Verificați și starterul repara propriile lor mâini

demaror de automobile este complicat dispozitiv electric prin care o simpla rotire a cheii de contact a pornirii motorului se efectuează. Oricare dintre ele este proiectat pentru sute de mii de lansări de succes, si cu o ingrijire adecvata poate dura o lungă perioadă de timp, pornirea motorului auto fără probleme în orice condiție. Lipsa de diagnostic în timp util și înlocuirea pieselor uzate poate duce la o situație care este departe de serviciul de casa sau masina pur și simplu nu reușește, oferind un număr foarte mare de probleme proprietarului auto.Verificați și starterul repara propriile lor mâini

Trebuie remarcat faptul că, deși repararea independentă demaror posibil, dar punerea sa în aplicare necesită experiență și un set de instrumente de bază, care, în condițiile de deplasare pe distanțe lungi nu este pur și simplu la îndemână. În consecință, starterul poate fi imposibil de reparat, care este practic garantată de imobilizare a vehiculului. Dar nu întotdeauna imposibil de a porni motorul din cauza disfuncționalității este demarorul, și înainte de abordarea sa „repararea“ ar trebui să acorde o atenție la alte componente - de exemplu, un volant sau baterie. În plus, reparații de pornire nu se poate face cu propria lui, dacă nu știi cum funcționează.

Dispozitivul și principiul de funcționare

Baza oricărui starter este un puternic motor electric Actioneaza pe termen scurt. Ciclul normal de pornire este format din trei încercări timp de 10-15 secunde fiecare, cu un interval opțional de 30 de secunde.

Verificați și starterul repara propriile lor mâini

demarorului când încercați să porniți mașina, după cum urmează:

 • după contactul tensiunii de înfășurare a motorului începe livrarea;
 • Bendix îl împinge pe roată, care este conectat la volantă;
 • după succes unelte de promovare a arborelui cotit Bendix a scăzut la poziția sa inițială, în același timp, se deschide circuitul electric și motorul de pornire se oprește funcționarea acestuia.

În ciuda faptului că există mai multe tipuri de aperitive, partea lor electrică este aceeași, iar diferențele sunt doar în mecanismele de eliberare automată a volantei. De asemenea, poate diferi și absorbant de șocuri prin frecare. În plus față de designul clasic, demarorul cel mai utilizat pe scară largă cu angrenaj planetar - este instalat pe motoarele diesel și pe benzină puternice. Astfel de modele au unele avantaje față de opțiunile clasice:

 • dimensiune mai compact;
 • eficiență sporită;
 • mai ușor pentru a porni motorul cu o încărcare a bateriei slabe;
 • o astfel de starter necesită un curent de anclanșare inferior, care crește fiabilitatea de pornire la rece.

Desigur, structura mai complexă face dificilă pentru a încerca să repare aparatul.

Verificați și starterul repara propriile lor mâini

Demontarea și diagnosticare starter

Inspectii de calitate a site-ului este imposibilă fără demontare. Pentru a efectua funcționează mai bine pe o gaură, care va oferi o oportunitate de a se deplasa liber sub mașină. Dintre instrumentele pe care le are nevoie de un set standard de chei, și prezența la sfârșitul anului, cu o extensie flexibilă va simplifica în mod semnificativ sarcina. Demontarea se face în mai multe etape.

 1. terminalele sunt scoase de la baterie.
 2. De la agrafelor bornele releului retractor sunt îndepărtate cabluri electrice.
 3. Dezmembrabil protecția motorului.
 4. După deșurubarea piulițele care fixează motorul de pornire la unitatea poate fi îndepărtată.

Verificați perii

Efectuarea monitorizarea periodică a periilor poate fi reducerea în timp util Notă critică a înălțimii lor, care nu ar trebui să fie mai mică de 12 mm. Pentru a ajunge la periile trebuie să deșurubați șurubul care fixează firele de contact și strângeți-un arc - apoi se extrăgeau liber. După măsurarea lungimii deciziei de a instala noi sau revenirea la locul vechi. După cum arată practica, dacă ne-am tras demarorul, și pensule noi au în stoc, este mai bine să le înlocuiască. Se înțelege că înlocuirea perii demarorului - operația pe care doriți să o efectuați în mod regulat, în special cu pornirile frecvente.Verificați și starterul repara propriile lor mâini

Controlul colectorului și înfășurări

Acesta este un proces de consumatoare de timp mai mult decât perii de extracție. Inițial, doriți să scoateți șaiba de pe puntea și deșuruba o pereche de șuruburi de legătură. După deconectarea carcasa dispozitivului va trebui să iasă din țeavă șuruburile sale de izolație cravată. Acum este necesar să se evalueze starea colectorului structurale și înfășurări. Ele trebuie să fie urme clare de negru precum și pe colectorul. În cazul în care nu există, este de dorit să înlocuiască colector, ci ca o măsură temporară a permis să-l matura șmirghel.

