Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii și adulți cum să se uite și cum să trateze

Atunci când, într-un apartament sau casa de bug-uri infesta, nu este doar neplăcut. Acest „cartier“ poate afecta grav starea de sănătate a gospodăriei. De exemplu, o problemă gravă poate fi alergic la muscaturile de ploșnițe. Aceasta este ceea ce va fi discutat în acest articol.Noi știm cum se manifestă, care sunt caracteristicile de vârstă de alergie la ploșnițe, cât de grav este, cum se pot preveni si ce tratamente sunt disponibile.

Cum să ne influențeze muscaturile de ploșnițe

La contactul cu aceste insecte, oamenii reacționează foarte diferit. Să ne uităm la diferitele manifestări. Deci, la muscaturile de reacție ploșnițe pot fi:

 • complet absente (in functie de cercetare de la 30 la 60% dintre indivizii nu raspund la mușcăturile);
 • manifestă ca o ușoară inflamație a pielii;
 • provoca o reacție alergică locală;
 • provoca o reacție alergică generalizată, care se poate manifesta ca urticarie, atacuri de astm de angioedem, și până la dezvoltarea de șoc anafilactic (condiție pune în pericol viața, care necesită o atenție medicală imediată).

Ca bug-uri muscatoare uite de obicei

Pielea din jurul mușcăturii apar pete roșii mâncărime 2 - 5 mm, pielea din jurul muscatura poate fi edematoasă, dureros loc mușcături. De obicei, astfel de formațiuni pe pielea unei persoane descoperă a te trezi dimineata. Acestea dispar de obicei în decurs de o săptămână. mușcături de ploșnițe pot semana cu tantar, dar ele au o caracteristică unică - „piesa“ formează de obicei o

Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii și adulți cum să se uite și cum să trateze

Cum alergic la ploșnițe

În acest caz, semnele caracteristice ale muscaturi: roșeață, umflare și mâncărime, va fi mai pronunțată. De exemplu, umflarea poate răspândi la nivelul întregului membru mușcat. Pruritul poate deveni mușcături de nesuportat, dureroase, și, uneori, blistere. În cazuri rare, poate creste ganglionii limfatici.

Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii și adulți cum să se uite și cum să trateze

reacție alergică generală /

Este extrem de rar, dar este o complicație foarte gravă și poate reprezenta o amenințare pentru viață. Dacă alergii după ce a fost mușcat de ploșnițe, în afară de reacția cutanată locală, însoțită de următoarele simptome:

 • dificultăți de respirație;
 • răgușeală;
 • amețeli;
 • durere în piept;
 • Dificultăți de înghițire;
 • Umflare a buzelor și / sau a limbii;
 • mâncărimi pe tot corpul;
 • Răspândirea roșeață în jurul locului de muscatura;
 • febră

suna imediat o ambulanță. Acestea sunt semne ale manifestărilor extreme ale alergiei - angioedem și în curs de dezvoltare șoc anafilactic. În acest caz, interventia medicala timpurie. În caz contrar, se poate produce moartea.

Mecanismul de alergie la muscaturile de ploșnițePloșnițe - un sânge supt insectele care se hrănesc exclusiv pe sângele gazdelor lor. De fiecare dată când ploșniță mușcă un om, acesta este injectat în piele două tuburi. Dupa o injecteaza saliva in rana, iar după alta suge sânge.

bug-uri spittle are o compozitie complexa. În primul rând, ea conține analgezice, astfel încât persoana nu se reactivează în timpul mușcăturile și, de obicei, le găsește în dimineața. În al doilea rând, saliva conține substanțe care împiedică coagularea sângelui. Deci, bug-ul facilitează sarcina lui, iar sângele de la momentul absorbției, rămâne lichid.

Este proteinele conținute în saliva de ploșnițe, și o reacție alergică.

Alergiile - este o reacție exagerată a sistemului nostru imunitar pentru a ajunge în corpul de proteine ​​străine. Caracteristica sa caracteristică este că, cu fiecare nou contact cu un alergen (și astfel de proteină) este amplificată de reacție. Bites de ploșnițe nu este o excepție, cu fiecare corp nou muscatura devine mai sensibilizate sau sensibile la proteinele conținute în saliva de ploșniță.

