Cum Nikah

Tradiția conduită Nikah pe spații deschise ale țării noastre de musulmani respectat în mod constant, în diferite perioade ale istoriei. De multe ori, care transportă porecle în timpul nostru - este, mai presus de toate, un tribut adus tradiției, mai degrabă decât să urmeze legile interne ale credinței. Nikah ritual - o acțiune care are loc între un bărbat și o femeie, care este, contractul de căsătorie regulile Sharia. Veți avea nevoie de martori, două femei și doi bărbați, sau un singur om poate fi. Calote pentru toți oamenii (în cazul în care nu au propriile lor calote), fulare pentru femei, precum și schimbarea de bani de mici - „pentru Sadaqah“ A se vedea mai jos pentru detalii.reguli generale

Nikah musulmani - o ceremonie de nunta, poate fi comparat cu nunta creștinilor. În mod tradițional Nikah se desfășoară în casa rudele miresei, efortul ei rude. Deși este în prezent o tendință de a efectua Nikah într-o moschee, dar în cele mai multe cazuri Imam sau Muezinul invitarea acasă.

Când preferați o alegere de data ceremoniei, este necesar să se ia în considerare faptul că pseudonimele nu poate fi citit atunci când este postul musulman - „Uraz“ Cum știu Nikah oricărui musulman, dar dacă nu știi cum să o fac chiar atunci ține cont de faptul că în timpul citirii rugăciuni pentru Nikah mireasa la mire va avea nevoie, de asemenea, pentru a citi o rugăciune specială. Și dacă cuvintele rugăciunile pe care nu știu să le ceară la mullahs în ziua când ești cu ei să cadă de acord asupra datei Nikah. aveți nevoie pentru a învăța cuvintele în avans.

Pentru a participa la Nikah, de a invita martori (dar și musulmani); Două femei și doi bărbați, sau un singur om. Oaspeți, să nu numai rude apropiate.În timpul ceremoniei, toți participanții trebuie să fie echipați corespunzător. Bărbații acoperit capetele tichie. Femeile în rochii și șaluri, rochii ar trebui să acopere brațele la încheieturile mâinilor și picioarelor pentru viței. Opțiunea ideală este în cazul în care mireasa poartă hijab.

masă festivă

Pe masă festivă interzis băuturile alcoolice. Există o gamă specială de mâncăruri tradiționale, care trebuie să fie pus pe masă în timpul Nikah. Ca un prim feluri de mâncare servit supă cu tăiței. Pe al doilea - fiert carnea cu cartofi și sos de morcovi și ceapă prăjită. Și Belish - plăcintă cu o umplutură de cartofi și carne. Bucătăria Tatar este cunoscut pentru mâncărurile sale paste, și, în acest sens, pe poreclele de masă de vacanță, trebuie să fie în mod necesar diverse produse de patiserie. Acest lucru poate fi Gubad - prăjitură cu stafide, orez, caise uscate și caș dulce se evaporă. Ar trebui, de asemenea, pus pe masă atributele de masă de nuntă - Chak-Chak, triunghiuri (plăcinte din carne cartofi) și miere.

De carenaj mirele trebuie să fie sub forma unei perechi de gâște coapte umplute, dintre care una în timpul mesei trebuie să taie tatăl mirelui, iar celălalt - rudele de mire să poarte cu ei conform obiceiului. Aceste două gâscă simbolizează perechea nou formată.

Cum porecle pentru masa

La masă, toți oaspeții trebuie să stea într-o anumită ordine, Mullah - la masa de cap. În primul rând, vă permite să se strecoare o rugăciune de bun venit. Înainte de a citi rugăciunea principală, Mullah (preot) a cerut mireasă mirelui, rudele și martori cu privire la prezența sau absența unor circumstanțe care ar putea împiedica nunta. Mai mult, conform tradiției, el explică mireasa si mirele ca aceste porecle în timp ce impune obligații. Apoi vine principalele rugăciuni.

În timpul rugăciunii, Mullah cere mireasa si mirele acordul lor reciproc, care sunt necesare pentru a confirma repetarea rugaciunii de trei ori. Urmatoarea Mullah cere mirelui „zestre“, care este un cadou pentru mireasa. De obicei, ca mahr este orice bijuterii din aur. Înainte de sfârșitul ceremoniei de rugăciune, toți participanții trebuie să se ridice în picioare și să dea reciproc „Sadaka“, exact în tradiția islamică se numește o donație în cinstea Celui Prea Înalt. De multe ori dau bani. În cazul în care partea oficială a ceremoniei ajunge la final, puteți merge la o masă mică festiv.

Chiar mai interesant