Willis cerc - de dezvoltare, de tratament, simptomele

Willis cerc (circulus arteriosus cerebri Willisii) - este o anastomoză între vertebrobazilară și circulația cerebrală sistemul carotidian. Acesta este situat in creier si este baza retelei arteriale care are o formă ovală, cu cel mai mic diametru transversal. Numele său este o educație anatomică a primit de numele în limba engleză a medicului care a descris pentru prima data.

Willis cerc - de dezvoltare, de tratament, simptomeleÎn formarea cercului arterelor Willis piscina ia următoarea parte:

  • Partea inițială a arterei cerebrale posterioare;
  • Cuplarea artera din spate;
  • Supraclinoid arterei carotide interne;
  • Anterioare comunicarea arterei;
  • Partea inițială a arterei cerebrale anterioare.

Funcțiile cercului de Willis

Willis cerc conectează fiecare dintre arterele carotide, nu numai între ei, ci și cu artera vertebrală. În dezvoltarea normală, cercul Willis jumatati dreapta și stânga sunt de structura simetrice.

Funcția principală a cercului de Willis este de a oferi o aprovizionare de sange complet la anumite zone ale creierului, daca sunt cauzate de orice cauza fluxului sanguin afectat într-una din arterele carotide.

Boli ale cercului de Willis: Simptome

Dezvoltarea normală a cercului de Willis nu se produce mai mult de 50% din oameni. Cea mai frecventă patologie a sistemului arterial sunt diferite tipuri de hipoplazie a arterelor de legătură. Anevrismelor arterelor cerebrale și cea mai mare parte afecteaza vasele din cercul lui Willis.Când cercul Willis simptome hipoplazia vasculare nu pot exista în mod natural sub fluxul sanguin normal in arterele cerebrale alte bazine. În acest caz, anomalie este detectat ca o constatare de diagnostic aleatoriu in timpul IRM.

Deoarece rezultatele unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania, unii oameni au o dezvoltare asimetrică a cercului Willis poate provoca atacuri de migrene frecvente. care curge cu suficientă aură pronunțată.

Willis cerc - de dezvoltare, de tratament, simptomele

Când cercul de Willis simptome vaselor de anevrism sunt de obicei absente până atunci, până când vine decalaj. În caz de ruptură a sângelui din vas deteriorat începe să curgă în spațiul subarahnoidian. Pacienții se plâng de dureri de cap teribile în puterea lor, care este adesea însoțită de greață, vărsături, intoleranță de lumină strălucitoare, înțepenirea gâtului. Cu o hemoragie semnificativă se dezvoltă rapid comă, sau pacientul moare aproape imediat.

Boli ale cercului Willis: tratament

Mulți oameni au învățat că au o versiune a cercului de Willis nu este corect, disperare, crezând că au o boală gravă care necesită terapie specifică. Dar, de fapt, tratamentul cercului de Willis nu se realizează.

Așa cum am spus mai sus, există diverse opțiuni pentru dezvoltarea cercului de Willis și cele care sunt norma, nu există în fiecare om. Vasele de sânge ale piscinele nu sunt atât de mult pentru furnizarea de sange la celulele creierului, cum de a compensa pentru tromboza rezultat, fluxul sanguin cerebral prin trecerea de sânge de la un bazin de sânge la alta. Prin urmare, în cele mai multe cazuri, patologia cercului de Willis nu necesită tratament.

În prezența uneia dintre arterele cerc anevrism Willis - tratament si pansament chirurgical este un anevrism. In cazurile in care anevrism apare autopsie, tratamentul conservator se desfășoară, la fel ca și pentru hemoragie subarahnoidiană cauzate de orice altă cauză.

Știri relevante