Iată un exemplu: o femeie, după ce a petrecut noaptea la hotel, a observat pe pielea pete roșii plate. Aproximativ un an mai târziu, ea a rămas din nou în același hotel și din nou găsit la fața locului, dar de data aceasta în următoarele trei zile, la fața locului transformat în vezicule pruriginoase.

Vă rugăm să rețineți - o reacție la mușcăturile agravate de contactul repetat.

În timpul scurs de la primul organism mușcătură a dezvoltat anticorpi la proteina străină în saliva de ploșnițe, iar un an mai târziu, fata a găsit în piele nu numai mușcături, dar chiar și alergii.

Mai sus am văzut cum sunt alergic la muscaturile de ploșnițe atunci cand un alergen este saliva. Dar alergie pot apărea în cazul contactului uman cu deșeurile chimice ale acestor insecte, particule de paraziți cadavre și blănurilor, care este lăsat sub molt larve. Acești alergeni intră în organism, în principal prin intermediul tractului respirator. Și, prin urmare, simptomele unei alergii la bug-uri în acest caz va fi diferit de mușcături, atunci când alergenul intră pe sub piele si in sange.

Cu astfel de alergii vor marca rinită, congestie nazală, conjunctivita (inflamarea membranelor mucoase ale ochilor, însoțită de inflamație, roșeață, lăcrimare și fotofobie). O trăsătură caracteristică a acestor simptome este faptul că acestea au fost dezvoltate doar în zonele afectate de ploșnițe. Dacă de multe ori, se pare, fără nici un motiv, un nas înfundat sau cu ochii umezi și fard de obraz, este un motiv să ne întrebăm dacă aceste semne de alergie la ploșnițe. De multe ori duce la dezvoltarea de astm.

Caracteristici Vârsta de alergie la muscaturile de ploșnițe

Oamenii de peste 65 de ani sau nu atacat de ploșnițe, sau nu au aproape nici o reacție. Conform unui studiu, 42% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani nu marchează apariția unor muscaturi sau reacții la acestea, chiar dacă s-au găsit casele lor ploșnițe.

Dar copiii și în special sugarilor, prin contrast, tind să fie reacții mai pronunțate și alergic la muscaturile de ploșnițe într-un copil de multe ori apare cu diverse complicații. Prin urmare, în cazul în care copilul a fost mușcat de bug-uri de pat, necesită întotdeauna o atenție specială.

Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii și adulți cum să se uite și cum să trateze

Alergic la mușcăturile de ploșnițe: prevenire si tratament

In general, tratamentul este simptomatic și direcționată spre ameliorarea pruritului și prevenirea infecției secundare ale pielii. De obicei, se recomandă să se spală zona afectată cu apă caldă și săpun, de preferință, antibacteriene, deci este posibil să se reducă cantitatea de alergeni din zona afectată. Puteți impune apoi bandaj aseptică. Acesta protejează pielea de infecție este posibil și pentru a preveni zgârierea în continuare mușcăturile.

Pentru mâncărime severă poate ajuta comprima cu gheață. Dar nu-l utilizați mai mult de 10 minute, fără pauză. Dacă mancarime devine insuportabilă poate necesita tratament medicamentos cu unguent antihistaminice sau hormoni unguent care conține, corticosteroizi.

Ca și în orice altă reacție alergică poate ajuta la antihistaminice. Deși cele mai multe dintre ele sunt vândute fără prescripție medicală, înainte de aplicarea lor ar trebui să se consulte cu un specialist.

Desigur, cel mai bun mod de a evita alergii - este protejat complet-te de bug-uri de pat mușcături. De exemplu, un om de mai mulți ani au suferit de atacuri de astm (o boală care are o natură alergică). În casa lui s-au găsit ploșnițe, iar după dezinfestarea casa a fost efectuat, atacuri de astm oprit.

Prin urmare, dacă observați orice semne de o reacție alergică la mușcăturile de ploșnițe, aruncați-le imediat casa lor.

Vă rugăm să consultați materialul