Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană, în România

Proprietar poate dispune de ea cum consideră de cuviință. În special, re-înregistrați-l la o rudă, prieten sau orice altă persoană printr-un contract de vânzare, donație sau moștenire.Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană, în România
Stimați cititori! Articolele noastre vorbesc despre modalități tipice de rezolvare a problemelor juridice, dar fiecare caz este unic.

8 (812) 309-52-81 ext. 462
București, Leningrad

8 (800) 333-45-16 dob.214
Numărul Federal (număr gratuit pentru toate regiunile din România)!

Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană, în România

Procesul de transfer al drepturilor de proprietate asupra apartamentului începe cu colectarea de următoarele documente:

După manipularea datelor, cumpărătorul de proprietate sau de persoana care primește-o ca un cadou, va deveni proprietarul său.

Republicarea mandatului, prin executarea de cumpărare și de vânzare are un avantaj important. În cazul înregistrării corecte a valorilor mobiliare, o astfel de tranzacție nu poate fi contestată.

Cu toate acestea, aceleași minciuni și principalul dezavantaj al unui astfel de acord. Aceasta implică înstrăinarea completă a proprietății, și, prin urmare, provocare tratatul nu poate chiar fostul proprietar, care a stabilit pentru a recupera apartamentul.

Un aspect pozitiv al reînregistrarea drepturilor de proprietate prin acordarea este dat fiind faptul că proprietatea rezidențiale va rămâne în posesia unei persoane talentat în cazul împărțirii proprietății, ca parte a unei proceduri de divorț.

Un alt contract de donație plus este faptul că donatorul poate reveni apartamentul în ordinea stabilită de instanța de judecată. Principalul dezavantaj al unui astfel de contract - costul său.

Transferul apartamentului prin donarea de o rudă îndepărtată sau de o terță parte va avea ca rezultat costuri de numerar, va trebui să plătească o sumă mare de impozitare. Cu toate acestea, nu se aplică oferind rudelor apropiate ale acestui impozit.

Referindu-se la problema transferului dreptului de proprietate al feței plate după moartea sa, este important de remarcat faptul că rolul-cheie jucat de prezența sau absența unui testament sau donație.

În cazul în care există voință și este legalizata, pentru a efectua re-înregistrare a drepturilor la imobiliare va fi mult mai ușor, pentru că în acest document indicat în mod clar moștenitori.

Este important să rețineți că începe persoana nasledopoluchatelya nu poate fi exercitat numai șase luni de la moartea testatorului.

a fost stabilit această perioadă pentru a se asigura că, în acest timp, drepturile lor au fost prezenți toți moștenitorii declarate. În acest scop, fiecare dintre ele trebuie să se aplice pentru calitatea de membru în dreptul lor.

Post-l ar trebui să fie în biroul notarial al ultimului loc de reședință al testatorului decedat sau prin amplasarea apartamentului, care este obiectul voinței.

Apoi, trebuie să emită un certificat de proprietate.

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a colecta documentele de mai sus și atașați următoarele suplimentare de securitate:

 • Testament (dacă este cazul);
 • un certificat de membru în moștenirea a emis un notar (în absența donării);
 • Documentele care pot confirma existența înrudire între testatorul decedat și solicitantului;
 • Certificatul de deces al testatorului.

În cazul unor probleme în determinarea persoanei care va deveni proprietarul de proprietate, este necesar să se adreseze imediat la instanța de judecată.

Rezolvați această problemă controversată poate fi doar acolo. După ce instanța decide, hârtia cu verdictul ar trebui să fie atașat la pachetul de documente.

Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană, în România
Cum să reînnoiască apartamentul pe față?

De asemenea, există și alte modalități de a rescrie locuințe pe cealaltă persoană. De exemplu, contractul de gaj, contractul de rentă și un acord privind împărțirea bunurilor comune între soți. Este important de menționat că oricare dintre aceste acorduri trebuie să fie certificate de către un notar.

Cele mai frecvente în România la metoda data - contractul de gaj. Popularitatea sa se datorează prezenței unui număr de deficiențe în sistemul de creditare guvernamentale.

În momentul de față, situația este, astfel încât se poate obține un împrumut sau o persoană cu venituri mari de verificare, sau o persoană, ipotecat propria proprietate.

Soții tind să recurgă la elaborarea unui acord privind împărțirea proprietății. Ele sunt ghidate de principiul că prezența acestui acord, drepturile de proprietate soțului ei va avea loc de la apariția drepturilor de proprietate ale soției sale, și vice-versa. Și dă mult mai mare de asigurare.

Contractul de închiriere este valabil în alt mod. Prin convenție, chiria, banii nu trebuie să plătească proprietate. Acesta este transmis în mod gratuit, iar chiriile sunt plătite în tranșe egale, în viitor, ceea ce este benefic pentru toate părțile.

contractul de închiriere recent a câștigat popularitate largă. Este întâlnită mai ales în rândul persoanelor în vârstă care locuiesc singure.

