boala de col uterin, problema de infertilitate și metodele de soluțiile lor de sex masculin și feminin

boala de col uterin, problema de infertilitate și metodele de soluțiile lor de sex masculin și feminin

boala de col uterin duce la infertilitate

boala de col uterin poate fi motivul pentru care nu este întotdeauna posibilă concepție. În acest caz, există un factor de sterilitate de col uterin. Prin urmare, consultarea unui ginecolog responsabil patologiei cervicale, obligatorie în cazul în care există infertilitate. Acest lucru va determina o posibilă cauză a acestei stări patologice și au tratamentul ei.Cervixul și rolul său în fertilizarea

boala de col uterin poate duce la infertilitate. Acest lucru poate să apară ca urmare a acestor mecanisme patogenice:

În primul rând, un factor imun (la nivelul colului uterin sunt secretoare de imunoglobuline, care sunt responsabile pentru imunitatea locală).

În al doilea rând, creșterea vâscozității mucusului cervical, ceea ce duce la factori mecanici, deoarece sperma este dificil și uneori imposibil de a pătrunde în uter ..

În al treilea rând de col uterin, cicatrici (de col uterin) si adeziunile in canalul cervical sunt, de asemenea, un obstacol pentru promovarea celulelor germinale masculine.

În al patrulea rând, trecerea în balanța de prostaglandine (ele sunt responsabile pentru multe dintre procesele care determină activitatea spermei, fuziunea lor cu ou, etc.) produse de epiteliul cervical.

Rolul de col uterin în conceperea unui copil este mare. Este legătura dintre exterior și organele interne ale sistemului reproductiv feminin, limita dintre ele os intern. Se conecteaza vaginul si uterul, care se îndepărtează de trompelor uterine. Fertilizarea are loc în mod normal în ele, iar apoi zigotului format intră în cavitatea uterină, unde are loc implantarea în decidual modificat endometru.

boala de col uterin, problema de infertilitate și metodele de soluțiile lor de sex masculin și feminin

procesele patologice ale colului uterin

Astfel, factorul cervical infertilitatea este esențială în structura acestui sindrom patologic. Și de multe ori nu se acordă o atenție, că lungește timpul studiului și a rezultatelor în strategia de tratament incorect, care este ineficient.

procesele patologice ale colului uterin

Principalele procese patologice care sunt capabile sa infecteze colului uterin, poate avea următoarea origine:

 • inflamator;
 • hiperplazice (unde celulele endometriale sunt împărțite greu, provocând o creștere a dimensiunii sale);
 • displazic (structura normală a celulelor și de a schimba epiteliului cervical);
 • traumatică (prejudiciu iatrogenă, precum și alte origini);
 • hormonale.

Cunoașterea factorilor etiologici de bază care duc la leziuni ale colului uterin, va preveni multe boli. se pare a fi relativ boală specifică, după cum urmează:

 1. cervicite, care poate fi de două tipuri - ekzotservitsit (porțiunea exterioară de răspuns inflamator al colului uterin), endocervicitei (inflamarea interiorului canalului cervical);
 2. eroziune de col uterin, de asemenea, împărțirea în două tipuri - adevărate (există un defect al epiteliului de col uterin) și fals (epiteliu scuamos stratificat se înlocuiește cu un singur strat, dar navele încă strălucească, care dă o culoare roz luminos distinctiv);
 3. Nabothian chist - o glanda, situată în canalul cervical, în care conductele sunt sigilate (acestea pot atinge dimensiuni mari);
 4. displazie, epiteliu de col uterin, care poate fi ușoară, moderată, severă;
 5. Cancerul de col uterin, care provoacă procese displazice;
 6. leziunile cervicale care se pot dezvolta în timpul avortului, dilatarea și chiuretaj uterului și cervixului, actul sexual turbulent, rupturile de col uterin din clanuri, introducerea unor corpuri străine în vagin, etc.;
 7. Stenoza canalului cervical după diverse intervenții intrauterine, inclusiv în fundal purtarea unui dispozitiv intrauterin;
 8. organe genitale infantile, inclusiv hipoplazie de col uterin.

