Abstracție - studopediya

Abstractizare - o metodă de cunoaștere științifică în formă de operare distragere a atenției mentale pe un număr de proprietăți, conexiuni și relații Investigatiile-obiect în curs de investigare, care nu sunt esențiale pentru sarcina. Operațiunea este echivalentă cu funcționarea alocării distragere a atenției în Ob-ekte proprietăți esențiale, conexiuni și relații. Proces Rezultatul sa abstracție numite abstractizări (cu lat. - Distraction) sau obiecte abstracte.One-off ciclu de abstractizare este un personaj în două etape. Într-un prim nivel de abstractizare determinate proprietăți nesuschest guvernamentale și relații, care poate fi neglijată, separat sous-neesential de sem, pentru a izola cel mai important și integral-esting pentru investigator. justificare obiectivă pentru o astfel de tine-diviziune este independența relativă sau dependența slabă a acestor neglijabil de fenomene și a componentelor acestora de factori-definition divizat.

Pregătirea actului de abstractizare (distragere) constă din - în primul rând, pentru a stabili ce este comun pentru mai multe pre-Metov clasă particulară. De exemplu, pregătirea pentru INJ-formirova abstractizare „viu“ cere găsirea comună tuturor ființelor vii, și, în același timp, le distinge de obiecte neînsuflețite. Această proprietate este abilitatea de a metabolismului. Pentru abstracție „om“ sunt comune și diferențele semnificative-Tel'nykh semne mediu de reflecție conștientă; pentru toate produsele existente-vuyuschih, care pot fi schimbate unul pentru celălalt, va fi conceptul de valoare de schimb, etc.

În al doilea rând, în stabilirea independenței sau dependență slabă a acestor neglijabil de fenomene de anumiți factori. Deci, pentru a rezolva problema de momente ale întâlnirii pentru fiecare alte vehicule deviate de la localizarea geografică a punctelor de mișcare rezultate guvernamentale în mișcare. Este important să se numai distanța. Rezolvă problema distrage atentia de la branduri de mașini, masele lor, și, în general, din mașină, înlocuindu-le cu puncte de pe segmentul de cale, deoarece trebuie doar viteza pentru a rezolva problema. Mai mult decât atât, orice problemă va fi de nerezolvat fără procesul de abstractizare.A doua etapă de abstracție, în sensul propriu al actului-drive, constă în înlocuirea obiectului testat cu o alta, equi-valent, mai puțin bogat în proprietăți, care acționează ca un „model“ al primului. Astfel, în exemplul considerat mai sus problema cu aB-t o mișcare diagrama înlocuită între două puncte, ceea ce simplifică fenomenul studiat-schaet și permite să ia în considerare procesul în forma „pură“.

Pe baza diferenței dintre caracteristicile țintă în moderne acum ke cele mai utilizate pe scară largă sunt o abstracție de următoarele tipuri principale:

1. Izolarea abstractizare. Aceasta implică selectarea proprietăților și a relațiilor inerente într-un anumit subiect, o separare mentală a acestor proprietăți și relații ale obiectului în sine, oferindu-le o existență independentă de o sută de Tusa. Exemple de astfel de concepte abstracte ale obiectelor sunt: ​​solubilitate, fiabilitate, stabilitate, frumusețe, simplitate, alb, etc.

2. generalizator abstractizare. Nu sunt deviate de la caracteristicile individuale și trăsături ale subiecților cu eliberarea de caracteristicile lor comune, care vă permit să intre în luarea în considerare a claselor de obiecte. Astfel, utilizate în freze de metal, burghie, freze, brose fișiere, ferăstraie, etc. folosind abstracție generalizării forma conceptul de clasa „Instrument pentru prelucrarea metalului“.

3. Rezumat al potențialului de fezabilitate, în care distrage atenția de la limitele reale ale caracteristicilor structurale ale conștiinței umane legate de limitarea vieții umane în spațiu și timp. Din această perspectivă, actele infinite nu li se acordă ca imediat, până în prezent, și ca potențial fezabilă. Această abstractizare este baza de matematică constructive, teoria algoritmilor, mașini abstracte și alte teorii.

4. Idealizarea Abstract produsul format prin captarea limitarea din proprietățile obiectelor reale. Abstractizarea rezultată (obiecte idealizate) sunt larg Ras voluminos în știință: punctul, linia, inerție, punct-cer încărcare electrică corpuluinegru, fluid incompresibil, complet mediu Nye gaz ideal. obiecte idealizate sunt un arsenal important al conceptelor de cunoștințe științifice, fără de care este funcțional-nirovat nu se poate.

Sistemul abstractii formează un limbaj științific, prin concepte Koto-cerned formate și formulate: fapt științific, probleme științifice, o idee științifică, o ipoteză științifică, o lege științifică, teorie științifică.