Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident

Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident
 • Pentru a se scurge de pe site-ul plăcut de fructe dvs. suculent și dulce, este necesar nu numai să aibă grijă de ea în mod corespunzător, dar trebuie să învețe capacitățile și nevoile sale, pentru a alege plantele potrivite pentru plantare.


  Graft de descărcare de calitate timpurie (la 3-4 ani-lea) vine în fructificare, și în condiții favorabile, conferă fructele în 10-15 de ani.

  O parte din soiuri de prune samobesplodny, aceasta înseamnă că, atunci când fructele polenizare de polen nu fixează. plantarea de copaci recomandate cel puțin trei clase diferite pentru a asigura o bună polenizare și fructe set, flori simultan.
  Există o parte de prune samoplodnye, ei au nevoie, de asemenea, pentru o mai bună polenizare vecini. În cazul în care arborele samoplodnye grad va stabili de fructe într-o singură plantare, deși prezența vecinilor va contribui, de asemenea, pentru a crește productivitatea.

  În cazul în care pentru a planta o prună

  Plum se referă la căldură-iubitoare plante și iubitoare de lumină. Prin urmare, ar trebui să fie plantate în zone protejate de frig nord și est vânturi. Ea nu poate sta în umbra copaci înalți, mere, pere sau clădiri diferite. Atunci când umbra copacilor sunt întinse și fructe slab.

  Sistemul de rădăcină de pruni pot penetra suficient de adânc, dar cea mai mare parte a rădăcinilor este superficială, este situată sub bolta sau puțin dincolo de limitele sale. Este important ca zona în care aveți de gând să planteze prune, apele subterane nu se încadrează în mare, în caz contrar hardiness de iarnă de plante va fi redus în mod semnificativ.

  ea preferă un sol bine cultivat, ryhlokomkovatuyu, cu aciditate aproape neutru (pH 5,5-6). Având în vedere că în non-Black Earth este dominat de sol acid, o dată la 4-5 ani, acestea ar trebui să fie tratate cu var. Pentru aceasta se încadrează în solurile argiloase grele fac 600-800 g / m2 de var hidratat pe jumătatea de nisip lumină. Arunca pe sol, urmată de săpat pe lopata baionetă.

  În perioadele secetoase de scurgere are nevoie de apa. În același timp, nu poate suporta un meltwater sol lung îmbibat cu apă sau aproape (1,5-2 m de la suprafața solului) localizarea apelor subterane. În acest caz, plantele sunt plantate pe movile 50-60 cm înălțime.

  Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident

  Atunci când cumpără răsaduri

  material săditor Plum este non-grefat și altoit. Soiurile care ne-am unit în mod convențional sub numele de „prune uscate de Nord“ sunt toate altoite pe portaltoi de rezistente. Graft este ușor de văzut, este de 3-4 cm deasupra guler rădăcină.

  La selectarea răsadurilor cu deschise (direct de pepinieră) și închise (într-un pachet de la sol cu ​​efect de seră) preferința sistemului radicular trebuie administrat mai întâi. De regulă, ele sunt mai dezvoltate, mai bine să prindă rădăcini și să crească.

  Pepiniere ofera răsaduri de diferite vârste: anual, de doi ani, trei ani și de mari dimensiuni (de cinci ani și peste). De multe ori cumpărătorii doresc să cumpere răsaduri mai mari pentru a vedea rapid recolta. Această abordare, din păcate, nu este întotdeauna justificat. Se întâmplă adesea ca vechi de 4-5 ani germinate atunci când săpat tăiat, ar fi un cuplu de ani să prindă rădăcini. În acest timp, un bun 1-2 ani prinde din urmă și să le depășească.  La selectarea răsaduri în primul rând să se uite la dezvoltarea sistemului radicular. În standard, tinerilor in varsta de 1-2 ani de scurgere ar trebui să fie principalele rădăcini 3-5 25-30 cm lungime, principala înălțime trage de cel puțin 1,5 m și 3-4 ramuri laterale.

  Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident

  Când este mai bine să cumpere puieți de prune?
  Problema este ceea ce a planta prune mai bine în primăvară, iar cea mai buna selectie a materialului de plantare este in toamna. Deci, dacă ați fost capabil de a cumpăra răsaduri la începutul toamnei, să efectueze teren fără întârziere primăvară.

  În cazul în care scurgerea este cumpărat în toamna târziu, plantele ar trebui să fie prikopat.
  Asigurați-iarna prikopku tot ceea ce nu este dificil. Pentru a face acest lucru, alege un loc sigur pentru zăpadă în timpul iernii vânt cdulo. Pentru a preveni arcul este de preferință o creștere mică a fost îmbibat. Aici, în direcția de la vest la est, sape o adâncime șanț de 50-60 este plasat oblic (aproape orizontale) răsaduri de preparate apex spre sud (spre planta nu au fost afectate de arsuri solare).

  Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident

  Cum de a planta o prună

  Distanța dintre copaci ar trebui să fie 2-5 metri unul de altul, în funcție de pruni înalți. Pentru plantarea groapă săpat adâncime și o lățime de 50-60 cm a stratului superior de sol este aruncat într-o direcție, de jos -. Intr-o alta. In centrul gropii este mai bine de a conduce o plantare peg.

  Se umple o gaură în 2/3 de volum dintr-un amestec de:
  - sol vegetal
  - 10-15 kg gunoi de grajd descompus sau compost,
  - ingrasaminte: 100-150 g superfosfat granulat și 40-60 g de sare de potasiu sau sulfatul de potasiu. Azot îngrășământ la plantare este mai bine să nu facă, deoarece acestea pot provoca arsuri rădăcini.
  - 2-3 pumni de cenușă de lemn.

  Aterizare un bun împreună: pune un copăcel la un cuier, răspândirea movilă de rădăcini de sol, cealaltă le-a acoperit pochvosmesi pregătit.

  Important: La plantare guler rădăcină ar trebui să fie de 3-5 cm deasupra nivelului solului (pentru a evita îngropare decantarea ulterioară a solului).

  Nu pentru a obține golurile dintre rădăcinile, umplerea chiuvetei cu solul ușor agitat, pământul cu grijă tramp, udat (cel puțin o găleată), să stropească nivelul solului, din nou calcă în picioare cu blândețe.

  Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident

  După plantare neapărat udate (încă 1 găleată de apă pe plantă). Apa este turnat în gaură, atunci este de dorit să zamulchirovat humus sau adormi la umiditatea din sol este păstrată mai mult timp.

  În cele din urmă plantarea răsadurilor cravată sforii la un cuier în formă de opt.

  Ați putea fi, de asemenea, interesat în:
  • Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident
   Cum să crească gropi de caise proprii.
  • Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident
   măr columnar - cea mai bună calitate, descriere și fotografie.
  • Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident
   Boli si daunatori de fructe cu sâmburi (cireșe, prune, caise).
  Cum cumpăr un răsaduri de prune, plantate în primăvară, zi de vară rezident