procese inflamatorii cervixul în mod normal asociate cu următorii agenți etiologici:

 • Infectia cu HPV, care pot perturba de asemenea, procesele de proliferare și diferențiere a epiteliului cervical (fundal pentru dezvoltarea cancerului de col uterin);
 • activarea microflorei patogene pe un fond de imunitate scăzută;
 • infecția cu microorganisme patogene, care includ chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, Trichomonas și altele.

eroziunea de col uterin este cauzat de trei motive principale. Printre acestea se numără:

 • factor traumatic;
 • tulburări hormonale, care apar de obicei anovulatorii;

Leziunile inflamatorii ale colului uterin.

boala de col uterin, problema de infertilitate și metodele de soluțiile lor de sex masculin și feminin

Diagnosticul bolilor de col uterin

Pentru o lungă perioadă de timp multe dintre procesele patologice ale colului uterin este punct de vedere clinic nu manifestă (asimptomatice). Prin urmare, locul principal în diagnosticul lor ocupă metode suplimentare de cercetare. Dar, uneori, poate fi următoarele simptome ale proceselor patologice cervicale, care este o indicație pentru consultare la ginecolog:

 • descărcare anormală din zona genitală, care pot avea un miros neplăcut, provoca mâncărime, arsuri ale vulvei și vaginului, durere la urinare;
 • sangerare in timpul actului sexual;
 • dispareunie (durere în timpul actului sexual).

Cu toate acestea, principala problemă a pacienților - este infertilitatea, adică, absența sarcinii într-un an, cuplul nu a folosit contraceptive si duce o viata sexuala regulata (sexul nu mai des de 2-3 ori pe săptămână, este această frecvență determină spermatogeneza normală).

Boala de col uterin poate fi ușor de diagnosticat cu ajutorul kolkoskopii. Acesta este principalul, dar nu singura metodă de diagnostic. Colposcopia este o metodă invazivă. Acesta poate fi simplu și avansat. În acest din urmă caz, diferitele produse chimice pentru a evalua reactivitatea vasculară, judecata indirectă cu privire la starea de celule epiteliale cervicale, stratificarea, etc.Colposcopie se recomandă să completeze examenul citologic și histologic. Material gard pentru citologie efectuat endobrashem - o perie speciala, care traumatiza minim colul uterin. Trebuie să se obțină material biologic din treimea inferioară a canalului cervical (care este în cazul în care regenerarea epitelială cel mai deranjat) și site-urile modificate patologic care sunt suspecte. Cu toate acestea, standardul „de aur“ de diagnostic este examenul histologic. Materialul pentru aceasta se obține printr-o biopsie. Aceasta ne permite să studiem nu numai structura celulara, dar, de asemenea, materialul, care poate fi afectată de prezența displazie.

Pe lângă această căutare de diagnostic în patologia de col uterin, cuplat cu infertilitate trebuie să includă stabilirea o posibilă cauză a unei boli a organismului. În acest scop, se recomandă să se efectueze PCR pentru diagnosticul infecțiilor urogenitale semnificative. Acesta poate fi papilomavirus, citomegalovirus, virusul herpes simplex, Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma si altele. Diagnosticul PCR este metoda cea mai fiabilă. Cu toate acestea, în cazul în care este imposibil să se efectueze, este recomandat să utilizați serologie. Cu ajutorul imunoglobulinelor sunt detectate, care sunt sintetizate de aceste microorganisme. Asigurați-vă că pentru a identifica imunoglobulinele G și M. Prima vorbi de o infecție cronică, care este, determina imunitatea la infecție, iar acesta din urmă se caracterizează printr-un proces acut. În cazul în care a crescut imunoglobuline M, numai în acest caz tratat.

Examenul bacteriologic al secrețiilor cervicale ajuta la determinarea nu numai cauza și microorganismele semnificative, dar sensibilitatea sa la antibiotice. Acest lucru ar permite un tratament orientat.

Determinarea nivelului de hormoni in sange este, de asemenea, necesară pentru a studia, deoarece permite să se stabilească cauza dezechilibrului hormonal. Și ei, la rândul lor, pot duce la imunitate locală redusă, întreruperea proliferării epiteliului cervical, etc. Acest lucru creează condiții pentru dezvoltarea procesului infecțios-inflamator, eroziune (endocervicosis), displazii cervicale epiteliului.

În unele cazuri, este nevoie de un diagnostic mai diferențiată. De exemplu, poate fi determinarea nivelului de anticorpi antisperm. Ele sunt un indicator care reflectă incompatibilitatea imunologică între sperma bărbaților și secreții cervicale ale femeilor. Se poate dezvolta pe fundalul cervicita, eroziune, precum și a altor boli.

boala de col uterin, problema de infertilitate și metodele de soluțiile lor de sex masculin și feminin

Tratamentul patologiei cervicale

Tratamentul patologiei cervicale

Tratamentul bolilor de col uterin de vedere este determinat. Metodele conservatoare pot fi utilizate în unele cazuri și în alte operațional, inclusiv minim invaziva.

Tratamentul conservator este indicat în următoarele cazuri:

 1. cervicite (scopul principal este de a măsura medicamente anti-inflamatorii și antibiotice și medicamente antivirale în prezența infecției cu papilomavirus uman);
 2. stadiile inițiale de eroziune a colului uterin (folosind medicamente care provoacă distrugerea țesuturilor locale, precum și cele care cresc capacitatea de regenerare a epiteliului);
 3. infantilism (locul principal ia terapie cu hormoni).

Tratamentul chirurgical se efectuează pentru următoarele indicații:

 1. cancer de col uterin (prezentat aici care deține o terapie combinată care cuprinde radiatii si chimioterapie);
 2. eroziune de col uterin si Nabothian chist (chirurgia minim invaziva);
 3. displazii epiteliului cervical (cantitatea și tipul de tratament chirurgical depinde de gradul de displazie);
 4. stenoza cervicală (egobuzhirovanie fabricate);
 5. deformarea cicatrice a colului uterin la care necesitatea de a produce chirurgie plastica, cicatrici excizia și refacerea structurii anatomice cervicale normale.

Principalele proceduri minim invazive sunt utilizate pentru tratamentul patologiei cervicale, sunt:

În primul rând - crioterapie, care arde cu azot lichid (recomandat femeilor nulipare, deoarece nu conduce la dezvoltarea unui număr mare de fibre de țesut conjunctiv, care sunt cauza anomaliilor de activitate de muncă în viitor);

În al doilea rând - electrocoagulare (are o eficiență mai mare în comparație cu Criodistrucția, cu toate acestea, duce la cicatriceal modificări de col uterin);

Terapia radiowave - În al treilea rând;

În al patrulea rând - utilizarea de ultrasunete a unei anumite frecvențe.

Toate aceste metode au aproape același efect asupra epiteliului cervical. La început acestea provoacă moartea celulelor anormale, rana defect format la acest punct. Alocate substanțe biologic active care conduc la stimularea regenerării. Dacă toate veniturile lin, epiteliul nou format are structura corectă. Cu toate acestea, ele se pot alătura o varietate de complicații. Prin urmare, o colposcopie dinamic pentru a diagnostica în timp util anumite anomalii în perioada postoperatorie și pentru a efectua corectarea acestora.

