Violetele - îngrijire la domiciliu, de reproducție, fotografii

Violete, al doilea nume Saintpaulia, - o planta perena de flori pe tot parcursul anului abundente RAST-caracterizate. violete Patriei - munte Uzambarskie, situat în partea de est a continentului african.Natura habitatului de a avea pante mari, cu aer umplut cu picături mici de apă, cu toate acestea, indiferent de origine, violete de origine prefera o umiditate ridicată.

Violetele - îngrijire la domiciliu, de reproducție, fotografii

Saintpaulia (Saintpaulia) - o adevărată descoperire pentru crescătorii în fiecare an zeci de noi soiuri sunt derivate, a căror divulgare este adesea condiționată. Nuanța poate fi uni, bi-color sau multi-color; au kaomku sau accidente vasculare cerebrale vagi, umbre marmorat.

specii de plante

Varietatea violetelor este împărțit convențional în tipuri bazate pe caracteristicile instalației. Forma și culoarea unei flori se disting:

 • clasic, unde petale de flori cuprinde 5, cele două superioare mai mici de jos trei;
 • formă de clopot, cu petale topita intr-un tub;
 • în formă de stea, cu un tel în formă de stea;
 • himeră, în care fiecare filă are o bandă longitudinală de o culoare diferită. Inmultiti peduncul sau vitregi;
 • „Fantasy“ flori de formă simplă, cu suprafață auto colorate acoperite cu pete mici și puncte de altă culoare;
 • kaomchatuyu, cu o bandă de o culoare diferită pe marginile de petalele.

Descrierea de mărimi de ieșire foi sunt următoarele tipuri:

 • giganți circumferința de evacuare de 60 cm;
 • standard de 20-40 cm;
 • poluminiatyurnye, 15-20 cm;
 • Miniaturale 7-15 cm;
 • Microminiature la 6 cm.

Violetele ampelnoe are aspect separat care definește o multitudine de puncte de vânzare pe o evadare și variază mărimea frunzelor.

Descrierea numărul și forma de petale împărtășește violete pe:

 • nemahrovuyu cu 5 petale;
 • semi-duble, mai mult de 5 petale, antere galben culoare vizibil;
 • Terry, mai mult de 10 petale, anterele sunt imperceptibile;
 • ondulat, cu o frill ușoară;
 • franjuri cu jabou puternic.

violete Foto. Faceți clic pe miniatură pentru a vedea imaginea mărită

Identificarea tipurilor de violete de probațiune. specii de reproducție pot schimba culorile în câțiva ani, iar cele două plante încrucișate nu moștenesc întotdeauna părinții atribute.

Îngrijire la domiciliu

Saintpaulia ajustat la o întreținere confortabilă a apartamentului, dar de îngrijire va necesita respectarea anumitor reguli. Iluminarea necesită un puternic, dar cu protecție de la lumina directă a soarelui. La domiciliu, ele cresc in musamalizarea de pietre. Frunzele nu se ating geamul ferestrei, nu există schițe. Flori dicteaza locul nașterii și umiditate ridicată în casă, astfel încât plantele nu sunt plasate în apropierea bateriei la cald, sau pus pe o tavă de lut expandat umed. Temperatura aerului este în jur de 16 ° -25 ° C, în funcție de anotimp.

Violetele - îngrijire la domiciliu, de reproducție, fotografii

Când plantele de udare se toarnă apă dintr-o stropitoare cu un nas fin la sol, evitând flori și frunze violete. Pentru începători, vă recomandăm udarea în tigaie, în cazul în care apa este absorbită în oala prin orificiile de drenaj. În condiții normale de umiditate la sol se efectuează o dată pe săptămână, atunci când seceta - 2. excelent indicator de irigare înșiși sunt frunze violete. Fiind o suculenta si elastic - ele simbolizează udare corectă. Se încadrează în jos - în mod clar că planta este lipsită de umiditate.

Ca o măsură de prevenire a bolilor fungice se recomandă 1 dată pe lună pentru a uda plantele cu o soluție slabă de permanganat de potasiu.

