vopsirea părului

Păr frumos - gros si stralucitor - toate timpurile au fost considerate cel mai bun ornament al unei femei. Dar doamnelor moderne nu sunt, de obicei, foarte fericit cu calitatile naturale ale parului lor. Cel mai adesea ei nu sunt mulțumiți de culoarea naturii. Femeile acum și apoi încercați să-l schimbe sau chiar corecte. Cum o faci bine, fără a aduce atingere aspectul și sănătatea lor?

Paul Marder


hairstylist

structura de păr

Partea vizibilă a părului se numește miezul. invizibil, situat sub piele - rădăcină. Rădăcina părului oarecum îngroșată în comparație cu tija este în sacul de par - foliculului - si este situat la un unghi față de suprafața pielii. În partea inferioară a foliculului de par dilată formează un bec.

Parul este compus dintr-o multitudine de structuri filamentare (keratina multifibrill) acoperite cu mai multe straturi de solzi keratină transparente. Cuticula (stratul exterior al părului) este compus din celule moarte cheratina care formează fulgi plate. Acestea sunt aranjate astfel încât fiecare scară anterioară se referă urmează.

Între solzii cuticula este stratul de lipide, astfel încât să fie la același nivel unul cu celălalt, protejează părul de influențe externe. Când părul este sănătos și a obține îngrijire corespunzătoare, scalează închis, firul de par este o suprafață netedă, păr strălucitor plat. În cazul în care un strat de lipide este distrus, orice efecte mecanice pot duce la faptul că scalele încep să se rupă sau creasta. Par încetează să strălucească și să fie pieptene rău.

pigment de păr natural - melanina este de două feluri: negru si maro - evmelanin, și galben-roșu - pheomelanin. Culoarea părului este determinată de tipul de melanină, cantitatea și plasare. Pigmentul se află în două state - granulară și difuză. Pigmentul de particule este alocat un fond de împrăștiate, deoarece are forma de granule mici și culori de păr de la roșu-brun la culoare neagră. pigment răzlețe conferă părului o culoare roșu-galben. Pigmentul parul inchis la culoare este considerabil mai mare decât în ​​lumină. Trebuie reamintit faptul că atunci când se utilizează un acid concentrat sau alcalin, pigment poate fi parțial sau complet distruse. Trebuie amintit faptul că culorile galben-roșu lumina de multe ori mai dificilă decât gri-maro.

alegerea culorii

Tendința actuală de culoare - este dorința de a obține nuanțe naturale. Indiferent de ce vopseasca parul - din dorința de a ascunde păr gri sau în scopuri decorative - trebuie să depună eforturi pentru a crea tonuri naturale. De exemplu, o blonda mai bine pentru a da preferință nuanțe calde - aur, cenușă-Light Brown, Titian. Tip curat „pergidrolny“ nu se încadrează în modă modernă, așa cum arată nenatural. Coafura și culoarea părului care corespunde culorii și formei feței, sublinia individualitatea. Schimbarea coafura, poate fi necesar pentru a schimba culoarea sau amplasarea fire albite. Dar nu uitați că, de exemplu, fire de lumină în fața caracteristici faciale coarsened vizual, și vice-versa.

 1. Clarificarea - este obtinerea de culoare nouă, mai deschisă cel puțin un ton. Ca urmare, există o distrugere semnificativă a pigmentul care dă posibilitatea de a picta parul intr-un ton de lumină. Deci, puteți apela și de eliminare a vopselei de păr sau de păr de ajustare vopsit anterior, fără succes, vopsite în culori închise. Albirea este folosit pentru a desface stratul sub formă de fulgi, pentru a facilita penetrarea particulelor de colorant în stratul intern al părului.
 2. Decolorarea - cel mai înalt grad de clarificare. Pigmentul trece printr-o defalcare completă și devine incoloră. Acesta poate fi ca un proces independent, și pregătitoare, în cazul picturii pe mai multe niveluri mai ușoare.
 3. Acoperirea - obținerea unui nou culoarea parului prin oxidarea componentelor formatoare de culoare și înlocuirea artificială pigment natural.
 4. Tonifiere - o ușoară schimbare a culorii parului, oferindu-le o nuanta mai inchisa de pigment natural nu este afectată.
 5. Repere - luminând nivel diferit de fire individuale de păr.
 6. Colorat - colorarea întregii mase de fire de păr de diferite culori.
 7. Balayazh - electrice sau schimbare de culoare numai capetele firului de par.