Verificați ambreiajul depășirea limitei de credit și pinion

Acest lucru va trebui să iasă din ancora de locuințe. Pentru a ajunge la ea, ar trebui să fie eliminate din axa ancoră de spălare rasplintovat pârghie cepului și dislocați-l - atunci va fi posibil pentru a elimina ancora, împreună cu unitatea sa. acționare a ambreiajului pârghiei este îndepărtată și verificată rotația liberă a pinionului de mână: într-un fel trebuie să fie complet liber, iar în opusul să fie blocat în totalitate. Ciobire, și nu ar trebui să fie detectate mai multe chips-uri. Dacă rotația liberă este dificil sau imposibil, și există semne de uzură dinte, ambreiajul cu uneltele înlocuite cu altele noi - să opereze un astfel de dispozitiv nu este permis.

Verificați și starterul repara propriile lor mâini

Atenție! Reparați uneltele de pornire este foarte complex, deci cu mai bine să nu experimenteze, și să-l încredințeze profesioniștilor.

Cele mai frecvente probleme cu demarorul

Deoarece uneltele Bendix, care lucrează împreună cu volanta are o sarcină uriașă, o cauză comună de accidente care devin la pornirea motorului. Ca regulă generală, că problema este cu pinionul spune eșecul periodică a unui starter pentru a porni arborele cotit sau rotirea acestuia este prea lent, insuficientă pentru a rula. Adesea, acest lucru poate fi auzit pocnituri sau clicuri frecvente. Asigurați-vă că aceasta este problema de a ajuta la inspectarea vizuală a acestor site-uri. Dacă șterse numai dinți volantei, există probleme recurente cu lansarea, atunci când dinții pinionului cad în groapă, iar demarorul se rotește de mers în gol.

Verificați și starterul repara propriile lor mâini

Mai degrabă situație pe scară largă este un astfel de moment - clicurile de pornire, dar promovarea arborelui cotit nu are loc sau are loc cu o rată foarte scăzută, este în mod clar insuficientă pentru a începe. Înainte de a te aventurezi demaror repara propriile lor mâini, asigurați-vă că pentru a afla cauza acestui comportament. Pot exista mai multe:

 • blocat arborele motorului sau manșon;
 • un scurtcircuit în înfășurările;
 • stator clatter "+" a rotorului.

Din păcate, diagnosticarea vizual oricare dintre motivele de mai sus, este imposibil, iar demarorul va trebui pentru a trage. Înainte de a verifica demarorul, trebuie să fie bine curățate de praf și murdărie acumulate. Dacă există probleme cu arborele de nevoia lui de strângere sau înlocuirea. În unele cazuri, puteți încerca să centru. Alinierea va ajuta în cazul pășunatului rotorului pe stator. Circuitare poate fi ușor determinată de contactele carbonizate și miros caracteristic - în cazul în care este posibil să se înlocuiască un starter, este mai bine să facă acest lucru, sau pentru a oferi profesioniștilor dispozitiv deteriorate.

Verificați și starterul repara propriile lor mâini

Mai rar, s-ar putea întâlni o situație în care clic sau pop într-un motor de pornire poate fi auzit după lansare. Printre principalele motive pentru acest fenomen sunt următoarele:

 • baterie descărcată, reținându-se astfel înfășurării nu primește nivel de putere adecvat și nu poate crea un câmp magnetic puternic pentru a fixa armătura;
 • Rupere sau scurtcircuit în bobina de susținere.

Pentru a confirma sau infirma aceste versiuni necesită un multimetru de verificare de pornire. În cazul în care testul a fost negativ, un posibil motiv ar putea fi ars de contact Pyatakovs. Retransmitere clic, dar motorul este nici un contact cu bateria. Pentru astfel de probleme de frecvență caracteristică - pot să apară ocazional de contact. Rezolva această dificultate, puteți matura fie Dimes sau lipit un nou strat de contact.

Reparați demarorul nu poate fi strânse

Pentru a vă proteja de reparații serioase un starter sau o înlocuire completă ar trebui să fie mai atenți la dispozitivul de rulare. Ocazional, se întâmplă că el eșuează în mod dramatic. De obicei, acest lucru este precedat de mai multe semne. Un șofer atent și experimentat știe nu numai cum să verificați pentru a elimina un starter, de exemplu, pe baterie, dar, de asemenea, poate determina cu exactitate momentul eșecului se apropie, în timp util, pentru a rezolva în mod eficient și a costurilor problema iminentă. De exemplu, înlocuirea la timp a dopurilor de pornire va ajuta la evitarea nevoii de înlocuire a demarorului în viitor.

Verificați și starterul repara propriile lor mâini

Împreună cu diagnosticul în timp util și reparații, trebuie să urmați regulile de bază ale funcționării în condiții de siguranță a inițiatorului:

 • Nu utilizați acest lucru pentru a muta masina pe distanțe scurte;
 • încercări nereușite între motorul pornește trebuie să alterneze de 30 de secunde de pauză, iar timpul de funcționare continuă a dispozitivului nu trebuie să depășească 10-15 secunde.

Nerespectarea acestor reguli și nepăsarea banală în funcționare a vehiculului poate necesita înlocuirea la un cost de o cantitate suficient de mare, în funcție de modificarea specificată a dispozitivului.