Violetele produc îngrășământ 1 dată pe lună, în primăvara și vara de îngrășăminte minerale. Principalul lucru nu este de a supraalimenta violet, sau se poate transforma galben și cad de pe frunze. Pentru a obține cel mai bun efect, îngrășăminte pot fi alternate cu organice. Este un mijloc excelent de hrănire îngrășământ lichid pentru violete „Stimovit“. Experimentat cultivatori și perseverență și nu fertiliza lor „verzi“ animale de companie. La fiecare șase luni, au rostogolit în noile lor ghivece de 1-2 cm mai mult decât anterior.

Transplantarea planta este în oală scăzut de primăvară, care nu depășește 10 cm în diametru și de 3 ori mai mic decât diametrul rozetei; în orice capacitate de nu mai mult de o priză. Solul este de dorit să adăugați mușchi de turbă sau perlit. Când rădăcinile putrezire sau hrănire excesivă necesită transplant urgent. reproducerea vegetative se realizează prin propagare, separarea copiilor de părțile plantei-mamă a frunzelor.

Reproducerea înrădăcinare în apă

Propagarea prin butași la domiciliu de a face o priză electrică standard, cu frunze mai mici pentru a face acest lucru mai greu. Apa ar trebui să fie moale bun de la robinet, stabilit, distilat, sau fierte. Tăierea la lungimea foii trebuie să fie 2-2, 5 cm, y miniatura tăiat 1-1,5 cm oblic este realizată cu un cuțit ascuțit sau lamă :. foarfece perezhmut deteriorarea și capilare. Înainte de a fi plasat într-un pahar cu apă, tăiat uscat timp de 15-20 minute. Dacă foaia devine moale, acesta este plasat în apă timp de 15 minute, lăsând partea de deasupra suprafeței - acest lucru va restabili turgescența înainte de înrădăcinare.Violetele - îngrijire la domiciliu, de reproducție, fotografii

Foaia este dispusă în cupa, astfel încât placa de tablă a rămas uscată. Convenabil plasat pe cultivarea rădăcinilor în eprubete sau flacoane din medicament. Ele nu dau cad în foaia de apă, prevenirea cariilor. Că apa nu stagnează - se adaugă 1 comprimat de cărbune activat. Îngrijirea urmărește nivelul de apă și de ventilație. Transplantare în sol atunci când rădăcinile atinge 1 cm în lungime.

Reproducerea înrădăcinare în nisip

Violetele - îngrijire la domiciliu, de reproducție, fotografii

Multe soiuri de violete la domiciliu este dificil să prindă rădăcini în apă, astfel încât cultivarea are loc chiar în pământ. Perlita la sol se adaugă, care prevede friabilitate și vermiculit, absoarbe excesul de umiditate. Capacitatea de răsaduri va servi 100 de grame cupe, care sunt lipite numele de data soi și de plantare. Ochelarii fac găurile de drenaj, apoi la partea de jos a capacității de umplere de beton turnat bloc prokalonny cu ¼. Pentru a evacua apa la acesta bucăți mici admixed spumei. amestec de sol Top turnat marca excavare unde perlit amestecat cu solul în proporție de 3 turnat: 1. Solul ușor umezită cu apă, perlit complet umezite. Mâner fixat într-o nișă și acoperite cu pământ de aproximativ 1,5 cm de la vârf; pentru miniatură. - 0,5 cm Primer ușor compactat fără a apăsa puternic solul.

Sticlă acoperit cu o pungă de plastic transparentă și banda de cauciuc fix. În loc de celofan, poate fi acoperit cu frunze de sticlă transparentă dimensiuni mari, astfel încât să nu-l atinge, va facilita îngrijirea de material săditor. Într-un mod similar de a produce segmente de creștere a plantelor, feliați, astfel încât venele au rămas intacte. Partea foaie îngropa în sol în sus venele și capacul.

înmulțirii semințelor

În afară de butași, Saintpaulia înmulțite prin semințe. Acest proces este mai complicat decât butași, dar achiziționarea de semințe în casă mai dificilă decât găsirea unei foi din soiul dorit.

Semințe de Saintpaulia sunt foarte mici, astfel încât înainte de plantare acestea ar trebui să fie „acoperite cu zahăr“ - se face pentru a crește volumul și screening-ul uniform convenabil. În acest scop, cărbune rastorty, la care semințele sunt amestecate și agitate viguros. Semințele sunt invaluite de praf, creșterea dimensiunii sale.