Principiul de funcționare al coloranților de oxidare

Cand luminarea parul oxigen liber de peroxid de hidrogen, oxidarea pigment de păr, se transformă într-o substanță incoloră. vopsea oxidativă îndeplinește numai funcția sa directă, atunci când același oxigen oxidează pigmentul părului și colorat simultan arată colorant taur. Aceasta este, împreună cu albirea impune o nouă culoare. Deci, sunt aproape toate vopsea vândute în magazine. Mecanismul de acțiune în termeni generali poate fi explicată după cum urmează.

Parul este format din fibrile - fibre alungite. conducte mici sunt formate la punctele de contact. În timp ce părul scalează bine închis, particulele de colorare nu poate intra în păr, iar când a fost bombare după aplicarea vopselei, absoarbe cu ușurință prin intermediul acestor tubii de colorare a particulelor. După oxidare Colorant crește de aproape 300 de ori, de umplere tot părul golurile. Când șampon spălați doar acele particule care sunt lăsate afară.

Etapele de colorare a părului

Există mai multe faze de colorare a părului. Printre acestea se numără:

 1. selectarea colorantului
 2. Testarea sensibilității la medicament
 3. Pre-spălare
 4. Aplicarea vopselei
 5. timpul de întărire
 6. Grija pentru păr colorat

Să luăm în considerare fiecare pas în detaliu.

selectarea colorantului

Alegerea procesului de vopsire a părului și de preparare depinde de structura stării părului și scalpului. În cazul în care pielea capului au răni sau semne de boli de piele, de culoare ar trebui să fie abandonate, astfel încât să nu agraveze starea de sănătate. Pentru a determina culoarea părului trebuie să ridice benzile și a vedea lumina, pentru că masa totală a părului pare mai întunecat.

trebuie aplicat agenți de tonifiere permed. Ele nu dau numai luminozitatea culoarea parului, dar, de asemenea, pentru a îmbunătăți structura. Atunci când pictura părul în culori naturale, trebuie să ia în considerare anumite reguli: părul de la rădăcină trebuie să fie întotdeauna un pic mai închisă decât rădăcinile; mai bine dacă părul în față va fi puțin mai ușor decât partea din spate, iar firele superioare ale părului un pic de fund brichetă. Test de sensibilitate de droguri Dacă există o tendință de alergii, este recomandabil pentru a testa sensibilitatea la acest tip de colorant. Pentru a face acest lucru, o cantitate mică de medicament este aplicat pe pielea uscată în spatele urechii. Dacă după 24 de ore pielea roși și iritare a apărut pe ea, astfel încât să nu ia acest medicament.Înainte de vopsire capul nu este spălat pentru a menține stratul de grăsime care protejează părul și scalpul. Foarte parul murdar se spală o dată, dar nici un șampon balsamului, în timp ce încerca să se spele numai părul fără a atinge nivelul scalpului. Pentru a îndepărta resturile de vopsea de par spuma sau alte produse de îngrijire, cele mai bune inainte de vopsire-le pur și simplu schesat.

Aplicarea vopselei

colorarea părului este cel mai bine în cabină, în cazul în care comandantul va alege cel mai bun pentru parul tau compozitie chimica cauza vopsea în mod corespunzător, și pentru a obține netedă și culoare bună. În cazul în care acest proces este femeia a decis să dețină propria lor, la domiciliu, există câteva reguli simple.

Articolul 1. La frunte și temporală parte nu este revopsit, și nu a ridicat iritare, pielea din jurul marginilor de creștere a părului poate fi lubrifiat cu orice crema de grăsime, unt sau vaselina.

Regula 2. Asigurați-vă că folosiți mănuși speciale, deoarece pielea mâinilor și a unghiilor produse pentru colorarea părului sunt distructive.

Regula 3. Instrumente și consumabile nu ar trebui să aibă părți metalice, deoarece vopseaua interacționează cu metalul apar compuși nedoriti, efect negativ asupra calității părului și colorant. De dorit să se utilizeze numai plastic sau boluri ceramice.

Regula 4. Vopseaua trebuie amestecat imediat înainte de utilizare, deoarece procesul de oxidare începe imediat după amestecare, și după un timp intensitatea culorii scade.