Rețineți că, precum și alte documente, chiria contract este necesar să se înregistreze toate drepturile și obligațiile părților, precum și termenii tranzacției, în scopul de a preveni posibilele probleme și neînțelegeri.

Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană pentru o zi

reînnoire rapidă a apartamentului altei persoane se efectuează în conformitate cu instrucțiunile generale.

Mai întâi trebuie să adune următoarele documente:

 • persoane Pașapoarte părți la tranzacție care acționează;
 • Certificat de proprietate;
 • permisiunea de a efectua tranzacții notariala pe soț și / sau persoanele care dețin cota de apartament, care este obiectul contractului;
 • Rezoluția de custodie și de tutelă, în cazul în care proprietarul cotei este un copil minor;
 • Extract de Cadastral;
 • Acordul principal (vânzare sau cadou);
 • instalațiile de transport de acceptare;
 • Aplicarea la Oficiul Federal al Centrului de înregistrare de stat;
 • Primirea de plată a taxei de înregistrare;
 • Copii ale tuturor documentelor de;
 • Will.


După aceea, ar trebui să treacă prin următoarele etape:

Cum pot transfera apartamentul altei persoane, fapta

Mai întâi trebuie să creați și să oficializeze acordul în sine. Art. 574 GKRumyniyaglasit că imobilul contract de donație trebuie să treacă înregistrarea de stat.

Legislația nu conține niciun element care trebuie să fie disponibile pentru contractul de donație certificată de către un notar.

Dar, dacă aveți dorința, puteți utiliza serviciile sale. Legea permite, de asemenea, încheierea în scris a contractului.

La art. 432 GKRumyniyaukazano că o condiție esențială pentru un astfel de acord - a fost obiectul său, care, în acest caz, apare plat.

Acordul trebuie să includă o descriere detaliată a apartamentului.

Deci, trebuie să furnizați următoarele informații despre proprietate:

Descrierea apartamentului trebuie să fie aceeași ca descriere, care este scris în documentele de titlu.

Dacă doriți să dea o parte într-un apartament, și nu întreg apartamentul ca un întreg, contractul trebuie să specifice acesteia (cota) dimensiune.

De exemplu, puteți da o ¾ cota de proprietate. De asemenea, contractul poate fi suplimentată cu o varietate de condiții. Orice restricții cu privire la ele nu sunt reglementate prin lege.

Prin urmare, vă puteți înregistra, există toate condițiile pe care le consideră potrivite, cu condiția ca acestea să nu fie contrare legii.

Odată ce un contract este întocmit și semnat de către părți, acesta va trebui să naviga prin procedura de înregistrare de stat.

Această înregistrare este efectuată de către Serviciul federal de înregistrare de stat Cadastru si Cartografie la locul de amplasare a proprietății, care face obiectul acestei înregistrări.

De la proprietarul său este obligat să colecteze și să prezinte pachetul de documente:

De la depunerea documentelor de înregistrare înainte de încheierea procedurii, aceasta poate dura mai puțin de o lună. Dar este cu condiția ca pachetul de valori mobiliare complet, precum și oricare dintre valorile de la registratorul nu va avea pretenții.

Dupa procedura, marcata prin emiterea donatarul a certificatului de proprietate si - contract de înregistrat.

Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană, în România
Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană, fără știrea lui

Dacă - singurul proprietar al proprietății rezidențiale, de a dispune de ea ca tine poate, după cum vedeți în formă, fără a cere permisiunea de la oricine. De exemplu, puteți copia oricărei persoane.

În cazul în care sunteți fizic și mental sănătos, se va deschide trei opțiuni Comisiei operațiunii:

 • Incheiati un acord standard de cumpărare și vânzare;
 • Fă un contract de donație;
 • Faceți o voință în care să specifice persoana specifică, care va deveni proprietarul bunurilor după moartea ta.

Trebuie remarcat faptul că problema privind proprietatea altei persoane fără cunoștințe și participarea sa este posibilă numai printr-o voință.

Efectuarea unui testament - o procedură destul de simplă. Doar du-te la un notar cu un pașaport și titlul la apartament, obiectul voințelor care se extind. În acest caz, acordul moștenitorilor sau chiar notificarea nu este necesară.

Cel mai adesea, pentru a legitima documentul, este necesar să se emită un notar. Cu toate acestea, există cazuri când autentificate la notar nu va trebui să. Toate aceste cazuri sunt enumerate în Codul civil al România.

Deci, voința nu este obligatorie legalizată în următoarele cazuri:

 • Pentru angajații consulatului român, în cazul în care testatorul se află în afara granițelor Federației Ruse;
 • Pentru funcționarii care lucrează în municipiu, în cazul în care sunt notar sat nu funcționează în cesiunii;
 • Pentru medicii de spital, căpitani de nave și alte persoane, în cazul în care un apel la notar nu este posibilă.