Violetele - îngrijire la domiciliu, de reproducție, fotografii

Oala pentru răsad stivă drenaj cioburile argilă expandată sau ceramică. Dupa mare de nisip râu turnat, acoperit cu un strat de mușchi Sphagnum și acoperite cu pământ. Toate straturile sterilizate anterior cu asistență de căldură, sphagnum - abur. Solul este umezit, semințele sunt semănate în vârful fitokassetoy speciale, închis capacul recipientului.

Cultivarea plantelor are loc într-un loc cald unde temperatura nu scade sub 20 ° C Lăstarii apar 20-25 zile de la plantare. Dacă este necesar, pe ghivecele cu răsaduri semneze soiuri, pentru a evita confuzia în continuare. Întreținerea este simplă, trebuie doar să aerisi teplichku și monitoriza umiditatea.

creștere răsaduri

Când lăstarii, îndepărtați capacul, înlocuiți-l cu un material de acoperire, sau o picătură de apă poate deteriora răsaduri. Pentru udarea plantelor cu o capacitate de puieți scufundate în apă, evitând udarea frunzelor.

violete transplant efectuate atunci când aceste foi 2 apar. În acest scop, utilizați solul de cumpărare, furnizează complexul necesar de minerale pentru creșterea plantelor. Transplantul de organe în cupe separate, se realizează cu ajutorul unei furci de lemn, fără a deteriora radacinile.

Boli de violete

cultivatorii Novice se confruntă cu dificultăți în formă de boli și dăunători, fără să știe ce tratament necesită o floare. Descrierea bolilor și dăunătorilor care cauzează probleme cu planta.

boli netransmisibile

  1. De ce apar pete galbene luminoase de pe frunzele plantei? Un astfel de semn al bolii a spus că Saintpaulia se află într-un loc ferit de lumina directă a soarelui.
  2. Apar pete maro sau plantelor acoperite de patina gri-maro. Apă pentru irigații este prea rece.
  3. De ce frunze rândul său, galben? Boala simptom indica aer uscat sau udare incorecte.
  4. Frunze rândul său palid, întins și îndoit. Aerul rece sau proiecte.
  5. Saintpaulia floare De ce nu? Prea puțin sau o mulțime de lumină rece, o permutare a vasului, într-o locație diferită, transplantare frecventă, fertilizarea inutile. Este important să se creeze condiții similare cu cele care floare dă patria.
  6. floare de extirpare. Motivul poate fi o schimbare bruscă de temperatură și umiditate. De exemplu, transferul plantelor din camera cu umiditate ridicată, condiții de nivel de umiditate redusă. Sau un loc rece, într-o friptură.

mucegai gri

Frunze și flori de mucegai, zona afectată mor. Simptomele bolii indica Botrytis daune. Apariția bolii este cauzată de udare excesivă, umiditate sau hrănire excesivă a îngrășămintelor cu azot. Tratamentul necesita Preparate pentru tratarea și îndepărtarea frunzelor infectate. De asemenea, planta poate fi pulverizat cu soluție de cupru săpun.

oidium

O boală fungică, care se manifestă sub formă de făină placă cum ar fi alb. făinării apare datorită prezenței murdăriei și a prafului, precum și lipsa de iluminat. Prin urmare, este important să se spele periodic oalele plantele cu apă caldă. Apariția bolii poate fi cauzată și de diferențele de umiditate și temperatură scăzută. Într-un astfel de caz Saintpaulia tratate cu diferite fungicide (folosind săpun) nu lasă pete.

Violetele - îngrijire la domiciliu, de reproducție, fotografii

Principalii agenți cauzatori ai bolii - whitefly, acarianul ciclamen, viermele făinos și tripși. Dăunători și boli infecțioase necesită un răspuns imediat; dacă nu se iau măsuri urgente, atunci tratamentul va trebui să culori învecinate. In cele mai multe cazuri, tratamentul este efectuat cu preparate speciale. Boala poate fi prevenită dacă urmați îngrijirea adecvată.

Saintpaulia deveni un decor fabulos pentru orice casa si se va bucura de frumusețea delicată chiar și a celor mai experimentați grădinari.