Manualul medical Cum se prepară infuzii și decocturi

Manualul medical Cum se prepară infuzii și decocturi
Omul modern este nerăbdător, dureri de cap - probabil farmacie pentru analgezice, gâdilă în gât, din nou, înghiți pastile, tuse - urgent în căutarea unui panaceu. Dar poate lumina boli, mai ales în stadiile inițiale ale bolii, opriți iarba de obicei, pe care le călcând în mod involuntar, petrecerea timpului în pădure sau în lunca. Slavă Domnului, medicina modernă mai rațional în legătură cu lumea plantelor. medicamente greutate specifice din plante este mai mare de 30%, iar pentru tratamentul bolilor sistemului cardiovascular - 80%.Motivul constă în însăși natura florei, care este capabilă să producă o cantitate semnificativă de diferiți compuși chimici complecși nu sunt formate în corpul animal. Unele dintre ele au proprietati de vindecare cu adevărat și să aibă un efect terapeutic specific. In plus, ele conțin așa numitele substanțe înrudite care măresc sau reduce efectul terapeutic. Și acest lucru este avantajul de medicamente naturale peste sintetice.

Dar suntem folosiți întotdeauna în mod corect plante medicinale?

Reamintit faptul că medicamentele pe care le sunt rar folosite în forma sa naturală. În funcție de consistența, formele de dozare sunt separate pe solide - pulberi, tablete, tablete acoperite, pilule; LICHIDE - soluții, picături, sucuri, infuzii, extracte lichide, infuzii, emulsii; Soft - paste, unguente, plasturi.

Nu este nevoie să vorbim despre pregătirea tuturor formelor. Dar cei pe care fiecare dintre noi cel puțin o dată în viața lor să se pregătească acasă, există un motiv să se amintească în detaliu. Este o chestiune de infuzii și decocturi.

Perfuziile sunt de obicei preparate din materii prime vegetale, ușor de separarea substanțelor active conținute de acestea. De regulă, aceste substanțe din părțile moi ale plantei - frunze, tulpini și flori. decocturi din contra, realizate din părți dense de plante - rădăcini, scoarță de copac, tuberculi, etc.

Pentru prepararea infuziilor și decocturi pulverizat de medicament brut, plasate într-un vas emailat sau din oțel inoxidabil, se toarnă apă la temperatura camerei, acoperit cu un capac și se încălzește într-o baie de apă în fierbere: Bulion - timp de 30 min, Infuziile - 15 min. Timp de răcire este, de asemenea, diferit: bulioane afirmat 10 min și se extrage cel puțin 45 min. După acel filtru, stoarce ierburi și poțiuni gata pentru utilizare în doze recomandate de medic.Problema poate apărea în ceea ce privește doza. phytotherapeutist Cunoscut Popov, în particular, acest lucru este recomandat pentru a determina decoctii consistenta si perfuzii: 20 g de medicament brut pe 200 ml de apă clocotită; în cazul în care nimic să cântărească, trebuie să știi că este egală cu o lingură plină pentru o ceașcă de apă clocotită sau apă rece.

Deci, cum să gătească iarba deja știu, dar acum este momentul pentru a avea grijă de noi stocuri de plante medicinale. Și este important să ne amintim că fiecare plantă, de asemenea, are propriul timp și timpul colectării, precum și normele de uscare și depozitare. De exemplu, părțile subterane ale plantelor perene, cum ar fi, de exemplu, păpădia, valeriană, bobina, etc .. Pot fi colectate în același loc, nu mai mult de 3-7 ani, și numai după ce încep să se coacă semințe. La rândul său, iarba, „blaturi“, care au puteri de vindecare - sunătoare, coada șoricelului, pătlagină - pot fi colectate în același loc cu un an sau doi.

Ce, unde și când să colecteze toate la fel începe cu spații libere de primăvară. În acest moment ar trebui să aibă grijă de rinichi stâng (mesteacan si pin). muguri de mesteacan sunt recoltate atunci când acestea sunt în stadiul de umflare, dar nu a fost încă dezvoltată. În timpul recoltării de muguri de pin peste întins, dar iarna nu este recomandabil să se recolta, deoarece acestea sunt mici în uleiuri esențiale în acest moment.

Coaja ramurilor tinere în timpul fluxului de seva - vindecarea, dar nu rău copac.
Flori și boboci, desigur, colectate în timpul înfloririi. Dar unii, cum ar fi albastru albăstrea, floarea-soarelui, lumanarica, doar flori tăiate, în timp ce altele (musetel, galbenele) poate reduce întreaga inflorescență.

Cel mai bine este de a colecta iarba dimineața când roua va veni în căldura plantele își pierd puterea lor. Nu uita asta, merge în pădure.

Frunzele sunt recoltate, de asemenea, cea mai mare parte în timpul plantele cu flori, cu excepția ciuboțica-cucului, trifoi roșu, mama și mama vitregă. Deoarece în timpul plantele cu flori din cele de mai sus, frunzele nu au fost încă dezvoltate. Un crin din vale frunze ordinare recoltate în timpul înmugurire sau de înflorire timpurie.

Ierburi, cum ar fi sunătoare ordinare, rostopască, placa de baza de droguri taie la nivelul frunzelor inferioare, de asemenea, în timpul înfloririi. Excepția este o serie de tripartită. Se recomandă să se colecteze în timpul creșterii, tăierea cu topuri numai.

Fructul, în afară de nuc, de obicei recoltate atunci când acestea sunt coapte. Amintiți-vă, afine, coacăze, zmeură, căpșuni mai bine pentru a colecta dimineața și seara, măceșe - cu câteva zile înainte de maturitate deplină.

Rădăcini și tuberculi, cum ar fi napi, săpat în toamna sau primăvara devreme până când vârfurile a intrat în creștere. Tulpinile (in special arin) este recomandat pentru a recolta in toamna si chiar iarna.

Nu uitați să: toate părțile verzi ale plantei (frunze, iarbă, flori și inflorescențe) nu pot fi uscate la soare, este mai bine să o facă în pod, sub un baldachin.

Dar rinichii sunt uscate într-o cameră rece, rădăcini, tuberculi și bulbi la primul ținut într-o cameră la o temperatură scăzută, atunci este necesar să se mărească. În cazul în care rădăcinile nu îndoiți și rupe, astfel încât acestea sunt gata pentru depozitare. „Unde este?“ - întreabă dacă o persoană curios. Este, de asemenea, un aspect important. În primul rând, trebuie să ne amintim că toate plantele sunt higroscopice, astfel încât acestea ar trebui să fie menținute, dar într-un loc uscat întunecat. Iar cele care conțin uleiuri esențiale, nu uitați să luați loc. Iar ultimul lucru de reținut: apartamente de oraș cald - nu cel mai bun loc pentru depozitarea pe termen lung de ierburi. Condițiile optime de temperatură, pentru a le la 10-12 C.

Căutare de droguri