Way - filozofică Dicționar - adică modul în dicționar

Cuvinte similare în dicționar:

vechi traseu comercial de apă de la Marea Baltică la m dur. pe care, în 9-12 secole. a existat un comerț al Rusiei și de Nord. sVizantiey Europa. Din m Baltic. La p. Neva, Lacul Ladoga. p. Volhov oz.Ilmen, p. Gear, târât la p. Zap. Dvina târât la p. . Nipru și Dale Black m Pe drum este cea mai mare din oras - Novgorod Mare, Kiev și altele.numele traseului comercial de apă al Rusiei Kievene, care leagă Rusia de Nord și de Sud, țările baltice și Scandinavia cu Bizanțul. Termenul se găsește în „Povestea Ani apuse“. Calea are originea într-o IX -. N. X secole. Cea mai mare valoare a fost în X - XI prima secole a treia. Partea de sud a bizantinii știa. . (. În X) Conform Konstantina Bagryanorodnogo, Krivichi etc subordonat la Kiev, în primăvara anului triburi au fost aduse la Smolensk, Ljubech, Chernygov și alte orașe de mare (30-40 persoane) cu barca Dugout -.. „Odnodrevki“, care apoi a plutit în jos Nipru Kiev. Aici sunt convertite, încărcate și a trimis pe Nipru. 7 joacă pragurile (cel mai mare Nenasytetsky tarat) si a evitat stâncos și strangulare „trecere Krariyskuyu“ (în cazul în care de multe ori ambuscadă pecenegi) au rămas la aproximativ comercianți. Khortytsya, apoi echiparea barca vele mare, în estuarul Niprului, naviga de-a lungul coastei de vest a Mării Negre la Constantinopol. Partea de nord a drumului, în conformitate cu „Povestea Ani apuse“, printr-o filieră, care leagă Nipru și Lovat, a fost pentru Lovat, lacul Ilmen. Volhov, Lacul Ladoga. Neva Varegul (Baltic) la mare. Cu toate acestea, judecând după poziția tezaurele de monede europene arabe, bizantine si occidentale, ruta principală a trecut de la Nipru la râu. Usyazh-fag la Lukoml și Polotsk și Nipru pe râu. Kasplya la Vitebsk și în continuare de-a lungul Dvina de Vest, în statele baltice. tezaure Lipsa între Vitebsk și Marea Luki indică faptul că drumul Niprului pe Lovat a avut valoarea cea mai mare parte internă. Calea „vikingilor la greci“, a fost legat de alte căi navigabile din Rusia: Pripyat-Buzhske, de îngrijire în Europa de Vest, iar Volga, concluziile Califatul arab. De la sud, pe drum au fost luate:. De la Bizanț - vin, mirodenii, bijuterii și articole din sticlă, țesături scumpe, icoane, cărți, de la Kiev - pâine, o varietate de produse de artizanat și de artă, argint, monede, etc; . De la Volyn - ardezie whorls ax, etc. De la nord de-a lungul drum au fost luate: din Scandinavia - unele arme și meșteșuguri artistice din Rusia de Nord - lemn, blănuri, miere, ceară, din țările baltice - chihlimbar. La etajul 2. XI-XII cc. legăturile consolidate cu Europa de Vest și calea de „vikingilor grecilor“ a dat drumul la Pripyat-Buzhske, Western Dvina, și altele. L. Alekseev.- o rută veche de comerț cu apă de la Marea Baltică la Marea Neagră, pe care, în IX-XII Insulele. a existat un comerț de Rusia și Europa de Nord cu Bizanțul.

vechi traseu comercial de apă de la Marea Baltică la negru m. pe care, în 9-12 secole. a existat un comerț de Rusia și Europa de Nord cu Bizanțul. Dirijat de m Baltic. Pentru p. Neva, Lacul Ladoga. p. Volhov, Lac. Ilmen, p. Gear, târât la p. Western Dvina târât la p. Dnepr și la negru m pe drum, există orașe mari. Marele Novgorod, Smolensk, Kiev și altele.

(Tractul rubrospinal) - (calea extrapiramidal - Ed.) Format de un motor neuroni cale care ruleaza de la mezencefal (nucleul roșu) în jos (prin trunchiul cerebral, Pons și axonii medulla oblongata trece la partea opusă a mezencefalului și este urmată de o porțiune a cablului lateral măduva spinării partea opusă - ed) la nucleii motorii ale coloanei vertebrale cornul anterior cordonului ;. de-a lungul acestui traseu prin nucleul roșu sunt impulsuri diferite din cortexul cerebral și cerebel. Aceasta cale joacă un rol important în controlul mișcărilor complexe care necesită prezența unei persoane are o anumită mobilitate, susține tonusul muscular scheletic și gestionează mișcările obișnuite automate (eds.).

(Tractul rubrospinal) - (calea extrapiramidal - Ed.) Format de un motor neuroni cale care ruleaza de la mezencefal (nucleul roșu) în jos (prin trunchiul cerebral, Pons și axonii medulla oblongata trece la partea opusă a mezencefalului și este urmată de o porțiune a cablului lateral măduva spinării partea opusă - ed) la nucleii motorii ale coloanei vertebrale cornul anterior cordonului ;. de-a lungul acestui traseu prin nucleul roșu sunt diferite impulsuri. provin din cortexul cerebral și cerebel. Aceasta cale joacă un rol important în controlul mișcărilor complexe care necesită prezența unei persoane are o anumită mobilitate, susține tonusul muscular scheletic și gestionează mișcările obișnuite automate (eds.).

(Extrapiramidal Path - Ed.) Format de un motor neuroni cale care ruleaza de la mezencefal (nucleul roșu) în jos (prin trunchiul cerebral, Pons și Medulla axoni oblongata trece la partea opusă a mezencefalului și este urmată de o porțiune a cablului lateral, partea opusă a măduvei spinării - ed) la nucleii motorii ale coloanei vertebrale cornul anterior cordonului .; de-a lungul acestui traseu prin nucleul roșu sunt impulsuri diferite din cortexul cerebral și cerebel. Aceasta cale joacă un rol important în controlul mișcărilor complexe care necesită prezența unei persoane are o anumită mobilitate, susține tonusul muscular scheletic și gestionează mișcările obișnuite automate (eds.).

Cel mai lung lanț în operațiunile de planificare a rețelei. Lungimea traseului critic determină durata lucrărilor privind punerea în aplicare a proiectului. Întârzie pe drumul critic, care conduce la o creștere în lungimea totală a lucrării.

Cel mai lung lanț în operațiunile de planificare a rețelei. Lungimea traseului critic determină durata lucrărilor privind punerea în aplicare a proiectului. Întârzie pe drumul critic, care conduce la o creștere în lungimea totală a lucrării.

Una dintre cele două zone, care sunt împărțite în taoism IV - VI-lea î.Hr.

Una dintre cele două zone, care sunt împărțite în taoism IV - VI-lea î.Hr.

- unul dintre ucigașii trimise de Svyatopolk Boris (1015). V. N. Tatischev adaugă că a fost Posadnik în Vyshgorod. STY: 90, 92, 290, 291, 357; Tatistchev: 71; NPL: 170, 172, 555, 556.

Poti posta un link către această pagină pe blogul său: