întregime nevinovat. Cervixul a fost destul si roz pal, fără nici o „roseata“ de neînțeles sau, Doamne iartă-mă, „Belote“. Punerea în aplicare a prevederilor colposcopia imagine de ansamblu simplu și filtrele verzi simulate, ne-am dus la probe vasculare. Și, groază de orori! După procesarea convențională a unei soluții de 3% acid acetic a început să apară destul de repede „epiteliu alb-aceto cu mozaic delicat și punctuație, iod negativ de Schiller.“ Toate descrise și de înregistrare, am ajuns la concluzia colposcopic „Imaginea colposcopic anormală:-aceto alb epiteliu, mozaic, semne de punctuație, zona-iod negativ“, clasificat modificările ca «L-SIL» - lumină și schimbare moderată, și formularea unui diagnostic clinic: „infectiei cu HPV? Displazia Suspiciune (CIN?) ».

Acordarea de sfaturile și îndrumările necesare, ne-am spus la revedere de la pacient. După aceea medicii de familie cu groază uitat la mine și a întrebat: „Deci, aceasta este ceea ce trebuie să facă tot ce colposcopie?!“ Am zâmbit și a spus cu modestie: „formarea ta este completă.“ Nu ne-am întâlni. Un cuplu de luni pentru mine coti pacienții înspăimântați la consiliere colposcopie. E în regulă nu a fost (același defect de formare, nu am putut să demonstreze diferitele variante ale normei), și apoi am lăsat un oraș frumos mic la granița cu Finlanda, păstrând în același timp cea mai mare parte amintiri luminoase și licitație.

Din fericire, nimeni nu-mi cere să scrie un alt colposcopie tutorial. așa că nu supraîncărcați cititorul obosit descrierea detaliată a imaginilor colposcopic atipice. Permiteți-mi să spun doar că colposcopie - nu este un țesut ușor de semințe sub un microscop. Fără utilizarea unui filtru de culoare verde, care nu tratează gât alternativ soluții mușca și iod, nici o concluzie nu poate fi dat. Mai ales distractiv am fost ascult un sef ginecologice care rukovodyasche a spus: „Nu există nici oțet - face colposcopie conventionala!“

Permiteți-mi să spun doar că poza colposcopic atipic - nu e cancer. Acest lucru este ceva care poate deveni canceroase peste 3-5-7-10 ani. Și nu poate fi. screening-Biopsia pentru HPV, abordare competentă la tratament, mai degrabă decât „ardere“ - și gâtul va fi sănătos și frumos, și nu știi niciodată ce operație Wertheim.

Constatari, care ar trebui să amintesc toate femeile

Patologie de col uterin

1. Nu există nici o eroziune de col uterin - au patologie de col uterin, trebuie să supravegheați mai întâi, și apoi să abordeze problema nevoii de tratament.
2. Ginecolog ar trebui să viziteze în fiecare an și pentru fiecare acces onkotsitologicheskoe conduită de cercetare și colposcopie.
3. La identificarea ectopic de col uterin simplu cu inflamație, inflamația este tratată mai întâi, și apoi decide cu privire la necesitatea unui tratament.

4. În toate cazurile, tratat bine fără inflamație nu poate interpreta corect rezultatele citologie, biopsie și tratamentul chirurgical efectuat în cel mai bun caz, „arde“ - cel mai rău caz. Excluderea - H-SIL (variații brute, displazie severă, CIN III) - tratamentul inflamației rapid și în paralel.

Vreau să citez un doctor minunat - departmen oncogynecology Leningrad Regional de Oncologie Centrul Nadezhda O. Kashin: „Dacă vrei cu adevărat ceva pentru a“ cauteriza „- nu atingeți sau eliminați conul imediat.“ Aceasta este, scoateți întreaga secțiune.

In aceasta există un exces, la prima vedere, radicalismul și multă înțelepciune și experiență, atunci când te uiți din nou.

E amuzant, dar eu spun același lucru cu colegii sai ultimii 5 ani.