Vopsea pe aluminiu pentru materiale din aluminiu

Ca vopsea de aluminiu

Vopsea pe aluminiu pentru materiale din aluminiu
Cei care ar dori să picteze din aluminiu, știu că acest proces nu este ușor. Faptul că acest material este toamna vopsea rău cauzată de metoda obișnuită, iar apoi încep să exfolia în timpul funcționării. Pentru colorarea de aluminiu este necesar să se utilizeze tehnici speciale, care permit un strat de vopsea și un punct de sprijin bun pentru o lungă perioadă de timp pentru a servi.Aluminiu se caracterizează prin reactivitate ridicată și produse în aer liber din acest material sunt acoperite de pelicula de oxid protector, prin urmare, acoperirea trebuie să fie special și realizarea unui rol protector si decorativ.

În industria de aluminiu pentru a aplica vopseaua două metode - zugrăvirea pulbere (polimer), care producătorii sunt adesea folosite pentru vopsirea vehiculului sau anodizare.

Pudra de aluminiu Paint

În acest caz, suprafața de aluminiu este tratat cu substanțe chimice speciale, iar apoi aplicat stratul de vopsea pulbere. După aceea, produsul este plasat într-o cameră de căldură și expusă la o temperatură ridicată se topește de acoperire pulbere și, prin urmare, pentru a obține un strat de acoperire polimeric rezistent și robust. Poate fi obținut prin această metodă se referă la o gama larga de culori. În cazul în care defectele de suprafață în viitor, apoi a elimina cauza ca acestea să utilizeze un creioane speciale de colorat, care va ajuta ascunde zgârieturi și chips-uri de pe aluminiu vopsit.

anodizare

În această metodă, stratul protector de pe aluminiu se aplică cu o metodă de placare. Acum există mai multe moduri de vopsea de aluminiu în casă, dar acoperire durabilă poate fi obținută numai cu utilizarea de anodizare, iar în alte cazuri, vopsirea suprafețelor de aluminiu dau rezultate doar temporare.

proces anodizarea Chemat scop îmbunătățirea aspectului metalului și pentru a-l proteja de oxidare. După toate aceste metode de tratamente de suprafață de metal devine frumoasă tentă gri, și poate fi vopsit produs vopsea adecvat (de exemplu, anilină).

  • Pentru a începe prepararea două soluții cu concentrație ridicată - de bicarbonat de sodiu și sare afară. Substanțele se dizolvă în apă, timp de cel puțin o jumătate de oră, amestecând din când în când, apăra în continuare soluții timp de 15 minute și se filtrează.
  • Pentru prepararea electrolitului, ambele soluții sunt amestecate într-un recipient de sticlă sau porțelan dintr-un raport de 9 părți soluție cu sodă și 1 parte din soluția de sare, astfel, amestecarea lichidului.
  • Produsul din aluminiu pre-curățat cu hârtie abrazivă fină, degresată agent special sau o soluție de detergent în apă fierbinte și apoi se spală sub jet de apă. Pentru a nu lăsa detalii privind amprentele digitale preparate, este necesar să-l ia de margini sau purtați mănuși.
  • Între timp, electrolitul este turnat într-un recipient de aluminiu și pentru a pune produse din aluminiu. Ca o sursă de curent poate fi o baterie de mașină sau reglată redresor de curent continuu cu o tensiune de 12 volți și o valoare curentă de 2 Amperi. Mai puțin este conectat la un recipient de aluminiu, dar un plus - pentru cea mai mare parte. Densitatea de curent în acest caz, ar trebui să fie de aproximativ 15 miliamperi pe centimetru pătrat.
  • procesul de anodizare în sine durează ore aproximativ un an și jumătate, iar elementul trebuie să achiziționeze o patina gri-albastru.
  • Apoi, elementul poate fi lăsat în starea sa actuală sau vopsea cu o soluție de colorant anilină. Pentru a prepara soluția per litru de apă, se încălzește la 60-80 de grade, luând 1 ml de acid acetic și 15 grame de colorant. Soluția a fost plasată și lăsat elementul 10-15 min. În funcție de durata expunerii la schimbarea saturația culorilor.

Vopsea fără anodizare aluminiu

Vopsea pe aluminiu pentru materiale din aluminiu
Pentru această metodă de vopsea necesară: un primer pentru metal, șmirghel, degresare solvent, vopsea pentru metal.

Pentru a începe cu suprafața piesei de aluminiu este tratat cu o cârpă abrazivă fină. Krupnozernovuyu nazhdachku mai bine să nu folosească, deoarece din aluminiu este de metal destul de fragil și suprafața sa poate fi ușor deteriorat. În cazul în care nu procesează suprafața metalică cu hârtie abrazivă, vopsea va fi stick de rău la suprafață. Șlefuirea același nazhdachkoy creează microfisuri și contribuie astfel la penetrarea profunda a cernelii în metal.Când solventul este tratat cu grijă, sau acetona pentru degresarea suprafața produsului. Solvenții eliminați nu numai murdăria și grăsimea urme, care stabilește prost în jos vopseaua, dar, de asemenea, îmbunătăți aderența.

Apoi, un strat de grund pentru metal și se lasă să se usuce. Apoi, se aplică un alt strat de grund si se lasa sa se usuce timp de o zi.

Pentru vopsirea produselor din aluminiu utilizate vopsele rezistente speciale pentru metal, ca formulări convenționale obluschivatsya începe imediat după aplicare. În cazul în care există o posibilitate de a folosi arma, cel mai bine este să-l aplice, iar vopseaua nu ar trebui să fie prea gros. Colorant de aluminiu trebuie să fie în stare proaspătă, pentru că altfel ar fi prea obluschivatsya.

