Conceptul de coșul de consum și metodele de formare a acesteia - studopediya

coșul de consum - este vorba de un set de decontare, gama de produse, care caracterizează structura de nivel tipic și a consumului individual sau familial lunar (anual). Acest set este utilizat pentru calcularea bugetului minim de consum (nivelul minim de subzistență), pe baza costului coșului de consum în prețuri curente. coșul de consum servește, de asemenea, ca bază de comparație între nivelurile de consum calculate și cele reale, precum și baza pentru determinarea puterii de cumpărare a monedei. [4]coșul de consum - un set minim de produse alimentare, nealimentare și servicii bunuri necesare pentru menținerea sănătății umane și pentru a asigura activitățile lor.

1) Produse alimentare, cum ar fi produsele din făină, cereale, legume, carne, pește și produse lactate etc.

articole 2) non-alimentare, care includ pentru articole de îmbrăcăminte complete, produse farmaceutice, utilaje.

3) pentru serviciile de plată de locuințe, căldură, apă, lumină, adăugarea costurilor de transport, evenimente culturale, și altele. [1].În coșul de consum, în primul rând includ produse alimentare, care reprezintă aproximativ 50% din valoarea sa (pentru comparație, în țările din Europa de Vest, această cifră nu depășește 20%). Este demn de menționat faptul că majoritatea familiilor din România cheltui pe produse alimentare și mai mult de jumătate din bugetul familiei.

Ce înseamnă acest lucru pentru fiecare persoană pe zi? Acest lucru înseamnă că media obișnuită cetățeanul român la o viață normală ar trebui să consume într-o zi, 300 de grame de pâine, cartofi - 280 g de legume - 300 g de fructe proaspete - 160 g de dulce - de lapte și '60 produse lactate - 800 uleiuri vegetale și grăsimi - '40 și 1 dată în 2 zile pentru a mânca un ou pe zi să se stabilească pentru 160 g de carne, bine, să mănânce timp de o săptămână de 350 de pește. În ceea ce privește dezvoltarea culturală, există utilizabili cetățean român are o șansă de subzistență cel puțin o dată pe lună pentru a merge la cinema sau teatru, nu mai este prevăzută [11] în sensul prezentului bani.

- chirie, precum și achiziționarea unui laptop, și altele.

- pentru copii de aproximativ 4,9%;

- privind lucrătorii care primesc pensii de 9%;

- pentru populația de lucru la 4%.

După transferul de interes în echivalentul financiar al datelor care ies mai scumpe:

- copii la 330 de ruble;

- lucrează la pensia la 490 de ruble;

- populația activă de aproximativ 280 de ruble [1].