Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii și adulți, simptome și tratament

Paduchii - insecte urât mici, în cele mai multe cazuri, inofensive pentru om. mușcături lor nu sunt grave pericol. Cu toate acestea, unii încă mai există o alergie la muscaturile de ploșnițe - un răspuns imun exagerat la substanțe străine organisme. În realitatea secolului 21, aceasta este o problemă medicală gravă, din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri.Simptomatologia de alergii insecticid cauzate de factorii de mediu, mediu rău, obiceiuri proaste, și predispoziție genetică. Aceasta este însoțită de creșterea mâncărime, umflarea în zonele de mușcături, înfrângerea întregului organism.

Alergia la ploșnițe are loc nu numai prin contact direct cu o insectă, dar, de asemenea, reziduurile sale: capac chitinizat, excrementele. Mai jos sunt fotografii care arată cât de severă și de urgență poate fi problema.

Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii și adulți, simptome și tratament

Alergic la mușcăturile de ploșnițe

De ce există o reacție alergică

O alergie este o reactie de imunitate asupra unei substanțe străine nestandardizate penetrează corpul uman. În cazul ploșnițe este un secret anestezic special. El este introdus în scopul de a elimina orice durere pentru victime. Bitten nu se simte nimic, dar bug-ul este saturat cu sânge.

Ca răspuns la secretul sistemului imunitar de insecte eliberează în mod activ histamină. Acest material promovează producția de celule albe din sânge, care administrează operativ neutralizează substanțe nocive, elimina organismele străine.

La persoanele sanatoase sunt alergici la muscaturile de ploșnițe este absent, iar reacția este redusă la formarea unui mic spot roșu. Victimele adesea pacienții cu imunitate scăzută fixă ​​răspuns secreție nestandardizat la penetrare în structura subcutanată. Cel mai adesea este umflarea în zona de muscatura, însoțite de durere severă și în creștere mâncărime. Pe resurse specializate, puteți vedea numeroase fotografii ale acestor reacții.

Reacția standard de la lipitoare musca

Bites lipitori mici nu provoacă întotdeauna reacții alergice la om. La risc sunt adesea femei și copii. Cu toate acestea, se întâmplă și în așa fel încât corpul unui adolescent se descurcă cu mușcături rapid si fara durere.

Reacția obișnuită la o insectă musca o persoana sanatoasa:

 • roșeață în jurul zonei de contact;
 • mâncărime ușoară;
 • umflare.

Aceste manifestări au loc timp de câteva ore. simptome neplăcute ușor remediate prin aplicarea unei comprese reci, tratarea alifie pielii sau unguent.

Cum Alergii

Pentru reacții alergice obișnuite, care sunt însoțite de mâncărimi și umflarea suficient doar pentru a lua antihistaminice. În cazurile severe (mâncărime neîncetate, formând o umflătură largă) recomandat imediat apela un medic pentru a începe tratamentul. reacție alergică puternică este evidențiată de astfel de simptome: • urticarie - vezicule de nuanță roșiatică;
 • caracteristici ale unui ARI - ochi înlăcrimați, tuse, secreții nazale;
 • edem angioneurotic, localizat pe gât și față;
 • bronhospasm;
 • șoc anafilactic.

Două manifestări recente semnalează nevoia de îngrijire medicală, deoarece există un risc ridicat de deces. In astfel de cazuri, un tratament complet și distrugerea insectelor. Reacție poate provoca chiar și bug-uri miros.

Consiliul. Nu întârzia campania expertului, o schimbare de peisaj. contactul ulterioare cu insecte pot provoca pagube imense pentru sănătate.

Alergiile la copii

Copiii sunt mai predispuse la alergii la plosnite decat adultii. Acest lucru se datorează nu format de sistemul imunitar, care, chiar și la substanțe străine obișnuite pot da reacție imens. Bugs mai ușor să muște și să mănânce prin sângele copiilor. Pe pielea copilului poate fi format mare piele „lovituri“, roșeață și mâncărime intensă. În cazurile deosebit de dificile, apar reacții care sunt tipice pentru leziunile comune ale organismului:

 • febră;
 • șoc anafilactic;
 • tuse, mucus din nas și gât, secreții nazale.

Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii și adulți, simptome și tratament

Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii

Reacții alergice la adulți

Deteriorarea pielii la adulți este însoțită de ambele manifestări generale și alergice. Pentru reacția locală caracterizată prin următoarele simptome:

 • roșeață a pielii;
 • formarea de edem local;
 • mâncărime.

Caracteristică afișează locale este că acestea sunt după câteva ore și nu necesită intervenție. Tratamentul poate restricționa comprese reci, unguente cu un efect calmant. Principalul pericol vine de mâncărime ca ploșnițe mâncărime a zonei afectate, si zgarierea pot provoca leziuni la nivelul pielii. In mici rani deschise, infectii purulente pătrunde acolo. Pentru astfel de cazuri necesită intervenție medicală, utilizarea antibioticelor.

Efectul alergic mai sever se observă în reacția generală a organismului la bug-uri:

 • mușcături privind localizarea zonelor se formează erupții cutanate;
 • dezvolta un nas care curge si apos;
 • există probleme de respirație, care pot declansa astmul;
 • presiune scade.

Atunci când atacurile repetate fără ajutorul unui medic nu poate face.

Alergic la mușcăturile de ploșnițe la copii și adulți, simptome și tratament

Alergic la mușcăturile de ploșnițe la adulți

Primul ajutor in caz de alergie la muscaturile de ploșnițe

Tratamentul muscaturilor de insecte poate fi realizată în două moduri: furnizarea de auto-ajutor muscat o persoană sau o adeziune clară la recomandările medicului. Când alergii flux calm (mâncărime, roșeață) pot face față situației și propria lor. Este necesar să se aplice comprese reci la locul leziunii și să ia antihistaminice, în conformitate cu instrucțiunile.

geluri specializate prezentate, unguente în farmacii o gamă largă. Ele ajută să facă față nu numai cu manifestările externe ale alergiilor, dar, de asemenea, infecții, pustule și alte complicații. Expertii recomanda fonduri cu cetirizină sau loratadina în centrul său.

În cazul în care mușcăturile ploșnițelor a provocat reacții alergice generale, pacientul au necesitat asistenta medicala de urgenta. Este necesar, în stare de șoc anafilactic și edem. Orice auto-tratament în astfel de cazuri nu merită să faci.

Începând de astăzi, care sunt alergici la muscaturile de ploșnițe - un fenomen comun. se observă toate că mai mulți oameni în fiecare an. În majoritatea cazurilor este vorba despre reacții locale, care pot fi eliminate de unul singur.

Articole populare: