Cum de a cauteriza eroziune de col uterin

Cum de a cauteriza eroziune de col uterin

In practica ginecologice moderne folosesc adesea aceste tipuri de moxibustion eroziune de col uterin ca crioterapie, electrocoagulare, radiowave electrocoagulare și distrugere cu laser.Metode cauterizare de eroziune de col uterin

Toate metodele de cauterizare de eroziune de col uterin are avantaje și dezavantaje:

  1. Electrocoagularea - metoda traumatică, care determină formarea de cicatrici brute pe gât, și același lucru poate provoca sangerari abundente, dar metoda cea mai frecvent utilizate din cauza disponibilității sale.
  2. de col uterin Criodistrucția nu lasă nici o cicatrice, dar nu poate fi utilizat atunci când dimensiunea zonei afectate de mai mult de 3 cm, se aplică la deformări considerabile datorită contactului săraci cu vârful de congelare mucoase. Dar nu este necesar întrebarea Chinuit dacă cauteriza rana de col uterin, deoarece procedura este nedureroasa, deși, uneori, provoacă contracții uterine. Metoda este rareori complicată de sângerare, dar de descărcare de gestiune apos după procedura poate fi de până la o lună.
  3. coagulare cu laser poate elimina numai zonele anormale ale mucoasei, lăsând intacte zonele adiacente, puteți arde zona de mai mult de 3 cm, dar necesită utilizarea anesteziei locale și de multe ori sunt posibile complicații ale cauterizare cu laser a colului uterin este sângerarea.
  4. coagulării cervicală Radiowave a cel traumatice si rareori cauzeaza complicatii, nu necesita anestezie, dar nu comune pentru noi, din cauza costului ridicat al echipamentelor pentru a efectua.


Pregătirea pentru cauterizare cervicală

Înainte de cauterizare eroziunii este necesară pentru a efectua o serie de studii pentru a confirma puritatea procesului (biopsie sau citologie). Atunci când au văzut ginecolog ar trebui să se asigure că, în timpul zona de tranziție colposcopie în mod clar vizibile între schimbări sănătoase și epiteliale, iar deteriorarea nu este transferat la canalul cervical. De asemenea, medicul constată că nu există nici o exacerbare ascuțite sau acută a bolilor inflamatorii cronice la nivelul bazinului. În absența unor contraindicații și după 1-3 zile după luna de capăt, ceea ce face cauterizare de col uterin.

Procedura de cauterizare de eroziune de col uterin

În funcție de metoda de cauterizare, utilizați una sau alta metoda de expunere la zona afectată. În cazul în care electrocauter la nivelul tesuturilor deteriorate sunt electrice, dar metoda este adecvată numai pentru femei a da nastere.

O trăsătură distinctivă a modului de coagulare cauterizare de col uterin in timpul undei radio nu este utilizarea curentului electric, iar undele electromagnetice de înaltă frecvență, fără contact direct cu mucoasa, numai datorită influenței termice a valurilor pe materialul textil.

Când moxibustion cryoablation efectuat cu ajutorul azotului lichid, care freeze deteriorat mucoasa lasand in acelasi timp tesutul sanatos intacte. punctul de expunere cu laser este realizată prin coagularea cu laser a colului uterin, chiar și pe leziuni foarte mici, fără a provoca efecte negative asupra zonelor învecinate.

Este dificil de spus cât de multe va dura moxibustion de col uterin, dar, de obicei, procedura durează câteva minute. Adesea folosit anestezie locală pentru ameliorarea durerii in timpul cauterizare.

Cum de a cauteriza eroziune de col uterin

Recomandări după cauterizare de col uterin

Vindecarea completa a mucoasei dupa cauterizare are loc în termen de 1-2 luni. În această perioadă, nu se recomandă să facă sex. Pentru a evita sângerarea, coagulare nu poate lua o baie fierbinte. După posibile proceduri de separare - apoase sau sîngeroase, care nu folosesc tampoane vaginale, doar servetele sanitare. Colposcopia poate fi efectuată numai după 2 luni pocle cauterizare. Nu este recomandat să înoate în bazine sau corpuri deschise de apă, du-te la baie sau sauna timp de o lună după procedura.