Cum de a scăpa de congestie în urechi

Fiecare dintre noi, dacă un adult sau un copil, uneori, se simte infundarea în urechi. Acesta este un fenomen foarte neplăcut, și apare din diverse motive: diferențele de presiune de boală atunci când călătoresc în transportul public sau la urcarea sau coborârea de la o înălțime.







Cum de a scăpa de congestie în urechi

Atunci când congestie apare sentimentul ca în cazul în urechi acumulat lichid sau un blocaj de trafic. Acesta oferă unele disconfort și pot fi însoțite de amețeli, o ușoară fisură în ureche, tulburări de auz.

În cazul în care congestia nu este asociat cu boala, aceasta nu duce la consecințe grave și este un fenomen temporar, care merge de la sine. Cu toate acestea, în cazul în care congestia urechii nu dispare pentru o lungă perioadă de timp, puteți folosi metode care va ajuta la rezolvarea cu acest simptom neplăcut.

ne determina cauza

Înainte de a începe ceea ce ar fi măsurile necesare pentru a determina ceea ce ar fi putut cauza congestie ureche. Dacă o persoană tocmai a coborât din avion, acesta este un lucru, dar dacă congestia este însoțită de senzații dureroase, celălalt, în consecință, măsurile puse în aplicare pentru a elimina această problemă, nu va fi diferit.

surzire poate indica faptul că urechile acumulate sulf pentru a fi eliminate. Dacă congestia persistă după două zile, acesta este un motiv pentru a vedea un specialist, care va prescrie un tratament adecvat.

În cazul în care apa intră în ureche

Uneori, după o vizită la plajă, piscină sau duș în trompa lui Eustachio devine o cantitate mică de apă, de asemenea, poate provoca congestie în urechi. Încearcă să scape de lichid imediat, mai mult timp trece, cu atât mai dificil va fi de a face acest lucru.

Cum de a scăpa de congestie în urechi

Unele exerciții simple pe care le puteți utiliza pentru a „elibera“ ipotecat ureche:

  1. Pentru a sta pe un picior, a doua pre-sarcină, înclina capul într-o parte, în cazul în care este încorporat ureche. De mai multe ori lent pentru a sari de pe un picior. În acest caz, se agită din cap, ajutând lichidul să iasă.
  2. Intinde-te pe partea ta, pe partea în care apa se acumulează în ureche. Urechi pentru a menține în partea de jos. După o jumătate de oră lichidul trebuie să curgă.
  3. Se introduce în ureche degetul arătător și de a crea un vid în ureche. În același timp, apăsați ușor în jos pe membrana, ajută suge fluid. Mișcările trebuie să fie foarte atenți să nu vă răniți.

În cazul în care urechile sunt stabilite ca urmare a modificărilor de presiune

Urechile sindrom congestionarea rezultă dintr-un avion sau o excursie în munți, este promovată de schimbările de presiune de aer de mare.

Cel mai simplu mod de a scăpa de ea - să încerce să elimine aerul din urechea internă, un căscat adânc sau înghițire. Apropo, este foarte eficient în acest caz, o gumă de mestecat obișnuită, care provoacă salivarea.







A doua modalitate - să prindeți narile cu degetele si respira in nas. Acest lucru se va regla presiunea aerului. În cazul în care „exercițiul“ făcut în mod corect, urmat de un bumbac de lumină sau faceți clic.

Pentru a evita aglomerarea în urechi, se recomandă să luați antihistaminice înainte de plecare sau de călătorie (aproximativ o jumătate de oră). Acest lucru va reduce iritația în interiorul canalului auditiv, facilitează astfel trecerea aerului prin ureche.

Puteți cumpăra, de asemenea, căști speciale - dopuri pentru urechi. Acestea vor reduce presiunea scade a aerului, reducând astfel congestionarea pe urechi posibile.