În prezența cancerului de col uterin folosit metode mai radicale de tratament chirurgical. Acest lucru poate fi extirpare cervicala (excizia completa), un cuțit excizie (porțiunea cervicală este îndepărtată), amputarea. Alegerea metodei depinde de gravitatea și amploarea modificărilor celulare ale procesului patologic. Cu toate acestea, pentru a se evita efectuarea MGF sunt sfătuiți să viziteze în mod regulat la ginecolog, care este de a lua în mod constant de tampoane pentru citologie. Sarcina lor principală - este de a identifica procesele de fundal și precanceroase de col uterin. La diagnostic si tratamentul lor se efectuează observația dinamică corespunzătoare. O astfel de abordare ar păstra funcția de reproducere a femeilor.

Tratamentul complet de infertilitate de col uterin

Un program complex de tratament de infertilitate cauzate de patologia cervicală, include următoarele activități:

 1. Tratamentul de col uterin;
 2. monitorizarea eficacității tratamentului;
 3. studii, care confirma vindecarea pacientului;
 4. normalizarea hormonal, în cazul în care acesta este rupt;
 5. stimularea ovulatiei, dacă există anovulatorii;
 6. tratamentul partenerului sexual, în prezența infecțiilor cu transmitere sexuală;
 7. îmbunătățirea peisajului vaginale microbiene.

În cazurile în care tratamentul infertilitatii nu este eficient pentru anul (la femeile cu varsta peste 35 de ani) sau doi ani (femei de până la 35 de ani), se arată utilizarea tehnicilor de reproducere asistată. Alegerea metodei depinde de tulburările existente.

boala de col uterin, problema de infertilitate și metodele de soluțiile lor de sex masculin și feminin

Prevenirea leziunilor de col uterin

Boala de col uterin este mai ușor să previi decât să vindecarea. Este cunoscut pentru fiecare femeie. Prin urmare, este necesar să se cunoască măsurile de prevenire. Se recomandă să se respecte cultura sexuala, care va preveni infectarea organismelor urogenitale. Igiena Măsuri genitale previn reproducerea activă a microorganismelor. vizitează regulat un ginecolog si efectuarea de monitorizare dinamic poate fi diagnosticată și tratamentul bolilor concomitente cu promptitudine. De asemenea, este recomandat să se identifice și patologia extragenitala. Nutrition poate îmbunătăți sistemul imunitar, prevenind activarea florei condiționat patogene, și transferul acesteia către patogene. În scopul de a mobiliza apararea organismului de calire recomandat. Se recomandă să se evite rănirea epiteliului cervical În cadrul prevenirii și expunerea la radiații ionizante, etc.

procesele patologice ale colului uterin, care sunt identificate în timp util, pentru a răspunde bine la tratament. Și aceasta, la rândul său, este prevenirea complicațiilor grave care pot duce la infertilitate, și, în unele cazuri - și pentru a preveni femeile de invaliditate.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că boala de col uterin poate perturba fertilitatea unei femei. Prin urmare, în cazul unei incapacitatea prelungită de a concepe un copil trebuie să se supună întotdeauna studiu colposcopie și să înceapă tratamentul la timp a proceselor patologice identificate. În acest caz, diverse tehnici pot fi folosite, care depind de mai mulți factori (un fel de patologie, prezența istoriei sarcinii, varsta, de sex feminin, etc.). Astfel de pacienți ar trebui să fie, ulterior, urmate de un ginecolog responsabil patologiei cervicale. Scopul principal al supravegherii - un diagnostic in timp util de recidivă.

Se numește ooforitei inflamație a ovarelor, trompelor uterine care acoperă. Aceasta boala este cel mai frecvent la.

 • Leucoplakia de col uterin: ce este?

  Boala Leucoplakia de col uterin este special și se diferențiază de alte boli ginecologice.

 • Hipercortizolismul: ce este?

  Boala Cushing este numit, a evoluat ca urmare a încălcării sistemului hipotalamo-hipofizo și curge.

 • apoplexie ovarian: ce este?

  Apoplexie de ovar numit ruptura brusca a unui vas de sânge în ovar, insotita de hemoragie in ovar.

  Grupul nostru VKontakte