Aplicați vopsea pe aluminiu pentru al proteja de coroziune nu este necesară, deoarece nu se teme de rugină.

Metoda Rata de fabricație:

Land Rover Defender Zhelezyaka> Logbook> Aluminiu Pictura

În urmă cu câțiva ani, se confruntă cu probleme de pictura piese din aluminiu.

Sa dovedit că acest caz nu este destul de banală.

vopsea convențională pentru a lipi pe blancuri de aluminiu nu sunt dorit. Moscova tovarăși din poziția folosind vopsea epoxidica exotice, dar încă a fost un timp de rahat țagle încălzite și uscare într-o lună care nu numai că este acceptabil pentru mediul de acasă. Iar rezultatul nu se potrivește cu efortul. Singura cale de ieșire a fost nitrurare.

Și atât de mulți ani mai târziu, soarta mi prezintă apărător: o masina cu un corp de aluminiu.

Mașina nu ia o nouă pereche de ciobire vopsea pe corp deja a fost. Și a spus. Cum ar fi căderea a cumpărat proaspăt Hay Dzhek pentru a ridica fund, dar, dacă mufa plasat în mod necorespunzător, sau sub opritoarele roților nu sunt necesare, și poate doar să fi fost alunecos, dar def aplecat în față și odihnit mufa lui în peretele din spate. Dar asta e problemele jumătate. Def a fost suspendat și l-am avut ca ceva mai mic. Un impuls din poziția sa inițială nu a reușit. Și eu iau procherchivaya lui de la capătul posterior al ultimului mufa zero :(.

Dar, DEF bun, deci este utilitatea lor. O gaură în ea, sau vopsea peste bucăți (dar nu întregului element) destul de stilul său. Rămâne întrebarea, ce să picteze, astfel încât să păstreze.

rețea Poizuchal. Sa dovedit că știința (mai ales chimie) nu este în loc, și chiar probleme de pictura din aluminiu au găsit o soluție - un primer acid special.

Pentru a confirma teoria practica a intrat pe piata auto. Ei au confirmat că, da, există astfel de date și trei balonchika. Unul cu un sol acid, cu cea de a doua și a treia vopsea conventionala.

Vopsea pe aluminiu pentru materiale din aluminiu
Solurilor. dreapta Acid

Ei au explicat modul de utilizare. Degresare, strat de grund de acid poate fi de două.

Ca vopsea de aluminiu

Vopsea pe aluminiu pentru materiale din aluminiu

Un procedeu electrochimic de vopsire

Este mai bine să picteze metoda electrochimică de aluminiu, dar nu este accesibilă tuturor, și este consumatoare de timp. Procesul este după cum urmează: opera primul oxidare electrochimică, este apoi aplicat primer, apoi vopsea. Înainte de a face o curățare chimică de oxidare a suprafeței. După oxidare se obține din peste un strat protector de oxid. Pentru a mări stabilitatea unei astfel de film la coroziune grund înainte ca articolul este plasat într-o soluție de bicromat de potasiu.

procesul de oxidare se realizează prin metoda electrochimică sau chimice.

În metoda electrochimică, caută strat de oxid aspect printr-o trecere de curent printr-o soluție de electrolit acid. Și apoi a fost tratat cu bicromat de potasiu și acoperite cu vopsea sau lac.

În oxidarea chimică a aluminiului a fost tratat într-o soluție specială de bicromat de sodiu, anhidrida cromică, fluorură de potasiu.

La domiciliu, oxidarea este destul de dificil de realizat. Trebuie să aveți anumite abilități și să respecte cu strictețe normele de siguranță atunci când se lucrează cu substanțe chimice.

După ce a primit strat de oxidare monoxidului poate trece la vopsea de aluminiu. În acest scop, disponibil în magazine de anilină coloranți - pulberi utilizate pentru vopsirea țesăturilor din lână. Detaliu din aluminiu a fost plasat într-un (50-60 ° C), o soluție colorantă fierbinte anilină și menținută acolo timp de mai mult de 20 de minute. După colorare, elementul fiind scos din apă, uscate și acoperite cu lac.

Aluminiu Paint acasă

Dacă doriți să picteze aluminiul în casă, ar trebui să fie foarte clar și să efectueze în mod constant toate etapele de vopsire. Produsul este fabricat din aluminiu, trebuie să curățați mai întâi, apoi degresate și grunduite, și doar apoi pentru a aplica vopseaua. De o mare importanță în acest proces este calitatea vopselei și primerul. Este important de a alege un grund bun „pentru oțel inoxidabil, placare metal și aluminiu.“ Acesta poate fi folosit pentru a picta o vopsea specială din două componente epoxi / poliester.

Scoateți șmirghel toate vopseaua veche si pudra alba. Cu o viteză maximă acoperă primul strat de grund, înainte de aluminiu va deveni mat. Oxidarea aluminiului în aer are loc foarte rapid, de aceea este important ca primul strat de grund, prinde la formarea oxizilor pot fi depuse rapid. Dupa primul strat, așteptați timp specificată în instrucțiunile producătorului. Atunci când se aplică al doilea strat de graba nu este atât de necesară.

Chiar dacă pachetul de grund spune că cererea sa nu are nevoie de curățare a suprafeței, este mai bine să-l îndeplinească. Pe aluminiu svezhezachischenny vopsea este aplicat cel mai bine. Pictura se face, cu atât mai bine aderența rapid după curățare mecanică.

etapele de vopsire

Cum să picteze de aluminiu la domiciliu pe etapele de:

1. Clean șmirghel produs № 600 (320 și poate fi, dar mai bine 600)