Deosebit de televiziune ca un canal de informare în masă - studopediya

Comunicare în masă - procesul de transfer de date prin mijloace tehnice pentru a numeric mare, audiență dispersată.

Prin definiție zakonaRumyniya „La mass-media“, de informare în masă - este nelimitată publicului larg tipărite, audio, audiovizuale și alte materiale de comunicare.Televiziune - un set de dispozitive pentru transmiterea unei imagini în mișcare și sunet pe o distanță.

Astăzi, televiziunea este cea mai populară mass-media. Persoana medie nu este în fiecare zi, citind ziarul sau asculta la radio, dar ma uit la televizor în fiecare zi. Un astfel de monopol de televiziune din următoarele motive.

În primul rând, capacitatea de reacție. În societatea informațională de astăzi este foarte important de a avea cele mai recente inteligenta. Evenimentul care a avut loc astăzi, arată astăzi în știri. Despre această eficiență nu se poate spune în cazul presei scrise. Desigur, putem vorbi despre viteza internetului, dar, în primul rând, internetul nu toate, și în al doilea rând este, de căutare pe internet necesită un oarecare efort, iar televiziunea este suficient pentru a porni la un anumit moment.

În al doilea rând, efectul este evident. Privitorul devine impresia că el vede cu ochii săi evenimentul în sine, și, în consecință că este cazul și arătate la televizor. La urma urmei, atunci când suntem în ceva încredere, noi spunem, „este evident“, avem încredere în ochii noștri mai mult decât alte simțuri. Acest fenomen a fost descris W. Lippmann ca „fenomenul de fotografie“: „fotografii“ par să ne mai real, pentru că noi credem că ei ajunge la noi, evitând orice mediere umană ".

În al patrulea rând, impresia neangazhirovannosti jurnaliștii de televiziune. În cazul în care un program de televiziune discuta orice problemă, asigurați-vă că pentru a discuta problema diviziunii părților aflate în conflict, în scopul de a crea efectul neutralității jurnaliștilor de televiziune. News De asemenea, sunt „programul pur informațional“.

În al cincilea rând, „evadarea din realitate“. Televiziunea poate muta o persoană oriunde în lume, cu „efectul includerii“ într-un eveniment, dă o persoană să experimenteze emoțiile pe care el a fost lipsit în viața de zi cu zi.

Televiziunea este capabil să acopere straturile cele mai largi ale populației, chiar și cele care sunt dincolo de influența altor medii. Televiziunea vine liber în fiecare casă, o persoană se poate alătura acțiunii de difuzare, fără a lăsa acasă. Acest lucru îi permite să îndeplinească diverse funcții. Om de știință Alexander Knyazev împarte în următoarele:O atenție specială este necesară apel cu accent de informații de televiziune la evenimentele aberante: conflicte armate, catastrofe, dezastre naturale, etc. Este posibil de a explica acest fenomen este urmărirea senzaționalului, în scopul de a spori interesul privitorului, ridica rating-ul și, prin urmare, rentabilitatea companiilor de radiodifuziune. Cu toate acestea, recunoscând acest factor, trebuie remarcat, și multe altele. Pentru orice sistem - de la un dispozitiv tehnic la un organism biologic și societatea umană, este informații importante privind abaterile de la norma. Aparatul informează includerea unui indicator adecvat, un organism viu - durere. Străduindu pentru a reflecta fenomene deviante în viața societății poate fi considerat un astfel de „indicator“, „senzație de durere“, a societății. Această funcție informativă și funcționează buletinele de știri de televiziune. Aceasta este o practică la nivel mondial, care împiedică informațiile de propagandă spoofing. Un alt lucru - pentru a găsi cheia necesară pentru dezastre și mesaje războaie. standard global, dovedit a lungul deceniilor: comunicat de presă, în ciuda abundenței de vești proaste, nu ar trebui să părăsească starea de spirit public de depresie și disperare. Totul este bine cu moderatie.

Pentru acoperirea promptă a unor astfel de evenimente, care, desigur, nu este cunoscut în prealabil, trei condiții sunt necesare: profesionalismul personalului, echipamentul tehnic al radiodifuzorului și nivelul înalt de organizare.

Funcția cultural și educațional. Orice emisiune TV într-un fel o acordă culturii umane. Chiar și programele de știri arată participanților public în evenimentele care au dus, stilul lor de comunicare, gradul de alfabetizare etc. Toate acestea afectează spectatorul și instalarea direct ca un exemplu negativ. Într-o măsură mai mare de programe de conducere sunt percepute de referință. Acest fapt, de altfel, a fost și rămâne un motiv de critici de televiziune de alarmă, ca și apariția multor niveluri diferite de canale de televiziune a dat naștere, la rândul său, abundența de lideri suficient de competente neinstruiți și nu.

Funcția de organizare. Ar trebui să se facă distincție între managementul, în cazul în care formarea de opinii și motivația pentru acțiune provin din partea guvernului și a altor structuri administrative. În contrast cu acest impactul televiziunii în sine devine uneori inițiatorul unei anumite evenimente sociale, organizarea oricărei acțiuni comune a maselor de oameni.

Funcția educațională. Aceasta implică cicluri regulate de material didactic pentru a ajuta pe cei care primesc educație. Programele de formare sunt difuzate, de obicei prin special desemnat pentru acest canal.

Funcția de agrement. Recreere (din ecreation Latină -. Recuperare) - odihnă, restaurarea puterii umane cheltuită în procesul de muncă. Televiziunea difuzează o varietate de programe de divertisment, spectacole și așa mai departe. D. ajuta pe oameni să „scape“ de la grijile de zi cu zi, relaxați-vă, relaxați-vă.

Televiziune - mass-media și modul cel mai accesibil și popular de divertisment din toate segmentele de populație. Televiziunea nu numai că acoperă public cât mai larg, dar și de nivelul de încredere în fața altor mijloace media. Pot spune chiar că omul modern nu cred că trebuie să existe fără televizor. Potrivit media Rumyniyane date de vizionare TV în fiecare zi 3,5 ore, în medie, în timp ce citesc ziarul, asculta la radio, du-te la cinema sau la teatru este mult mai puțin și mai puțin. În prezent, televiziunea a pătruns în toate sferele societății umane. Aceasta poate avea un impact asupra societății în ansamblu, pentru fiecare fără excepție. Aici se află caracteristica sa principală.