Pentru restul, principalele cerințe pentru acest document - este scris și legalizare. Dacă ignorați aceste cerințe, contractul va fi nul și neavenit.

Și pentru că notarială - un instrument juridic necesar. Aceasta este o confirmare a faptului că documentul a fost elaborat luând în considerare toate cerințele și este autentic.

Efectuarea unui testament este format din două etape principale: pregătirea și certificarea. Criterii privind întocmirea acordului - claritatea și claritatea limbii. În măsura în care oricare dintre termenii sau ar trebui, cel puțin o dată pentru a înregistra cuvintele.

Numele persoanelor menționate în documentele trebuie să vă înregistrați într-o formă complet (nume, prenume), fără tăieturi.

În cazul în care documentul de moștenire depășește o singură foaie, toate foile care urmează să fie cusute, enumerate și asigurarea de timbru fiscal. Rețineți că încălcarea anumitor cerințe în ceea ce privește pregătirea comenzii, certificatul sau semnarea unui va fi permis, și nu poate avea ca rezultat recunoașterea documentului nu este valid.

Notarizare de testamente pentru bunuri imobiliare rezidențiale include:

 • Identificarea persoanei testatorului. Notarul verifică pașaportul testatorului și capacitatea sa de a acționa;
 • Document Signature testator, opțional, în prezența notarului;
 • Efectuarea unui notar inscripție specială, liniștitor sigiliul și propria semnătură;
 • Document de înregistrare întocmit într-un registru special. De asemenea, face notar.

După cum se poate vedea, formularea voinței la apartament - o procedura destul de simplu. Principalul lucru este de a respecta toate cerințele legale pentru procedura și forma documentului.

Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană, în cazul în care apartamentul este în ipotecare

În primul rând, observăm că o astfel de practică în băncile interne este extrem de nepopular. Cel mai adesea, banca va efectua această procedură pe motiv că metodele alternative de rambursare nu a fost.

Pentru reînnoirea apartamentului, situat în ipotecare, este necesar să se efectueze următoarea secvență de acțiuni:

 • Mai întâi, găsiți persoana care este de acord să reînnoiască ipoteca;
 • Se prepară un pachet de documente. Acesta ar trebui să includă:
  • Copii ale tuturor paginilor de pașaport al tranzacției;
  • Copii ale cărților de muncă părțile la tranzacție;
  • Ajuta-2 PIT pe venit pentru ultimele 6 luni;
  • Declarațiile de la fiecare parte la tranzacție cu privire la intenția sa de a efectua;
 • Contactați banca și să solicite o reînnoire a creditelor ipotecare. Mai mult, în timp ce banca va verifica potențialul noului proprietar al apartamentului pentru a asigura solvabilitatea. Rețineți că noile cerințe debitorul va fi absolut la fel ca și pentru persoana care vrea să ia de credit;
 • În cazul în care o instituție financiară va aproba un nou debitor, tranzacția va fi efectuată pe baza vânzare și cumpărare în valoare de suma rămasă a împrumutului.

Procedura de reînnoire a apartamentului și nu a plătit integral ipoteca pe ea pe cealaltă persoană nu este deosebit de dificilă. Problema principală constă în bancă.

Este posibil ca instituția financiară poate refuza să efectueze o astfel de tranzacție, în absența unor astfel de practici. Și într-o astfel de situație, nu nimic nu va fi imposibil.

Rețineți că procesul de re-înregistrare poate dura o lungă perioadă de timp. Acest lucru se datorează faptului că angajații băncii o mulțime de muncă din cauza unor probleme cu documentația, și altele. Trebuie doar să așteptați până când se consideră cazul dumneavoastră.

Motivele pentru eșecul băncii de la o astfel de operațiune sunt multe. Unul dintre șef printre ei - forțat verificarea potențialului debitor nou, precum și activitatea de volum cu privire la înregistrarea unui număr mare de documente.

În practică, destul de des se întâmplă ca candidatul este fie pur și simplu insolvabil, sau are o istorie de credit negativ. Aceasta poate determina, de asemenea, băncile să se retragă din tranzacție.

Oricum, dacă inițiați o re-înregistrare, dar ipoteca primar este încadrată pe tine, amintiți-vă că, înainte de sfârșitul procedurilor de procesare a tranzacțiilor, sunteți un debitor pe împrumut, și așa mai departe de-a lungul timpului tranzacției, pentru a rambursa împrumutul pe care o datorați.

Cum pot transfera apartamentul către o altă persoană, în România
Stimați cititori! Articolele noastre vorbesc despre modalități tipice de rezolvare a problemelor juridice, dar fiecare caz este unic.

8 (812) 309-52-81 ext. 462
București, Leningrad

8 (800) 333-45-16 dob.214
Numărul Federal (număr gratuit pentru toate regiunile din România)!

A fost de înregistrare utila? Da Nu 1 din 2 cititori găsi înregistrări utile.