Willis de dezvoltare de circuit cerc, tratament, simptome, medicul gros

Willis de dezvoltare de circuit cerc, tratament, simptome, medicul gros
În cercul Willis sunt două secțiuni: partea din față și din spate. Transcraniana Doppler pentru a evalua fluxul sanguin în artera cerebrală anterioară, arterei cerebrale medii și arterei cerebrale posterioare. Cu toate acestea, complet închise și dezvoltarea normală a Willis cerc se găsește doar în 25-50% din cazuri. Prin urmare, în cele mai multe cazuri, patologia cercului de Willis nu necesită tratament.Numit după medic britanic rata de Thomas Willis Uillisa.V este vase de cerc formează la baza sistemului închis de creier. Dacă oricare dintre conectarea arterelor, sau unul dintre segmentele arterelor cerebrale nu vizualizate - cercul Willis nu este considerat încheiat.

Willis de dezvoltare de circuit cerc, tratament, simptome, medicul gros

Formarea de insule cu un diametru de 1-2 mm în butoi arterei cerebrale anterioare (de obicei stânga) observate la 1,9% din cazuri. Dintre toate arterele, formând un cerc de Willis, cea mai mare variabilitate în ceea ce privește dezvoltarea și severitatea diferite arterei comunicante posterioare. Am studiat, de asemenea, ramurile mai mici ale arterelor ce se extind din părțile frontale și posterioare ale cercului de Willis - furnizarea de ramurile sale ganglionul subcortical.

Willis de dezvoltare de circuit cerc, tratament, simptome, medicul gros

Willis cerc conectează fiecare dintre arterele carotide, nu numai între ei, ci și cu artera vertebrală. În dezvoltarea normală, cercul Willis jumatati dreapta și stânga sunt de structura simetrice. Funcția principală a cercului de Willis este de a oferi o aprovizionare de sange complet la anumite zone ale creierului, daca sunt cauzate de orice cauza fluxului sanguin afectat într-una din arterele carotide. Dezvoltarea normală a cercului de Willis nu se produce mai mult de 50% din oameni. Cea mai frecventă patologie a sistemului arterial sunt diferite tipuri de hipoplazie a arterelor de legătură.

Willis de dezvoltare de circuit cerc, tratament, simptome, medicul gros


Structura cercului Willis

Când cercul de Willis simptome vaselor de anevrism sunt de obicei absente până atunci, până când vine decalaj. Așa cum am spus mai sus, există diverse opțiuni pentru dezvoltarea cercului de Willis și cele care sunt norma, nu există în fiecare om. RMN-ul făcut și acest diagnostic: versiune MR-imagine a cercului lui Willis. Asimmitriya lumeni PA (D> S). Neurolog încă, terapeutul a spus, ai nevoie de un specialist.

Anomaliile cercului anterior al Willis apar mai puțin frecvent decât anomaliile hindfoot. cerc deschis al Willis este posibilă atât partea din față și din spate. Mai mult, poate fi completă (în absența cuplării arterelor) sau incomplet (la subdezvoltare sau îngustare). absenta anatomică a PSA (decuplarea cercului de Willis în partea din față) este rar - în 3-4% din cazuri, iar în spatele - mult mai des - 6,8-25%.

Metoda cea mai valoroasă și informativ pentru studierea fluxului sanguin cerebral este angiografia cerebrală. Numai utilizarea integrată a metodelor este diagnosticul definitiv acceptabil este importanta ca structura anatomică și lumenul vasului și caracteristicile fluxului sanguin.

Posterior Artera comunicarea este ca o legătură între artera carotidă internă și principal. În funcție de evoluția segmentului anterior sau posterior al vasului, artera cerebrală posterioară care primește sânge din carotida internă, artera principală. Dezvoltarea slabă a navei am observat la 1,4% din cazuri dreapta. Când dezvoltarea slabă a arterei cerebrale anterioare pe o parte a celuilalt, bine dezvoltat, împărțit în două ramuri, una dintre care au aderat arterelor subdezvoltate partea opusă.

În unele cazuri (12,8%) observat aditiv anterior comunicarea arterei, care se afla de obicei 0.5-1 cm anteriorly de principal. Hipoplazia arterei are loc cu o frecvență egală pe stânga și dreapta (24%). Diametrul său în aceste cazuri nu depășește 0,5-0,6 mm comparativ cu 1 până la 1,5 mm, într-un recipient bine dezvoltat. Nedorazvitiezadney Artera comunicarea este mai puțin comună decât partea din față. Trebuie avut în vedere faptul că ligaturarea comune și arterele carotide interne variază în efectele sale asupra circulației cerebrale.

Ramurile identice, care se extind de la intrare cerebral cartela arterei posterior pe ambele părți cu până la 2 sau 3 pe fiecare parte, sunt mai puțin pronunțate. Când cercul Willis simptome hipoplazia vasculare nu pot exista în mod natural sub fluxul sanguin normal in arterele cerebrale alte bazine. In cazurile in care anevrism apare autopsie, tratamentul conservator se desfășoară, la fel ca și pentru hemoragie subarahnoidiană cauzate de orice altă cauză.

Boli ale cercului Willis: tratament

Bine ai venit! Sunt 21 preocupat de dureri de cap severe, de aproximativ un an, în fiecare zi, face un gol.mozga RMN și a gâtului patologiilor nici unul în afară de osteocondroza. Cercul incomplet al Willis. Reducerea fluxului sanguin în C2 Krilov, segmente ale ICA pe ambele părți.

Dintre acestea, doar PSA si artera principala sunt nepereche, celelalte divizii - asociate. În prezent, se presupune că una dintre arterele vertebrale sunt normale este dominant, iar al doilea - o recesive, pentru contribuția la fluxul sanguin total în bazinul vertebrobazilară.

Dar, de fapt, tratamentul cercului de Willis nu se realizează. Dacă vedeți toate aceste artere - cercul Willis este considerat închis. Cele mai persistente în structura și dezvoltarea sa sunt arterele cercului anterior al Willis, în timp ce hindfoot vasele sale caracterizate prin variabilitate ridicată.

A se vedea, de asemenea:

Citește mai mult: