Astigmatismul la copii

Astigmatismul la copii

Copiii mici, de obicei, nu se poate descrie încălcările care au loc în activitatea aparatului vizual. În cazul în care astigmatismul inerentă copilului, atunci copilul nu poate fi chiar conștienți de distorsiuni. La urma urmei, el pur și simplu nu a văzut lumea în mod diferit. Prin urmare, un rol important este jucat de examinări preventive de către un oftalmolog. Prezența astigmatism poate specifica înclinarea capului atunci când un copil încearcă să examineze obiectul, plângerile cu privire la lipsa de claritate și neclaritatea imaginii, dureri de cap, oboseala, cruciș ochii la activitatea vizuală, încălcarea de focalizare.Ce este acesta

Astigmatismul este o refractie abilitati de încălcare a ochilor. Ea apare din cauza schimbărilor în forma cristalinului. sfericitatea corneei deranjat. Prin urmare, lumina care emană de la un punct, este proiectat pe retina în mod corect. Ca urmare, imaginea este percepută ca fiind vag.

astigmatism copii într-o anumită măsură, în majoritatea copiilor diagnosticați. gradul slab al acestei tulburări apare la aproximativ 90% dintre elevii de azi. Dar numai 10% din această boală necesită o corecție oftalmică. De multe ori pe fondul tulburării la un copil are loc hipermetropiei sau miopia. Calitatea vederii este redusă, migrene manifestă adesea, amețeală. În unele cazuri, pot exista cruciș.

Cauze și prevenirea

Cea mai frecventă cauză a bolii este ereditară. În acest caz, copilul nu este o tulburare congenitală. Este conectat cu presiunea greșită a unui secol, oasele și mușchii ochiului prize direct pe globul ocular.

Este important să se identifice copiii astigmatism la etapa inițială. Acest lucru va ajuta la prevenirea progresia bolii. În cazul în care familia are rude, printre care boala a fost diagnosticat, copilul trebuie să prezinte un oftalmolog fara gres.

Astigmatismul la copii

Cu toate acestea, astigmatismului pot fi achiziționate. Această tulburare apare de obicei din cauza lezarea țesuturilor oculare. Cel mai adesea, acest lucru dă naștere la cicatrizarea corneei, care rupe ligamentele sprijină obiectivul. Astfel de încălcări - nu mai puțin frecvente în rândul copiilor cu antecedente de complicatii sistemului de patologie dentare. În astigmatism observate frecvent hipoplazie a secolului optic, ptozei pleoapelor si keratoconus.Trebuie să se înțeleagă că, chiar și în absența unor plângeri din partea copil este important de a vizita un oftalmolog anual pentru a verifica acuitatea vizuala. O astfel de măsură va identifica problema în timp util. Cel mai adesea, acest defect este încă inerent. Prin urmare, nu există măsuri preventive clare. Pentru a preveni astigmatism dobândite nevoie doar de timp pentru a trata boala, care poate provoca un defect optic.

Tratate sau nu astigmatism la copii

Astigmatismul este destul de tratabil. În cazul în care boala se manifestă într-un grad redus, nu este de obicei necesară corecția. Această formă nu duce la depreciere. Singura excepție este oboseala ochilor, dureri de cap si alte simptome de disconfort vizual. În aceste cazuri, chiar și în cazul în care boala este slab, aplică un număr de proceduri medicale.

Cum de a trata astigmatism la copil

Medicina moderna poate oferi o listă de opțiuni pentru tratamentul astigmatismului pentru copii. Printre acestea:

Atunci când alegeți o metodă de tratament în considerare gravitatea defectului vizual, prezența complicațiilor, vârsta copilului și caracteristicile individuale ale organismului.

Am nevoie să poarte ochelari

Această metodă este utilizată pe scară largă. Acesta vă permite să corectați copiii astigmatismul cu ajutorul unor ochelari speciali. Pentru ei, ridica lentilele speciale. Oftalmologul în același timp, indică poziția axei cilindrului, puterea sa optică. ochelari de refractie este întotdeauna diferit. Raze care trec prin sistemul optic este refractată corect. Copilul trebuie să fie examinate în mod sistematic de către un medic. Specialistul controlează dinamica bolii, selectează cea mai bună procedură de corecție.

Astigmatismul la copii

Între timp, mulți medici sunt de acord ca ochelarii cu astigmatism - nu cea mai bună opțiune. O soluție mai convenabilă ar fi utilizarea de lentile torice de contact. Principiul efectului lor este același. Cu toate acestea, un copil poate duce o viață ocupat, merge la înot, sport. Deși există lentile de o zi. Ele nu necesită îngrijire specială. Prin urmare, copiii de multe ori pune-l, o astfel de lentile pentru corectarea astigmatismului.

exerciții

Uneori, cu un set astigmatism prescris de exerciții pentru ochi. Inițial, trebuie să se rotească ochii dintr-o parte în alta, apoi sensul acelor de ceasornic și invers acelor de ceasornic, iar apoi în sus și în jos. În continuare, ochiul este păstrat la un nas. Exercitiul se repeta de trei ori pe zi. Acest lucru ajută să se încălzească și se întind mușchii ochiului. Toate mișcările sunt efectuate încet și lin.

Pentru a antrena mușchii oculari se potrivesc și exercițiile fizice pentru dezvoltarea vederii periferice. Se relaxeaza corneei și cristalinului. Pentru a face acest lucru, ridica ochii în sus, cât mai mult posibil, se întind mușchii. Poziția este fixată la zece secunde. Apoi, el a repetat, de cotitură ochii deja în jos, apoi la stânga, dreapta și în diagonală pe fiecare parte.

tratamentul chirurgical

După o examinare atentă a pacienților, în cazuri rare, direcționată spre corecție chirurgicală. Acest lucru este important atunci când rulează pasul astigmatism. scleroplasty Held sau keratotomiei. Aplicată și corectarea folosind Ceratectomie cu laser photorefractive și keratomileusis cu laser.

Cu toate acestea, astfel de metode sunt considerate radicale. Prin urmare, tratamentul medicilor copiilor astigmatismul tind sa opteze pentru alte modalități de a rezolva problema.

Special dlyanashidetki.net - Nikolai Arsent'ev