Regula 5. Parul este împărțit de două despărțire perpendiculare, care trece prin partea de sus, în patru zone. În primul rând, vopseaua este aplicată de despărțiri și apoi pe zona occipitală, deoarece este mai rece, iar procesul de colorare există mai puțin intens. Partea temporală a părului de mai sus frunte vopsi afacere mai bine în ultimul rând, pentru că există cel mai bun si parul ei percep rapid vopseaua. Dacă doriți să faceți o parte din parul mai ușoare decât restul, apoi începe aplicarea de vopsea ai nevoie de această parte.

Regula 6. Când colorarea părului este tonuri de roșu foarte intens, vopseaua trebuie aplicată numai pe lungimea și capetele firului de par, care pleacă din rădăcini de 2-3 cm. A fost numai dupa ce parul va fi bine înmuiat, puteți aplica vopseaua de pe rădăcini.

Regula 7. Aplicați vopseaua este necesară pentru a atinge rapid și precis o intensitate de culoare uniformă. Întregul proces de aplicare vopsea nu trebuie să dureze mai mult de 10-15 minute.

Regula 8. Ce păr mai gros și mai gros, mai subțire șuvițele ar trebui să fie, care se aplică vopseaua, astfel încât să poată infiltra în fiecare fir de păr. Regula 9. Când revopsire ar trebui să se aplice cu siguranta amestecul la vopseaua nu a lovit pe un fir de păr vopsit anterior și nu au fost răniți.

Regula 10. După aplicarea vopselei la cap nu ar trebui să fie format „shell“, capabile să creeze un efect de seră și împiedică producția de oxigen liber.

timpul de întărire

Este foarte important să urmați ora exactă de expunere. numărului său începe după aplicarea unui colorant.

 • colorare ușoară (tonifiere pastel) - 15 minute
 • culoare normală (ton în ton pe ton mai luminos sau mai întunecat) - 30-35 de minute
 • fulgere - 35 de minute
 • fulger puternic - 50 de minute, în caz contrar colorant nu va avea loc complet și nu va fi stabil pe păr.

colorant de spălare

Înainte de spălare vopsea ar trebui să verifice modul în vopsea cu atenție peste părul. În acest scop, pieptene cap la cap împinge vopseaua de pe rădăcini și capetele părului și să le compare. Dacă observați că părul nu a atins aceeași culoare, atunci timpul de expunere ar trebui să fie prelungită. Când culoarea dorită este produsă de emulsificare. Pentru aceasta, o cantitate mică de apă caldă este aplicat pe par, usor spumează si distribuite peste tot capul, iar mișcarea de masare produsă de linia de delimitare a creșterii părului. Emulsification este necesară pentru a elimina cu ușurință vopseaua de pe scalp și de a da strălucire părului. După aceea părul trebuie clătite bine cu apă călduță, apoi cu un sampon special si trata neutralizarea balsam pentru a îndepărta resturile de colorant.

Grija pentru păr colorat

După colorare în mod necesar trebuie să utilizați șampoane și balsamuri speciale, care reduc efectele nocive ale vopselei de pe piele si par. Se poate utiliza, de asemenea, un șampoane de colorare sau de climatizare care fac părul într-o cantitate suplimentară de pigment. Dar trebuie să ne amintim că șamponul de zi cu zi, mai ales apa fierbinte, efect negativ asupra culorii, astfel cum sunt deschise solzii cuticula, iar pigmentul de cerneală literalmente aluneca de sub ele. Prin urmare, capul trebuie să fie spălate cu apă rece și nu în fiecare zi. Doar nu folosiți pentru spălarea părului cu șampon pentru păr gras. Ele sunt prea agresivi, exacerba problemele de păr, care în acest moment au nevoie de cea mai de umiditate.

