Cetățenii ca subiecte de drept administrativ - studopediya

1. Statutul administrativ și juridic al cetățenilor

2. Drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor în sfera puterii executive

3. Garanțiile administrative și juridice ale drepturilor cetățenilorN / A: Constituția Federației Ruse

1. Statutul administrativ și juridic al cetățenilor determinată de volumul și natura personalitate juridică administrativă:

1) capacitatea administrativă - capacitatea unui cetățean de a avea anumite drepturi prevăzute de normele de drept administrativ și îndeplini obligațiile în domeniul administrației publice. Ea apare din momentul nașterii și se termină cu moartea

2) capacitatea administrativă - capacitatea cetățenilor prin acțiunile lor să dobândească și să exercite drepturi și obligații în conformitate cu normele de drept administrativ, și să fie responsabil, în conformitate cu reglementările administrative.

(Ca subiecți de administrare drept poate fi considerat RF, starea subiecților.).

Tipuri de capacitate administrativă:

1. complet, vine cu 18 ani

2. Limited, cu 16 ani

Privind capacitatea administrativă afectată de prezența cetățenilor anumitor boli - boli psihice, dementa. Având în vedere aceste circumstanțe, cetățenii pot fi considerate incapacități parțial sau complet.

Nu este supusă responsabilitatea administrativă a persoanei care, la momentul de acțiune greșită sau omisiune a fost într-o stare de nebunie, și anume nu a putut fi conștient de acțiunile sale sau să le controleze din cauza unei boli psihice cronice, tulburări temporare ale activității mentale, dementa sau de alte stări de boală.

2. Drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor în sfera puterii executive consacrate în Constituție.

drepturile cetățenilor: Art. 27, 31, 32 (Art. 1.4), 33, 42.

Responsabilitati: Art. 57, 58, 59.

Cantitatea de personalitate juridică administrativă a cetățenilor străini și apatrizilor este mai îngustă decât cetățenii din Rusia.

1. Ei nu pot deține funcții publice.2. se angajeze în activități asociate aparținând grazhdanstvuRumyniya (de a alege și de a fi ales).

3. Ei nu poartă taxe militare

4. În ceea ce privește limita lor de permis de circulație și de ședere în scopul de a asigura siguranța. Cetățenii străini care sosesc vRumyniyadlya de ședere trebuie să obțină în departamentul de poliție și de ședere în termenul prevăzut să se înregistreze.

Violarea cetățenilor străini și persoanelor fără cetățenie a regulilor de ședere în URSS, și anume, care trăiesc fără documente privind dreptul de ședere, nerespectarea ordinea stabilită de înregistrare sau de reședință sau de circulație și de alegere a domiciliului, incapacitatea de a se îndepărteze după o anumită perioadă de ședere, precum și nerespectarea regulilor de tranzit prin teritoriul muta URSS atrage după sine aplicarea pedepsei.

Responsabilitatea, de asemenea, sunt funcționari de întreprinderi, instituții, organizații, luând în cetățenii URSS externe.

cetățeni Failure invitate la URSS, cetățenii străini și apatrizii de afaceri privat și să le ofere o zonă de living, măsuri pentru a asigura ordinea stabilită lor de înregistrare în timp util, înregistrarea sau pasibilă de o colecție amendă. Iar responsabilitatea persoanelor care furnizează cetățenilor străini și persoanele fără case de cetățenie, vehicule sau -im care furnizează alte servicii prin încălcarea regulilor de ședere a cetățenilor străini și apatrizilor în URSS și regulile de tranzit deplasându-le prin teritoriul URSS,

3. Există o KonstitutsiiRumyniya (v. 45, 46).

Pentru a consolida garanțiile drepturilor cetățenilor stabilite de Comisia pentru drepturile omului, la PrezidenteRumyniyai a introdus postul de Comisar pentru Drepturile Omului în Federația Rusă, numit de către Duma de Stat (Oleg Nesterov), care examinează plângerile cetățenilor împotriva acțiunilor organelor de stat și funcționari, în cazul în care solicitantul a contestat anterior aceste acțiuni în instanță sau o procedură administrativă și nu au fost de acord cu decizia luată cu privire la plângere.

1. Orice persoană în mod legal pe teritoriul Federației Ruse are dreptul de a circula liber și de a alege locul de reședință.

2. Orice persoană poate părăsi liber Federația Rusă. GrazhdaninRumyniyaimeet dreptul de a reveni în mod liber în Federația Rusă.

GrazhdaneRumyniyaimeyut dreptul de a asambla în mod pașnic, fără arme, organiza mitinguri, demonstrații, marșuri și pichete.

1. GrazhdaneRumyniyaimeyut dreptul de a participa la gestionarea treburilor de stat, atât direct, cât și prin reprezentanții lor

4. GrazhdaneRumyniyaimeyut eligibile pentru a participa la administrarea justiției.

GrazhdaneRumyniyaimeyut dreptul de a aborda personal. precum și de a direcționa apelurile individuale și colective la stat. organismele și autonomiei locale

Orice persoană are dreptul la un mediu favorabil, informații fiabile cu privire la starea sa și la repararea prejudiciului cauzat sănătății sau a proprietății sale de încălcări ecologice.