credit de stat - studopediya

de credit de stat - este o formă de mobilizare a resurselor financiare, în care unul dintre participanții la relațiile de credit este statul. Ca parte a statului de credit public poate acționa ca un creditor, debitor, garant.Prin funcția de distribuție se realizează formarea fondurilor de numerar centralizate și folosindu-le pentru a rezolva problemele și punerea în aplicare a funcțiilor de stat.

Statul reglementează circulația banilor, plasând împrumuturile între diferitele grupuri de investitori. Mobilizând fonduri ale persoanelor fizice, statul reduce cererea efectivă. Astfel, în cazul în care creditul este finanțat în detrimentul dezvoltării producției, va exista o scădere absolută a masei monetare în circulație. În cazul finanțării costurilor forței de muncă în instituțiile bugetare, cum ar fi profesori și medici, suma de bani în numerar în circulație vor rămâne neschimbate, cu toate că structura de schimbare a cererii efective.

Tranzacțiile care implică cumpărarea și vânzarea de titluri de stat, sau acordarea de credite ipotecare sub lor deținute de Banca Centrală, este un instrument important de a reglementa lichiditatea băncilor comerciale din țară.

Vorbind pe piața financiară ca un debitor, statul crește cererea de fonduri împrumutate și, astfel, promovează creșterea ratelor de credit (rata de împrumut). ratele de creștere a creditului obligă oamenii de afaceri pentru a reduce investițiile în producție și în același timp stimulează acumularea sub formă de cumpărare de titluri de stat.

Datoria țărilor străine și (sau) persoane juridice străine în România în calitate de creditor, face creanțelor externe din România. creanțe externe din România au format ca urmare a creditului financiar de stat și a creditelor de export de stat. împrumut financiar de stat este o formă de credit bugetar, în care România oferă bani pentru un debitor străin în cuantumul și la termenele prevăzute în acordul dintre Guvernul România și Guvernul unui stat străin.

de credit de export de stat este o formă de credit bugetare, în cazul în care din cauza fondurilor bugetare pentru a efectua plăți pentru bunuri și servicii exportate către un debitor străin - importatorul de bunuri și servicii. creditelor de export de stat se face printr-un acord între Guvernul România și Guvernul unui stat străin sau acordul relevant între bancă - agent al Guvernului român și debitor străin - importatorul sau banca creditoare, în prezența unei garanții de stat a unei țări străine pentru a rambursa acest împrumut.

garanție de stat - este o modalitate de asigurare a obligațiilor civile, în virtutea kotorogoRumyniyaili subektRumyniya (garant) prezintă un angajament scris de a fi responsabil pentru executarea unei persoane care a dat o garanție de stat obligații față de terți, în totalitate sau parțial.

Datoria publică și managementul acesteia.

relațiile de credit dintre entitățile de stat și juridice și fizice, ca urmare a care statul primește o anumită sumă de bani pentru o anumită perioadă pentru o taxă, pentru a forma împrumuturi guvernamentale. Ca urmare a activităților de împrumut ale statului au format datoria națională.Pentru datoria publică din România includ datorii obyazatelstvaRumyniyapered persoane fizice și juridice din Rusia ale subiecților Federației Ruse, entități municipale, state străine, organizații financiare internaționale, persoane fizice și juridice străine care au apărut ca urmare a stării de România de împrumut și a datoriei garanțiilor de stat acordate de România.

obligații de plată România pot exista sub forma de angajamente pentru:

1) credite împrumutate în numele România în calitate de debitor;

2) titluri de stat emise în numele România;

3) credite bugetare atrase la bugetul federal din alte bugete ale sistemului bugetar;

4) garanții guvernamentale din România.

titluri de creanță din România pot fi pe termen scurt (mai puțin de un an), pe termen mediu (unul până la cinci ani) și pe termen lung (cinci la 30 ani inclusiv).

împrumut de stat poate fi externă și internă. Guvernul de împrumut intern - o datorie de România în calitate de debitor, exprimată în moneda națională. Ele formează datoria internă, care este valoarea datoriei statului cetățenilor și mediului de afaceri.

În conformitate cu împrumuturile externe de stat din România România se referă la datorii exprimate în valută. formă publică externă de împrumut datoriei publice externe, adică îndatorare a statului către cetățeni și organizații ale statelor străine.

Stat și împrumuturi interne și externe municipale făcute pentru a finanța deficitele bugetelor respective, precum și de a rambursa datoria. Dreptul de interne de împrumut guvernamental autorizat aparține PravitelstvuRumyniyalibo de către Ministerul Finanțelor din România.

Contabilitatea și înregistrarea datoriei de stat interne și externe a realizat România în cartea datoriei de stat a România.

Public de gestionare a datoriei - un set de măsuri de stat pentru plata datoriilor către creditori și de rambursare a creditelor, schimbări în condițiile de împrumuturi deja emise pentru anumite condiții și emiterea de noi titluri de stat.

În procesul de administrare a datoriei publice sunt utilizate următoarele instrumente:

1. Conversia datoriei publice - pentru a schimba profitabilitatea creditelor.

2. Consolidarea datoriei - creșterea valabilitatea creditelor deja emise.

3. Unificarea creditelor guvernamentale - pentru a combina mai multe credite

4. Schimbul de obligațiuni prin corelare de regresie - echivalând mai multe obligațiuni emise anterior unul dintre noi obligațiuni.

5. Amânarea de rambursare a creditului - transferul la o dată ulterioară de rambursare și de încetare a plății acestui împrumut.

6. Anularea datoriei publice - disclaimer de stat pe împrumut emise.

Rambursarea datoriei publice și interesul pe care se realizează fie prin refinanțare - emiterea de noi împrumuturi pentru a achita obligațiunile de împrumuturi vechi, fie prin conversia și consolidarea.

datoria publică globală conduce la o reducere semnificativă a oportunităților de creștere a consumului pentru populația țării, precum și o creștere a taxelor pentru a plăti datoria în creștere și dobânzile aferente. În prezența datoriilor semnificative se întâmplă și redistribuirea veniturilor diferitelor grupuri de populație, precum și zborul național de capital în străinătate.

Autoritatea de gestionare a datoriei publice superior Adunării Federale vRumyniyayavlyaetsya, care stabilește dimensiunea maximă a strângerii de fonduri pentru finanțarea deficitului bugetar și de creditare de la buget.

Pentru a optimiza gestionarea împrumuturilor interne și externe ale Codului de buget al dezvoltării RFpredusmatrivaet Guvernului a două programe:

1) Programul împrumuturilor externe de stat;

2) Programul de Imprumuturi interne de stat.

Aceste programe sunt o listă de împrumut pentru următorul exercițiu financiar, care să menționeze scopul, sursele, condițiile de returnare. Programele prezentate Adunării Federale, împreună cu proiectul de buget pentru anul fiscal următor și sunt supuse aprobării.