Noua vopsea de pe vechi

În cazul în care colorarea părului este realizată de vopseaua existentă ar trebui să fie extrem de atenți, deoarece impunerea o nuanță la alta dă rezultate imprevizibile. De exemplu, se obțin nuanțe de roșu în deschiderea culorii lor de păr sau colorat în nuanțe de galben auriu, și părul vopsit mai devreme în nuanțe violet cu Brightening poate da verde. Dacă primiți în continuare o nuanță nedorită, utilizați mikstonom - medicament special care mattes (Îndepărtează) tonuri nedorite și întărește tonul potrivit. Mikstona alegere depinde de culoarea parului: auriu neutralizeaza nuanțe de violet, rosu - verde, violet și violet - galben, verde și Sandre - roșu și gri - îmbunătățește și cenușă perla nuanțe. Compoziția a fost aplicată pe păr și se menține timp de 10-15 minute. Dacă știți că după colorare a obține umbra nedorite, aveți nevoie mikston adăugat la vopsea: aprox. 1 - vopsea de 5 cm-crema pe vopseaua anilor '60. Volumul mikstona determinat în funcție de tonul dorit: mai întunecat părul tonul dorit, cu atat mai mikstona pot fi adăugate, și vice-versa.

Pictura Perm

Atunci când chimice val de albire oportun să efectueze numai o săptămână mai târziu, atunci când părul este complet restaurat și sigur în noua structură, în caz contrar acestea nu pot susține o astfel de presiune puternică și colaps. Dacă doriți să faceți un permanent și albirea parțială a părului, efectuate în primul rând permanent, și numai apoi, după uscare, a efectuat o clarificare parțială.

Colorat vopsele vegetale

coloranți naturali, cum ar fi un efect de nuanțare, adică pătrunde numai în stratul exterior al parului, dar sunt ținute ferm, mai ales atunci când utilizarea sistematică. Ei nu sunt în măsură să schimbe radical culoarea, dar poate spori de culoare, și cel mai important - pentru a îmbunătăți starea părului, care afectează în mod pozitiv stratul solzos. Pentru colorare și de îngrijire a părului produse sunt folosite de multe plante:

 • Scorțișoară, hop pe păr lumina da o nuanță de aur
 • Musetelul are un efect de ușoară Brightening
 • Sage dă o culoare brun-roșcat, dar cu utilizarea regulată
 • Ceapa dă o culoare aurie strălucitoare. Un efect deosebit de puternic se realizează imediat după spălare.
 • Nuc face părul tentă maronie-crem
 • Henna stimulează creșterea părului, ceea ce le face mai elastic, lucios, usor se usuca. În aplicarea henna nuanțe variind de la cafeniu la culoare maro închis.
 • Basma vopsește părul într-o culoare albastru închis, astfel încât acesta este utilizat de obicei în combinație cu henna.

Henna și Basma au în compoziția lor taninuri, ele hranesc scalpul și de a promova cresterea parului, le consolideze și să se întoarcă vitalitate și strălucire. Rețineți că henna vopsit doar păr natural natural maro sau maro naturale. Henna este folosit pentru a se estompeze. Dar nu utilizați mai mult de o dată la două luni. Din utilizarea frecventă a efectului invers se produce: parul devine plictisitoare. Dar dacă părul au fost pictate recent vehicul pe o bază chimică, promelirovany sau val chimic supus, este necesar să se abțină de la pictura cu henna, deoarece vopsele vegetale este foarte proastă, combinate cu produsul chimic. În acest caz, rezultatul poate fi absolut imprevizibil. Culoarea poate obține orice nuanta - de la portocaliu la verde. Sau albită părului după vopsire cu henna sunt morcov rosu, auriu-maro - roșu aprins, și păr natural negru nu pătează.

Ar trebui să fie tratate cu precauție și cu expuse anterior la chimic ondularea părului, pentru că ei instantaneu „apuca“ o nouă culoare. Prin urmare, timpul de expunere de henna pe par ondulată chimic ar trebui să fie minime. Dacă o femeie este folosit pentru a schimba culoarea parului, cum ar fi mănuși, henna nu este cea mai bună pregătire pentru acest lucru. Nu este spălat, și nu poate fi scos din păr.

Orice expunere chimica - un stres la parul. După colorare, acestea sunt vitale nutriție și hidratare. sampoane speciale, măști, balsamuri conțin aditivi de condiționare, care netezește scalelor de păr, care să permită particulelor de pigment mult mai mult timp nu este spălat. Pentru a alege dreptul de colorare șampon, spumă, balsam, îmbogățit cu cerneală de pigment, reîmprospătați umbra părului câteva săptămâni după colorare și ajutor „deghizat“ rădăcini recrescut.

Sursa foto: Shutterstock