dureri de urechi la copii - cauze ale simptomelor, metodele de tratament

Prezentare generală

dureri de urechi este destul de multe ori există plângeri la copii. Copiii mici nu pot explica în cazul în care au rănit și au nevoie pentru a verifica urechi de fiecare dată când un copil de anxietate de neînțeles. Pentru a face acest lucru, trebuie să atingeți degetul pe tragus (The hryaschik triunghiulară situată în fața canalului urechii). În cazul în care copilul se întâlnește strigătul este de natură să rănească ureche.O boală infecțioasă poate lovi urechea externă, medie sau interior. Urechea externă constă din atriului și canalul auditiv extern, din care pereții sunt căptușite cu piele. Se termină timpanul.

Urechea medie este o cavitate mică delimitată de membrana timpanică pe o parte și cealaltă ureche internă. În boli ale tractului respirator superior, cum ar fi răcelile, în cavitatea urechii medii se poate acumula fluid si mucus, mai ales dacă este deranjat permeabilitatii tuburilor Eustachian. In mod normal, pentru tubul Eustache fluid (scurte canale înguste) și mucus care curge din urechea medie în cavitatea nazală.

dureri de urechi la copii - cauze ale simptomelor, metodele de tratament

Tuburi Eustachian ca presiunea aerului este echilibrată în cavitatea urechii medii cu presiunea atmosferică. Urechea internă constă dintr-un sistem de cavități interconectate numite labirint. Urechea internă vor ajunge la dimensiunea adult, înainte de sfârșitul primei jumătăți a perioadei prenatale. Astfel, toate anomaliile congenitale ale dezvoltării urechii interne apar cu mult înainte de nașterea copilului. În contrast, urechea externă continuă să crească cel puțin până la pubertate copilul.

In copilarie, tuburile Eustachian sunt scurte și late. Ca urmare, copiii mici suferă adesea de infecții ale bolilor urechii medii. Potrivit frecvența acestor boli la copii sunt al doilea numai la rece comune. otita medie este jumătate din copiii care au împlinit vârsta de un an. Până la vârsta de șase ani acest procent crește la 90%.

Bolile infecțioase ale urechii externe

Boli infecțioase și inflamatorii afectează rareori urechea - una din cele două componente ale urechii externe. O astfel de boală se numește celulita. Este caracterizata prin roseata si etanșa pielea urechii. Eczema (o erupție alergică a pielii) pot fi, de asemenea, plasat pe pielea urechii.

Extern auditiv este mai susceptibil la infecții. În condiții normale, este protejat de invazia stratului de ceară infecție. Dacă devine prea subțire, apoi excesul de umiditate provoacă înmuierea și umflarea pielii căptușește canalul auditiv extern.

De-a lungul timpului, fisuri pot apărea pe piele. Dacă, dimpotrivă, se usuca cu sulf, pielea canalului urechii începe să se dezlipirea și arată cântarul cum ar fi matreata. Oricare dintre aceste stări duce la sensibilitate crescută a canalului auditiv extern și a bolilor infecțioase. Tipul cel mai benigne de infecție în ureche este otita externă (de asemenea, cunoscut sub numele de „urechea inotatorului“. Asa ca inflamatia se dezvolta adesea după ce a fost lovit în urechea unei cantități mari de apă).

Otita externa poate avea loc după o încercare nereușită de a curăța urechile în cazul în care îngrijirea părului sau de alt lichid iritant ingerat accidental. Copiii care suferă de anumite tipuri de alergii, sunt foarte sensibile urechea inotatorului lui.

Semnul de infecție în urechea exterioară a unei erupții pe piele ale conductului auditiv extern. Cauza bolii poate fi bacteriile cauzatoare de boli sau ciuperci. Mai mult decât atât, în al treilea exterior al meatului auditiv observat adesea abraziune cauzate de introducerea în ureche este materie străină (de exemplu, un fitil de bumbac).

Simptomele inițiale ale otitei externe includ:

Pruritul și dureri în ureche;durere, roșeață a meatului auditiv extern;

puroi din ureche.

Chiar și după începerea tratamentului durerii, mâncărime și disconfort la nivelul urechii poate fi de patru sau cinci zile.

infecții ale urechii medii

Inflamația urechii medii se numește otita medie. Cel mai adesea boala apare la sugarii cu vârste cuprinse între 6 și 24 luni și copiii de la 4 la 6 ani. După 8 ani frecvența bolii este în declin. Infecții ale bolilor urechii medii, cum ar fi virale și bacteriene sunt cele mai frecvente cauze de durere în urechi. Intensitatea crește cu durere de mestecat, înghițire și suflare a nasului, deoarece aceste acțiuni crește presiunea în cavitatea urechii medii.

Catarală infecții ale urechii medii apar cel mai adesea în toamna și iarna, atunci când oamenii vin împreună într-o încălzită, de interior, în cazul în care bacteriile și virusurile circula cu curenții de aer cald.

