Omul ca un organism viu - studopediya

Acum este timpul să vorbim despre cele patru energii care asigură existența vieții și punerea în aplicare a funcțiilor vitale. Acesta E8 - constructiv, E7 - viață, E6 - automată și E5 - energie sensibilă. În toate cele patru dintre aceste energii este o proprietate comună, care poate fi numit avtokinezom. sau mișcarea de generare spontană. Viața de energie în grade diferite au această proprietate, deoarece mișcarea cauzată de modelul


(Energie constructiva) la raspuns selectiv (sensibilitate).
Cu toate acestea, fiecare din această energie corespunde modului de existență care nu poate fi considerată pe deplin mecaniciste. Chiar si cea mai simpla proteina de auto-replicare este mai mult decat o masina, deoarece lansarea oficiu. Mai mult decât atât, această proprietate care stă la baza vieții animalelor, cauzată nu numai de forța motrice a motorului termic, dar corpul samoprisposablivaemostyu.

Dacă luăm în considerare poziția corpului cu procese mecanice, se află în prima linie a energiei din plastic, E9, dar acum vom considera ca baza proceselor vitale. Ea ocupă o poziție de tranziție. În forma sa impur, acesta conferă corpului, organele și părți ale flexibilității sale. În formele sale mai subtile, este cauza sistemelor coloidale cu o rezervă mare de energie de suprafață, care oferă elementele de viață locale necesare de mari consumatoare de energie.

funcții vitale

Corpul ca un complex funcțional

Procesele vitale ale organismului: respirație, mișcare, asimilare, reglare

Mecanisme de reglementare a sângelui și a sistemului nervos

Capacitatea de mișcare și adaptare internă

Mai mult, ne confruntăm cu energia cu care viața face toate organismele sale. Există o diferență fundamentală între formarea de cristal și a organismului viu. Crystal (un cristal, iar corpul (este o viață depozit și instrument, dar nu și viața însăși. În acest caz, capacitatea de a forma propriul lor recipient cu condiția E8 de energie constructivă. Nu-l confunda cu E7, care este un instrument.

Înainte de a examina procesul vital în ceea ce privește integritatea sa, ar trebui să plătească un pic mai multă atenție rolului o energie constructiva. Acesta formează corpul de hrană și apă, sprijină activitatea sa la nivelul funcțional adecvat, prevede refacerea țesuturilor deteriorate și poartă reglementarea generală a muncii extrem de grea a corpului. energia constructiva poate face toate acestea, în ciuda lipsei noastre de ea o inițiativă independentă sau de adaptare. Acest lucru este posibil, deoarece urmează modelul care guvernează și direcționează acțiunea sa. Fiecare organism viu are propriul model, moștenind-l de la părinții săi. Acest model se numește corp structura genetică, care este în cele din urmă formează în momentul fertilizării. Studii recente in domeniul biochimiei sugerează că modelul în cauză este legată de molecule extrem de complexe, cum ar fi ADN-ul (acid dezoxiribonucleic), dar că acești acizi nucleici, prin ele însele, nu sunt un model. Se pare că biologia este acum pe punctul de a înțelege energia constructivă și rolul său în embriologie. În același timp, domeniul de aplicare al competenței sale nu se limitează la formarea corpului. Ea sta la baza, de asemenea, mecanismul de reglementare complex care implică substanțe chimice speciale și procesele neuronale. energie constructiva ramane un echilibru constant între nevoile diferitelor părți ale corpului. Acesta reglementează distribuția de energie furnizată organismului cu alimente și aer. Energia care acționa mecanismul de asomare, constituie o clasă specială a energiilor structurale E8. Uneori, efectul acestor energii este redus pentru a degrada substanțe complexe, cum ar fi, de exemplu, proteine ​​la componente mai simple, și, uneori, din cauza acțiunii lor, aceste componente aceleași simple, compuse în structuri complexe, necesare pentru actualizarea tesuturile organismului. Aceeași energie menține compoziția chimică a temperaturii și a sângelui într-un interval foarte îngust. Întregul sistem ca întreg poate fi numit mecanism de viață de reglementare, care nu trebuie confundat cu mecanism de reglementare mentală, care va fi discutat mai târziu.Așa cum am spus, E8 nu au nici o adaptare și caracteristici inovatoare. Acesta funcționează pe principiul așa-numitei „feedback-ul auto-optimizare“, pe care le cunosc oameni familiarizați cu cibernetica, înseamnă proprietatea de a menține modelul original, indiferent de modificări externe, și, astfel, se îndrepte spre obiectivul inițial.

Modelul se numește cibernetica program și de depanare care intră în competența exclusivă a operatorului, sau „programare“. Viața are nevoie, de asemenea, o astfel de stare de lucruri, și găsim funcțiile relevante din vitalitatea E7. Principalele proprietăți ale energiei vitale ar trebui să fie alocate adaptabilitate și de auto-reglementare, iar sarcina sa nu este pur și simplu pentru a menține existența în sine, cât și în adaptarea constantă la situațiile în curs de dezvoltare. În același timp, „destinații de căutare“, caracteristică tuturor formelor de viață, nu se poate baza numai pe energia constructivă. În acest sens, suntem obligați să postuleze existența unui nivel mai ridicat de energie - viața însăși.

Viața folosește corpul. Viața are scopul său, și-l folosește corpul pentru a le atinge. În acest sens, trebuie remarcat faptul că domeniul de aplicare al capacității de a depăși situația în sine a prezentat, totul este o caracteristică fundamentală care distinge organismele vii de la obiecte neînsuflețite. Este plină de „conexiune internă“, ceea ce duce la inconștient la energia conștientă.

În timp ce E8 și E9 sunt întotdeauna în afara conștiinței noastre, cu atât mai mare energia vieții însăși, E7, este între ceea ce putem fi conștienți de ea însăși, și în ceea ce putem judeca doar de aparențe. Cu alte cuvinte, toate că nivelul este peste E7 poate fi văzută din interior. și ceea ce se află mai jos - numai în afara. energia vitală stă la granița dintre aceste două calități. În acest caz, în cazul în care energiile superioare funcționează în mod normal, într-o persoană, ei pot păstra legătura cu starea de viață a corpului. Se poate numi „conștientizarea de la sine ca un animal viu.“ Se înțelege că starea normală a activității organice a corpului nostru depinde tocmai de inventar și primirea de energie vitală, E7. Există mai multe modalități de a umple lipsa de energie. Unele dintre ele sunt utilizate în medicină, iar unele în sfera de acțiune „parapsihologi“. În același timp, trebuie să fie conștienți de posibilele consecințe ale aplicării acestor metode, de la introducerea artificială a unei cantități de E7 ar putea perturba grav mecanismul de reglementare. Uneori, numai după un timp foarte lung, efectele sunt observate la degenerarea orice parte a acestui mecanism de reglementare.