Cablu coaxial - studopediya

Subiect: Cablu de rețea principal, de transmitere a semnalului, selectarea de cablu

Rețeaua locală de calculatoare - este în primul rând un mediu de transmisie a semnalului. Ca o transmisie a semnalului LAN mediu, sunt utilizate în general:• cablu torsadat;

Cel mai simplu cablu coaxial este alcătuit dintr-un conductor de cupru (miez), izolație din jurul acesteia, a ecranului sub forma de panglica metalic și învelișul exterior. În cazul în care cablul, cu excepția împletitura de metal are un strat de folie, aceasta se numește o adaptare dublă cablu. În prezența interferențelor puternice, puteți utiliza un cablu cu versiunea quad-screen. Se compune dintr-un strat dublu de folie și dublu strat metalic panglica.

Cablu coaxial - studopediya

Figura 1 - Structura cablului coaxial

Unele tipuri de cabluri sunt acoperite cu plasă metalică - ecran (scut). Acesta protejează datele transmise prin cablu prin absorbtia semnale electromagnetice externe numite interferențe sau zgomot. Astfel, ecranul nu permite zgomotul să distorsioneze datele.

Semnalele electrice care codifică datele transmise pe conductorul. Conductor - este un singur fir (solid) sau mănunchiuri de fire. Miezul solid se face, de obicei, din cupru.

Vena este înconjurată de un strat izolator care îl separă de împletitura metalică. Braid joacă rolul de sol și protejează miezul de zgomot electric (zgomot) și diafonie (crosstalk). Diafonia - sunt perturbațiilor electrice cauzate de semnalele din fire adiacente.Conductiv de bază și de metal învelișul protector nu trebuie să atingă, în caz contrar se produce un scurt-circuit, interferența pătrunde miezul, iar datele vor fi distruse.

Cablu Afară acoperit cu un strat neconductiv - din cauciuc, teflon sau plastic.

Atenuarea (atenuare) - această intensitate a semnalului de descreștere se deplasează de-a lungul cablului.

Există două tipuri de cablu coaxial:

- cablu coaxial subtire,

- cablu coaxial gros

Cablu coaxial subțire - cablu flexibil de aproximativ 0,5 cm (aproximativ 0,25 inch) în diametru. Este simplu de utilizat și este potrivit pentru aproape orice tip de rețea. Conectat direct la placa adaptorului de rețea de calculatoare.

Subțire (subțire) cablu coaxial este capabil să transmită un semnal la o distanță de 185 de metri (aproximativ 607 de picioare), fără distorsionări cauzate de fading.

producătorii de echipamente au dezvoltat un marcaj pentru diferite tipuri de cabluri speciale. Cablu coaxial subțire se referă la un grup care se numește o familie de RG-58, impedanța sa caracteristică este de 50 ohmi. rezistență Wave (impedanță) - este o rezistență de curent alternativ în ohmi. Principala caracteristică distinctivă a acestei familii - conductor de cupru. Acesta poate fi solid sau constau din mai multe fire împletite.

Grosime (grosime) cablu coaxial - un cablu relativ rigid, cu aproximativ 1 cm (aproximativ 0,5 inci) în diametru. Uneori este numit un „standard Ethernet». Un conductor de cupru al cablului este mai gros decât cablul coaxial subțire.

Figura 2 - gros și cablu coaxial subțire

Vena mai gros în cablu, cu atât mai mare distanța semnalul este capabil să depășească.

transceiver (emițător-receptor) - pentru un dispozitiv special folosit pentru conectarea la un cablu coaxial gros.

1 - Mantaua exterioară 1 - Jacheta
2 - Ecran mesh 2 - mesh Screen
3 - dielectrică 3 - Ecran-folie
4 - 4 Conductor - dielectrica
5 - Conductor

Figura 3 - Cablu coaxial:

a) RG-58 - utilizat pentru a construi un rețele locale și în aparate de măsură de radio industriale;

b) RG-59 - utilizat în aparate de televiziune și de acasă.