Otita medie se dezvolta, de obicei, edem al tubului Eustachio, adică atunci când este înfundat. Umflarea țevii este, de obicei, o consecință a bolilor catarale ale tractului respirator superior, o reacție alergică sau creșterea inflamație sau adenoids. Iritarea și blocarea tuburilor Eustachian se pot dezvolta atunci când copilul suge laptele în poziția culcat pe spate. Blocajul tuburilor Eustachian conduce la o presiune crescută în cavitatea urechii medii și a acumulării de lichid din el.

media otitele poate fi (cazuri singulare sau rare) acute sau cronice (de lungă supraviețui sau repetate frecvent). Când durerea în urechi și în primele zile după dispariția ei, de regulă, audierea copilului este oarecum redus. În cazul în care boala ureche începe timp netratate, schimbări ireversibile apar rar.

O alta cauza de durere în urechi poate fi o impaction cerumen. durere Cauza în ureche poate fi angină pectorală sau boală inflamatorie în cavitatea bucală. In plus, durere la nivelul urechii poate avea loc atunci când zboară la mare altitudine. otita medie este usor tratabile: ea poate merge pe cont propriu, dar poate fi, de asemenea, complicat. In timpul acestei boli imprevizibile.

infecții virale sau bacteriene poate provoca o mulțime de complicații: o presiune tot mai mare și acumulare de lichid în urechea medie, inflamație a timpanului și este uneori rupe. Din cavitatea prin ea urechii medii implică scăderea presiunii fluidului din ureche; Din acest motiv, după ruptura durerii timpanului dispare de obicei.

În acută timpan otita medie după ruptura de obicei se vindeca singur. În integritatea otita medie cronică a membranei timpanice, de obicei, nu se recuperează pe cont propriu, astfel încât pierderea auzului în curs de dezvoltare. Integritatea membranei timpanice poate fi restabilit prin intervenție chirurgicală.

În spatele urechii, proeminența craniului osos este numit mastoidian. Acest proces poate deveni inflamate, astfel, există o boală numită mastoiditei. Adesea este la un tratament incorect sau neglijare a otitei medii.

În unele cazuri, copiii cu otita medie. Se pare destul de sănătos. De multe ori următoarele simptome: o senzație de greutate în ureche, durere severă, iritabilitate și iritabilitate, copilul plânge pentru o lungă perioadă de timp. El poate dezvolta diaree, greață și vărsături, pierderea poftei de mâncare și de slăbiciune sau letargie. Este sentiment comun de presiune în ureche, sau de plenitudine, precum și de zgomot, zgomote în urechi. Dacă există o ruptură a membranei timpanice. urechea medie începe să se separe mai întâi de sânge, și apoi puroi. Atunci când acest lucru se produce o pierdere temporara a auzului.

Dacă un copil cu otita medie cu febră, există o febra, se dezvolta o durere de cap și amețeli, și dintr-o dată există surditate completă, acesta este un semn sigur de complicații. În cazul în care timpan inflamate. boala se caracterizeaza prin durere bruscă severă în ureche și febră.

Bolile infecțioase ale urechii interne

Infecții ale urechii interne sunt mai puțin frecvente decât inflamație a urechii externe sau medii, dar acestea sunt mai greu să apară. Cea mai frecventa boala a urechii interne este o labirintita virală. Virusul provoacă o inflamație a membranei labirintice a urechii interne. Femeile gravide, în această perioadă de dezvoltare a bolii, de obicei, da nastere la copii cu pierderea auzului congenitale.

Spre deosebire de labirintita virale, bacteriene se dezvolta de obicei in copilarie, in general, rezultând în răspândirea infecției urechii interne din cavitatea urechii medii cu otita medie sau dintr-o mastoid la mastoidita. Rezultatul labirintitei bacteriene aproape întotdeauna o surditate completă. Cauza Labirintita bacteriana poate deveni meningita (inflamatie a meningelui).

labirintita virală, în cazul în care se dezvolta in copilarie timpurie, manifestată prin tinitus și amețeli. Cu toate acestea, boala este destul de rar. Labirintita bacteriana se manifesta la temperaturi ridicate, vertij puternic, mișcări involuntare rapide ale ochilor și puroi din ureche. Semnele labirintita bacteriene pot fi, de asemenea, durere, sensibilitate, inflamație și roșeață a procesului mastoid sau apariția ulcerului urechii.

terapia cu antibiotice este indicat pentru otita medie, aproape întotdeauna - o boală ciudată în serios încercând să-l vindece, folosind doar un singur picături în ureche și nas. Antibioticele selectează medic, aceasta determină, de asemenea, doza, modul de primire și durata tratamentului. Cursul de tratament este necesar să se treacă complet: antibiotic defect - o rețetă pentru procesele inflamatorii cronice și numeroase complicații. Dispariția durerii în urechi, nu este un motiv pentru întreruperea prematură a terapiei cu antibiotice.

Pentru a reduce intensitatea durerii în urechi, anti-febra si alte simptome ale prescriptori inflamație ibuprofen și paracetamol. Durata tratamentului este determinată de către medicul curant.

boli legate de: