Obiective și standarde țintă - studopediya

Atribuirea țintă este, în primul rând, de a identifica obiectivele financiare specifice și rezultatele financiare de reglementare ale unităților structurale corespunzătoare; în al doilea rând, pentru a asigura capacitatea de gestionare a companiei de a monitoriza schimbările în starea financiară a unei societăți și ajustări periodice.Țintele pot fi absolut (volumul vânzărilor, greutatea netă sau profitul brut, limite de cost, și așa mai departe.) Și relative, sau obiective, norme (norma netă sau raporturi de profit brut costurile semi-variabile, etc.). Indicatorii pot fi, de asemenea, politica (care nu poate fi modificată în timpul perioadei bugetare) și corectate (care fac obiectul unei revizuiri periodice în cadrul perioadei bugetare pentru realizarea indicatorilor de politici). Printre parametrii de politici pot fi rata și greutatea profitul net, limitele de cheltuieli corporative alocate. poate fi necesară ajustarea pentru a asigura nivelul dorit de performanță (beneficiu), în aceeași perioadă bugetară orice costuri de articole, cum ar fi aeriene semi-fix.

Principala problemă în determinarea procesului de bugetare țintă este de a asigura relație corectă, sistemul lor. În acest caz, în primul rând, realizarea indicatorilor unităților structurale permite obiectivelor financiare de bază ale societății; În al doilea rând, un anumit nivel de indicatori de politică trebuie să fie prevăzute cu indicatori adecvați corectabile. De exemplu, în cazul în care unul dintre obiectivele principale este masa și marja netă (performanță politica), volumul de rapoarte de vânzări semi-variabile și limitează deasupra capului ar trebui să se asigure că nivelul calculat al rentabilității producției. Urmând principiul sistemelor de asemenea, atrage după sine de urmărire a relației dintre indicii individuali, exercitarea controlului asupra modului în care schimbarea unora dintre acestea pot afecta sensul celuilalt. Această relație este urmărită la nivelul uneia dintre unitatea structurală și între diferiții indici de CFD DSPD sau un centru de cost.Pentru obiectivele de sistem CFD pot să apară după cum urmează:

· Indicatorii de politici cheie - cheltuielile totale de întreprindere, ponderea profitului net (timp de un an, defalcate pe lună) și ROA (pentru anul).

· Raporturile țintă reglabil - rata (marja) de vânzări brute și a profiturilor (în funcție de lună, modificat în conformitate cu reglementările bugetare pentru furnizarea de indicele principal la nivelul politicilor - profit net) active cu un raport cifra de afaceri.

· Principalele limite - nivelul costurilor de regie și costuri inițiale, creanțe și datorii, sau valoarea creșterii sale, suma maximă de împrumut extern, nivelul minim al soldului final, creșterea activelor totale.

· Pentru set DSPD de obiective pot fi mult mai îngust:

· Principalii parametri politici - greutate netă și marja (timp de un an, defalcate pe lună).

· Raporturi țintă reglabile - marja (marja) Contul de profit și vânzări brut (defalcate pe lună, se modifică în conformitate cu reglementările bugetare, pentru a se asigura că nivelurile decizionale ale principalilor indicatori - venitul net).

· Principalele limite - nivelul costurilor generale și a costurilor de pornire, valoarea maximă a împrumuturilor externe.

Cuantificarea unități structurale [5]