În cazul în care congestia este cauzată de o infecție

În cazul în care urechea este încorporată timp de 2 zile, și o atingere urechii provoaca durere, cel mai probabil într-o infecție a urechii penetrat. Asigurați-vă că pentru a vedea un medic, care, în conformitate cu diagnosticul, se prescrie un tratament.

Cum de a scăpa de congestie în urechi

Ca o regulă, antibiotice infecții numiți sunt luate strict în conformitate cu instrucțiunile.

picături pentru urechi eficiente, cum ar fi ignifuge, benzocaină. Această acțiune anestezic local, nu doar că elimină congestie, dar, de asemenea, reduce durerea.

Puteți folosi și metode legate de tratament:

  1. folie uscat cald (sticla cu apa fierbinte sau flacon), plasat pe urechea afectată. Slăbește congestie și reduce durerea.
  2. Antihistaminicele, dar la primirea lor, este necesar să se bea multă apă, deoarece se usuca tractul respirator.
  3. Gargara cu apă și saramură. Puteți adăuga, de asemenea, miere și suc de lămâie. Această procedură are un efect sedativ asupra trompei lui Eustachio.
  4. Aceasta ajută la ameliorarea afecțiunilor dureroase ulei de arbore de ceai, care are un puternic proprietati antimicrobiene si antiseptice. Cum să utilizați: Se amestecă 2 lingurițe de ceai și ulei de nucă de cocos, ușor încălzit și picurare în ureche. Îndepărtați excesul cu un tampon de bumbac.
  5. bea frecvent Abundente. Lichidul fierbinte (ceai, ceai de plante, bulion, supa, lapte fierbinte) contribuie la lichefierea mucusului în urechi, precum și ameliorează congestie nazală.

Complicațiile de otită

Congestia poate fi simptome reziduale după otite purulente. Acesta este eliminat de produse unice de albine - propolis. Pentru aceasta este necesar să se prepare infuzia: 30 de grame de propolis pisate -protsentny alcool 70% (100 ml). Insista 7 zile într-un loc întunecos, se filtrează. Înainte de utilizare, curățați urechea cu un tampon de bumbac pentru a insera în urechea unui tampon de vata inmuiat in tinctura.

Cu consecințele otite pot fi tratate cu ceapă. De la un bec pentru a stoarce sucul, se diluează vodca sau alcool într-un raport de 4 la 1. Bury de două ori pe zi (dimineața și seara). Această metodă este interzisă în otite purulente.

Congestia se datorează cerumen

Acumularea și compactarea sulfului în canalul urechii, poate provoca, de asemenea, congestie în ureche. Pentru a scăpa de el, prin utilizarea preparate speciale, care sunt vândute în farmacie. În cazul în care procesul este mult de funcționare, procedura de extricating produce medicul cerumen. Cel mai adesea blocaje de trafic apar la persoanele care poartă în mod constant proteze auditive.

Cum de a scăpa de congestie în urechi

În nici un caz ar trebui să o încerce să elimine ceara din ureche cu bastoane de bumbac și alte obiecte ascuțite, folosindu-le poate împinge dopul de plută mai profundă.

Pentru dizolvarea și îndepărtarea sulfului lichid poate încerca de asemenea să se scurgă în ureche cu o soluție pipetă de oțet de cidru și alcool izopropilic (în proporții egale) sau peroxid de hidrogen.

Ca o alternativă - spălarea urechii cu apă caldă. Această procedură se va înmuia sulfului, astfel încât să poată fi îndepărtată în mod independent. Pentru aceasta este necesară încălzirea apei, pentru a colecta 3-4 ml seringi sterile. cap de înclinare și ușor se toarnă în lichidul ureche și țineți-l timp de 5 minute, apoi înclinați capul către cealaltă parte. Apa împreună cu sulf curge treptat din ureche.

Dacă suspectați o infecție în ureche sau timpanului perforația, ar trebui să fie excluse de la intrarea în urechea de orice lichid și du-te imediat la otolaringolog.