Cum este programul TV - studopediya

Introduceți studioul de televiziune pavilionului. Trei ziduri ale surzilor pavilionului, fără ferestre, drapat cu o cârpă pentru a absorbi sunetul pentru a evita orice ecou, ​​și vocea ar suna natural, ca într-o cameră normală. Al patrulea perete este mare, aproape întreaga lungime a cutiei de perete. Acolo, în spatele geamului - hardware-ul și controlul regizoral, sistemul de control al sunetului și dispozitive de prindere, care atârnă din tavanul pavilionului, și se pot schimba înălțimea, direcția și intensitatea iluminării.pavilion de podea netedă, pentru a permite în tăcere încăleca pe un trepied aparat de fotografiat, sau, în special, macara aparat de fotografiat. Acesta este un lift special, cu scaun pentru operator și aparat de fotografiat, care poate arăta ce se întâmplă în pavilionul cu punctele de top. Un alt cărucior pe roți - așa-numita macara. El într-adevăr arată ca o „plăcintă“, care, în satele scoate apa din fântână. Doar nu atârnă găleată la capătul unui braț, și un microfon.

Deci, avem ceea ce se numește o „bază materială de televiziune“ - un pavilion, camera foto, microfon, iluminat. Aici este tot ce ai nevoie pentru a la televizor era imaginea și cuvântul sunat. Trebuie doar să direcționeze obiectivul camerei omul stă la masă, cum să-l lumina, porniți microfonul - și TV, a început transmisia. Image (.. Adică, lumina reflectată de pe fața unei persoane) este transformată în impulsuri electrice, care trec prin transmițătorul în aer, ei vor, la rândul său, a transformat TV și va fi din nou imaginea unui om - pe ecranul televizorului.

Transformarea camerelor are loc în hardware-ul. În afara ferestrei, cu care se confruntă pavilionul, setați o consolă lungă cu o mulțime de pârghii, butoane, butoane. Înainte de control de la distanță de mai multe ecrane - exact la fel ca în TV acasă, dar imagini de pe aceste ecrane nu vin peste aer și peste sârmă, iar aceste dispozitive nu sunt numite de televiziune, și monitoare de control. Într-o traducere literală din cuvântul englezesc monitor înseamnă „avertisment“, „vizionarea“.

Fiecare camera trimite la imaginea ecranului monitorului este în fața lentilei sale o persoană sau un obiect. Camere foto din pavilionul poate fi de două, trei, cinci sau mai multe. În plus față de camerele de luat vederi de pe trepiede sau macarale grele ale camerei pe roți, uneori folosesc umăr lumină un aparat de fotografiat capabil să se uite în fiecare colț al studioului, chiar dacă există o mulțime va aduna.

Pentru o mai mare claritate vom descrie mai întâi cât de simplu au fost de transmisie studio de Ostankin în anii '70. (. Regional de lucru mic studio de televiziune, precum și astăzi) Imaginați-vă că, la dispoziția directorului toate cele trei camere, iar masa în studio - trei persoane.

Deci, acum, transferul va începe.Camera 1 este îndreptată spre Banda de susținere, montat pe un pupitru special: „A 9-studio“; pe ecran 1, vom vedea această imagine.

Camera 2 este îndreptată spre observator, așezat la o masă. Pe monitor, vom vedea 2 (vedere frontală) a feței sale, care deține o parte semnificativă a ecranului, adică. E. Close-up.

Camera 3 se află mai departe de masă și ușor departe de camera 2. Prin urmare, browser-ul imaginii monitorului 3 nu mai este frontală și laterală ( „trei sferturi“, după cum spune artistul); vom vedea un teren de mijloc, care este. e., „jumătate de lungime portret.“ Cu alte cuvinte, camera 3 oferă imaginea o dimensiune diferită și un unghi diferit decât camera 2. Noi vedem că avem doi oameni care stau lângă browser - participanții la program A și B.

Cărucior cu „plăcintă“ este setat astfel încât microfonul este agățat în fața lor - suficient de mare, astfel încât să nu pentru a prinde ochiul camerelor de luat vederi 2 și 3, dar suficient de scăzut încât microfonul preia sunetul, și a fost posibil să se vorbească fără să ridice vocea.

Având în vedere toate instrucțiunile necesare; apelurile care necesită tăcere sunat; pavilion tablou de bord fulgeră „microfonul este pornit.“ La un semn din directorul gazda programului, presele sale asistent de pe butonul de comandă la distanță cu numărul „1“. Și, în același moment protectorul de ecran de ieșire apare din camera 1.

Acum vom vedea aceeași imagine pe două ecrane la o dată - pe ecran și 1 ieșire. Aceeași imagine luată și recreat pe ecranele lor, milioane de televizoare, deoarece transmițătorul postului de televiziune recepționează (prin camera centrală de comandă, coordonarea activității tuturor pavilioanelor și Ostankino lor în mai mult de două duzini), numai imaginea, care este transmis la monitor de ieșire. Cu alte cuvinte, camera 1 a difuzat în prezent.

Dar aici regizorul a dat un nou semn, iar asistentul apăsat butonul de-al doilea. deconectat automat din camera de aer 1 și porniți simultan pe camera de aer 2. La ieșirea din ecranul monitorului (monitor și 2) și pe ecranele tuturor important plan de televiziune pe internet, care a atras atenția asupra unei noi transmiterea de telespectatori.

Camera Inclus 3; pe monitor de ieșire (și la televizor) planul mediu: browser-ul și interlocutorii săi. Browser le prezintă.

Când numele este numit A. planul mediu este înlocuit cu un prim-plan; Camera 1, sub rezerva operatorului, a alunecat de pe ecran, care se afla într-un alt colț al sălii, și în tăcere laminate la difuzoare. Acest lucru sa întâmplat în timp ce camerele de aer au fost 2 și 3. În acest timp, operatorul a trimis un aparat de fotografiat lentilă 1 A. „luând“ a lui close-up. Regizorul a văzut pe monitor imagine 1 câteva secunde înainte de cronicar a spus numele său. Iar la momentul potrivit asistentul inclus în camera 1 eter - după prezentat midground camera 3.

Camera 2, între timp, este regizat de semnul V. directorul pe ecran de ieșire apare V. closeup - într-un moment în care browser-ul este. voce pe Internet sunete „din cauza cadrului,“ și vom vedea primul, apoi cealaltă persoană. Cele două părți sunt reprezentate. Browser le cere prima întrebare. Iar directorul adjunct apasă din nou butonul care include camera de aer 3, din nou la televizor - planul mediu: Trei oameni care stau la o masă.

Deci, care lucrează în echipa de televiziune 50-70-s; Astăzi, progresele în tehnologia le-a oferit cu o mulțime de realizări, facilitând, simplificarea procesului descris - zoom-ul (un dispozitiv pentru a modifica dimensiunea, fără a atinge camera de la locul), ecranul electronic, eliberând camera de la afișarea imaginii de desen (sau scrise) și multe altele. Dar, în principiu, procesul rămâne aceeași: alternanța inclus camere - atât la Moscova și în studiourile regionale nu au încă toate tehnologiile moderne.

Cum este diferit de emisiune de televiziune a unor astfel de lucrări (mesaje) către alte medii sau arte? Ceea ce în această transmisie caracterizează specificul televizorului?