Cum și când să se hrănească roșiile - ziar Grower - editia de rețea

Cum și când să se hrănească roșiile - ziar Grower - editia de rețea
Cum și când să se hrănească roșiile
In fiecare an, pe parcele de gradina lor, creștem legume, uneori schimba locația lor, sau debarcării alte legume în loc de vechi, dar de fapt nu se schimba. Plantele iau substante nutritive din sol, reducerea fertilității sale, și astfel să se epuizează solul este necesar să se alimenteze periodic fertilitatea prin aplicarea îngrășămintelor.






Una dintre culturile de legume, care sunt foarte gelos fertilității solului, sunt roșii. Tomate cresc acum fiecare gradina, există, probabil, acest rezident vara care nu este cultivat, sau nu cresc roșii și oricine face, știe că aceasta este una dintre acele culturi care sunt realizate din sol destul de mare cantitate de nutrienți, deoarece ele formează o vegetativă puternică masa care este îndepărtat din zonă și fructe destul de mari colectate de către om ca o cultură.
Dacă anterior, înainte de transplantare. nu fertiliza solul, ceea ce face îngrășăminte minerale sau humus, roșiile trebuie să fie hrănite în perioada de creștere și dezvoltare a acestora, în scopul de a obține randamente bune. Dar aici trebuie să fim atenți, este foarte important să se facă îngrășăminte în cantități moderate, și numai cele care sunt necesare pentru plante, în acest stadiu al dezvoltării sale.
De exemplu, în etapa inițială de tomate au nevoie într-adevăr de azot. deficiență în acest moment poate provoca slăbirea plantei, ele vor forma o tulpină subțire, lame de frunze mici, care orice altceva va avea o culoare verde deschis, arata ca un stins. Plante de tomate care suferă de deficit de azot da fructe mici, după înflorire este de asemenea slăbit și rezistența la dăunători și boli manifeste minime.
Cu toate acestea, plantele peste fertilizate, stropind liberally solului cu îngrășăminte cu azot, este de asemenea imposibil. Supradozarea privind impactul de tomate ca o masă vegetativă creștere activă, plantele vor arata puternic și sănătos, dar va inflori slab și zavyazhutsya puțin de fructe. În acest context, va fi, de asemenea, o rezistență scăzută a plantelor la boli și dăunători, deoarece frunzele și tulpinile vor fi apoase, acestea pot fi ușor buzunarele de boli fungice. În plus față de deteriorarea plantei poate dăuna el însuși, deoarece doze excesive de îngrășăminte cu azot pot duce la acumularea în fructul unei cantități mari de nitrați, ca o consecință, aplicarea de îngrășăminte cu azot trebuie să fie complet întreruptă imediat ce fructele incep sa se formeze.






În timpul înfloririi de tomate este nevoie de fosfor și potasiu. Ambele aceste elemente contribuie la accelerarea maturării, precum și creșterea rezistenței plantelor de tomate și a bolilor și dăunătorilor.
Înțelegeți că planta nu este suficient de fosfor este foarte simplu, lipsa acestui element este prezentat într-o creștere a plantelor slăbit, răsucire a lamelor frunze, precum și schimba culorile, se schimbă de la verde la violet închis. Uneori, schimbarea culorii apare în forma apare pe lame de frunze pete rosiatice.
În cazul în care plantele nu au suficient de potasiu, se observă, de asemenea, o încetinire în dezvoltarea plantelor, frunzele tinere sunt albastre-verzi, vechi galben la marginile psihiatru și buclat, iar fructele se coc neuniform, cu o singură față și foarte încet dozarivayutsya.
Dar abundența naturală a azotului, fosforului și potasiului este încă nu toate plantele sunt de asemenea necesare și alte elemente, cum ar fi calciu, cupru, mangan, bor, acestea accelerează creșterea plantelor, randamentele crescute, rezistență crescută la boli și dăunători, chiar și gustul se îmbunătățește.
În cazul tomatelor ca pansamente pot fi folosite ca îngrășământ, și materie organică, dar amintiți-vă că trebuie să soluții de apă de îngrășăminte numai zona arbuști nu poate fi turnat pe frunze și tulpini, aceasta poate provoca unele arsuri grave. Dacă aveți de gând să fertilizarea într-o formă uscată (granule), acestea nu trebuie să împrăștie pe suprafață și pentru a sigila aproximativ 3-4 cm în sol la o adâncime. Acest lucru este ușor de făcut suficient în avans, înainte de sol fertilizarea proryhlit, și apoi împrăștie îngrășământul. După ce ar trebui să se facă îngrășământul vărsat în mod corespunzător a solului.
Pentru a vă asigura o recoltă bună de tomate se realizează de obicei trei sau patru hrănire, în funcție de fertilitatea solului dumneavoastră.
În primul rând, cea mai veche pansamentul, efectuată după 15-16 zile de la transplantare în sol. Acesta va stimula creșterea rădăcinii, rezultând în plantele să prindă rădăcini rapid și a atins în creștere. Acest îngrășământ trebuie făcută îngrășământ cu predominanța de azot și fosfor. Se poate utiliza, de asemenea, îngrășăminte organice, cum ar fi mullein perfuzie, care conține atât elementul. Infuzia lumanarica diluat în apă, la temperatura camerei, în mod normal, aproximativ o jumătate de litru de apă la găleată desyatilitrovoe standardul. Rata de aplicare - pentru fiecare litru de plantă de tomate. Lumanarica Dacă nu, puteți utiliza orice îngrășăminte minerale complexe, în beneficiul unui număr mare dintre ele sunt acum în vânzare. De exemplu, familiar ureea (îngrășământ cu azot), trebuie să fie de ordinul a 20 c. superfosfat - da fosfor sol, au nevoie de aproximativ 30 de grame. sulfat de potasiu, furnizează nutriția plantelor, ar trebui să fie de 15 grame. Rata de aplicare a îngrășămintelor minerale sunt, de obicei o jumătate de litru de soluție pe plantă de tomate.
Al doilea pansament se efectuează de obicei la două săptămâni după prima. Este nevoie de pansament de top În al treilea rând pentru a îmbunătăți formarea fructului, se desfășoară în perioada de înflorire în masă sau la începutul formării fructelor. În acest caz, ar fi pansament adecvat de îngrășământ fosfor-potasiu, suficient pentru 40-50 de grame. pe metru pătrat de sol. În cazul în care îngrășământul nu este, atunci coboară cenușă de lemn, este sigur și conține în compoziția sa, și fosfor și potasiu. În cele din urmă, a patra fertilizării, este produsă în perioada de fructificare, același îngrășământul în a treia hrănire.
N. Khromov
Cand. biol. științe