Esența de calcul comerciale și a principiilor sale - studopediya

Contul comercial în întreprindere are trei niveluri. Primul nivel descrie relațiile economice ale întreprinderii cu guvernul, alte întreprinderi și organizații în punerea în aplicare a produselor și serviciilor, precum și achiziționarea de echipamente, materiale și materii prime.Al doilea nivel implică departamentele de relații economice acum și alte unități în procesul de producție.

Al treilea nivel se referă la relațiile economice dintre unitățile și membrii individuali ai grupurilor în procesul de fabricație.

La calcularea întreprinderii comerciale este o rețea de unități de producție interne bazează activitatea pe relațiile marfă-bani și randamentul costurilor de producție, interes material și responsabilitatea pentru cifrele finale de producție. Relațiile economice intraindustrială afara nu poate fi un singur sit de producție, obiectul de activitate al locului de muncă.

Cu toate acestea, traficul de pe produsele companiei, resursele materiale, fixe și de capital circulant este mișcarea valorilor, pe baza vânzării. relațiile intra-economice ar trebui să garanteze echivalent de schimb, ca urmare a activității industriale, printre cele mai importante unități de afaceri, precum și între suport și serviciu, precum și producători independenți. Având în vedere aceste relații economice posibilă respectarea deplină cu interesele antreprenorilor (proprietarii companiei), toate diviziile sale, și fiecare lucrător individual.

Principalele principii de calcul comerciale în întreprinderile sunt după cum urmează:

- menaj profitabile și auto-finanțare;

- completa independența financiară și economică a antreprenorilor (proprietarii de afaceri);

- interes în afaceri;Autofinanțarea este imposibilă fără o autonomie financiară și economică completă a producătorilor. Antreprenor trebuie să stabilească în mod independent, domenii de activitate, pentru a asigura organizarea producției, pentru a găsi canale de afaceri profitabile, pentru a stabili parteneriate relații contractuale. Independența va fi mai completă în cazul în care acesta nu va acoperi numai activitatea operațională și economică, dar, de asemenea, pe termen scurt rapidă și planificarea pe termen lung.

Contul comercial să fie cu adevărat eficientă în cazul în care acesta va fi începutul unei activități integrantă a tuturor antreprenorilor și producătorilor, le va oferi cu un interes în creșterea rezultatelor finale ale producției. Toate acestea trebuie să fie în concordanță cu principiul interesului pentru antreprenoriat.

Trebuie subliniat faptul că profitul este destinat să motiveze financiar antreprenori (proprietari de afaceri) și angajați pentru a îmbunătăți rezultatele de producție. În cazul în care antreprenorii sunt interesați în extinderea producției și a vânzărilor, puteți conta pe succesul în afaceri. salarii, prime, pe baza plăților după cum urmează: În conformitate cu acest principiu în întregul sistem de întreprindere de stimulare ar trebui să fie construit.

Cu interesul în activitatea de întreprinzător este strâns legată de un alt principiu important al calculului comercial - responsabilitatea economică. Aceasta se exprimă în faptul că antreprenorii (proprietarii de întreprinderi) într-o economie de piață conceput pentru a-și exercita independent toate așezările și plățile privind obligațiile și contractele sale. Activitățile de afaceri controlate de rubla. O astfel de pârghie privind societățile comerciale, de urgență, recuperarea, utilizarea fondurilor, iar altele vă permit să influențeze în mod activ antreprenorii să-și îndeplinească obligațiile de a identifica și de a face propuneri pentru pierderi de prevenire, gestionare defectuoasă, stocuri excesive de stocuri, costurile non-producție, și așa mai departe. d.

relevă cel mai deplin capacitățile de calcul comerciale, atunci când acesta considerând ca un sistem. În cadrul sistemului de calcul comercial înseamnă totalitatea principiilor, metodelor și tehnicilor utilizate pentru a pune în aplicare.

Toate elementele sistemelor de calcul comerciale sunt interconectate. De exemplu, fără dezvoltarea de mărfuri-producție nu poate funcționa cu succes. În același timp, relațiile marfă-bani sunt direct legate de caracteristicile unei economii mixte și forme de proprietate. sistem de calcul comercial continuu dobândește proprietăți noi, îmbunătățite.

Astfel, interacțiunea coordonată a tuturor elementelor acestui sistem oferă un calcul eficient operațiune comercială.