După cum se nasc legende - studopediya

Ce vezi, ce îți amintești

wakeless într-un vis?

umbre întunecate de mai jos, toate pantă pentru mine.

Am venit la tine în mormânt prin grădina din spate,

La usa lemuri viciously de paza.V. Ya. Bryusov 1905

povestiri populare de „mers pe jos“ cutia mort astăzi să fie auzit în multe țări slave. Ca o regulă, vorbim despre creștere de la mormântul omului mort, care începe să tulpină a fost călător următor. Există mai multe explicații pentru apariția lor - dar aproape toți oamenii de știință sunt înclinați să creadă că aceste tradiții și legende își au rădăcinile în antichitate. Este într-adevăr este. Mai mult decât atât, cred că, în cele mai multe cazuri, cauza originii lor a devenit contemporani letargici. Dar, odată ce am început să asistat la întâmplare o astfel de legendă sa născut mod neconvențional aproape în fața ochilor mei.

Într-o seară de toamnă, după o sărbătoare consistent cu următorul grup de-al treilea locale, noapte deja adânc, el a întrebat brusc:

- Știi unde a existat un vampir? - și viclenie miji, el se uită la mine. - Sunt eu.

Mulțumit de recunoaștere bruscă, pentru un motiv oarecare a spus încet poveste destul de comic. Faptul că orașul cu mine, a lăsat toate expediției. Sergey era doar la baza. Pentru a face în sat a fost absolut nimic, așa că a mers la movilă găsit lângă un teren de inmormantare medievale și a început o altă înmormântare de compensare. Dar, în dimineața, sătenii au sărbătorit marele festival local - templu - ziua hramului satului. sărbători sa mutat în curând dincolo de ea. Beneficiați de la marginea era clar că, în ciuda vacanță, cineva continuă să lucreze. Munca în această zi a fost o încălcare a tradițiilor străvechi, iar moldovenii îmbrăcați mers la sărbătoare laterală a excavării. Sergey pentru o lungă perioadă de timp nu a trebuit să cerșească, iar lucrarea a fost redus rapid. Aproape de înmormântare excavat a început o masă copioasă cu degustare obligatorie a diferitelor soiuri de vin tinere. A fost distractiv, dar cum sa terminat, Serghei nu-mi amintesc ...

Sa trezit de frig, când a dat seama că îngheață înapoi. Deschiderea ochii, a văzut pe un cer negru profund, stele strălucitoare, iar pe părțile laterale ale unui perete groapă adâncă. Serghei nu a dat seama unde a fost. Revenind capul lui, a dat seama că în mormânt de lângă osul gol. Se uită spre craniul îngropat, care părea să zâmbească brusc trezi vecin. Era clar că, chiar și noaptea târziu, dar nu este clar cât timp el a dormit. Poate o zi, poate chiar mai mult? Dureri de cap, corp amortit dintr-o postură incomode, și foarte sete.Grave cu proprietarul său nu este speriat de Serghei. Mult mai îngrijorat-l cât de mult timp a petrecut în „brațele“ ale scheletului. Privind afară din groapă, el a fost foarte fericit când a văzut cele două femei vechi, puternic clătina trecut movila. După cum sa dovedit mai târziu, au revenit după miezul nopții, cu un serviciu de biserică din satul vecin. Când au prins cu mormântul lui Serghei am ieșit din groapă, și foarte delicat întrebat de timp. Silent scena a durat doar câteva secunde. Apoi, bunica a arătat minuni în cursa pentru o distanță scurtă. Au fugit atât de repede încât a aruncat stick-ul, care tocmai au aplecat puternic. Nu a dezmeticit neașteptată Serghei alergat după ei, dar a reușit să ajungă din urmă cu ei și nu sa oprit la timp. Datul dintr-o parte în alta și ridicând praful gros de pe drum murdărie, bunica ascuns jucăuș într-o alee intunecata. După aceea Serghei a dat seama că nu este necesar pentru a căuta aventura, și a făcut drum în liniște la baza. Pentru a reveni mea el a recăpătat cunoștința, dar nu în grabă, cu o poveste despre această mică aventură. Doar timpul și umor bun după câteva pahare de vin slăbit limba lui.

În satul dezbătut toate viguros apariția unui vampir. Nu am nici o îndoială că acest episod a cauzat nașterea unei legende locale despre o movilă fantomă. Este ușor de imaginat cum babele evlavioși au fost uimiți când au văzut ieși din mormânt șifonată, bărbos, cu părul lung până la umeri, îmbrăcați la fel și în blana fără mâneci răsturnată în afara. Faptul că el a strigat încă ceva și a încercat să le urmărească, confirmă încă o dată apariția unui rău periculos în vechiul cimitir. Cred că dacă ar ști chiar adevărata cauză a „fantome“, ar fi crezut. Prea puternică și evidentă a fost transferat de stres! Dar a fost cel care creează legenda teribil!

Doi ani mai târziu, am avut aproape aceeași compoziție să fie înapoi în sat. Atunci când transmite o mașină a condus prin strada principală, majoritatea prieteni locale au fost surprinși să ne vadă în condiții de siguranță și de sunet. Sa dovedit că, la scurt timp după plecarea noastră a fost un alt zvon: toate Arheologii sau au murit în mod neașteptat de lucru pe movila, sau a murit. Nu cred despre motivul, dar, datorită aspectului său. La urma urmei, conform credinței populare, dacă vă sunt îngropate în viață, atunci vei trăi o lungă perioadă de timp!

Dar nu este întotdeauna atât de ușor, puteți sări din mormânt vechi. Practica arheologică a trebuit să se confrunte cu încă o dată moartea tragică din Roaba. timpul mort și acest lucru a fost Sarmat, dar a lovit înmormântarea a avut o de bunăvoie.