ventilație naturală a casei (de construcție)

Atunci când a existat o varietate de aparate de aer condiționat, hote de bucătărie și alte sisteme, oamenii au folosit legile naturale pentru ventilație. Ventilația naturală a fost folosită încă din civilizațiile antice. mostre ei pot fi văzute în templele antice, palate și castele.Astăzi, materiale moderne impune anumite restricții privind stabilirea unor astfel de sisteme. Cu toate acestea, dacă luați în sus aranjamentul de ventilație în etapa de proiectare a casei, putem organiza un upgrade sistem complet al maselor de aer.

Principiul de funcționare

ventilație naturală a casei (de construcție)
Fluxurile de mase de aer

Unitate de ventilație naturală trebuie să fie ghidate de doi factori: presiunea și temperatura.

Ar trebui să fie conștienți de trei reguli:

 1. Aerul cald tinde în sus.
 2. Aerul rece este întotdeauna în partea de jos.
 3. maselor de aer rece tind să înlocuiască cald.

Pe această bază, este necesar să:

 • Canale de intrare pentru admisia aerului proaspăt din partea de jos pentru a face;
 • lăsând canalele pentru îndepărtarea masei de evacuare a aerului echipeze mai sus.

Avantajele sistemului natural

ventilație naturală într-o casă privată are avantajele sale incontestabile.

 1. ventilație naturală a casei (de construcție)
  Spre deosebire de metodele de aparate de ventilație forțată a spațiilor, sistemele naturale funcționează fără nici un consum de energie electrică. Ei nu au nevoie de echipamente scumpe. În plus, ventilația naturală funcționează întotdeauna, chiar și atunci când ei nimeni nu se uita. Acest lucru oferă un micromediu favorabil în cameră.
 2. Dacă este necesar, sistemul de ventilație naturală poate fi întotdeauna completate elemente de evacuare forțată. În plus, aceste elemente vor avea nevoie la nivelul minim, care va salva pe hardware-ul și electricitate.
 3. Întreținerea sistemelor naturale nu necesită echipamente scumpe și reparații. Ajustarea sistemului și de a rezolva problemele rezultate pot fi proprii lor. Acest lucru este, de asemenea, o economii semnificative de costuri.

ventilație naturală este, de asemenea, acasă pentru o lungă perioadă de timp, precum și casa în sine, în cazul în care este timpul pentru a curăța. Și, desigur, este o parte integrantă a proiectului.

Erori în regenerarea

De multe ori, atunci când proiectarea guri de aerisire de îmbunătățire acasă descrise numai în termeni generali. Și acest lucru duce la faptul că construcția sistemului este greșit, fără a lua în considerare subtilitățile aerului evacuat. Astfel, în mod oficial de ventilație există, dar în realitate absolut nu funcționează. Mai jos sunt listate cele mai frecvente deficiențe în construcția conductelor de ventilație și a conductelor.

 • ventilație naturală a casei (de construcție)
  circulație a aerului scăzut un aranjament grila de ventilație. grila de aer exterior este prevăzut ca aerul cald evacuat va fi deplasat prin acesta. Acesta trebuie să fie amplasate cel puțin 10 cm de tavan. În realitate, zăbrelele de multe ori au mult mai mici. Din acest motiv, sistemul nu funcționează efectiv. Aerul evacuat doar stagnates aproape de tavan.
 • La proiectarea unei case de ventilație nu este adesea planificat la etajul al doilea al clădirii. Acest lucru este greșit și încalcă principiul de funcționare a întregului sistem.
 • canal de ventilație totală pentru cele două camere ale apartamentului. În mod ideal, fiecare cameră ar trebui să aibă propriul canal. Deoarece regenerarea general se poate ridica de multe ori nu atât de mult circulația aerului ca între camere. Acest lucru este contrar normelor de igienă. Este deosebit de important pentru a face propria capota pentru domenii cum ar fi bucătărie, baie și toaletă.
 • conducta de evacuare suge aer, în loc eliberarea acesteia. Aceasta se poate întâmpla din cauza faptului că panta acoperișului este echipat corect. La majore de proiectare și atentă a sistemului de ventilație astfel de detalii asigurați-vă că pentru a lua în considerare. Faptul că extractorul funcționează în sens invers - nu este o raritate în condiții moderne. Pentru a remedia deficiențele de acest tip, este necesar să se instaleze un dispozitiv special în conducta. De asemenea, de multe ori apar probleme din cauza lungimii insuficiente a tubului. Dacă este scurt, efectul extractului va fi neglijabil. Un alt punct - alegerea greșită a locației pentru țeava de eșapament.
 • În domenii cum ar fi bucătărie, baie și toaletă trebuie să fie un sistem de ventilație naturală. În realitate, cele mai multe dintre aceste locuri stabilit doar o epuizare artificială. Acest lucru creează o dependență de disponibilitatea spațiului micromediul de energie electrică și de prezența umană. Nu ar trebui să ruleze sistemul, iar aerul deveni imediat stătut. Trebuie reamintit faptul că un astfel de mediu este rău, nu numai pentru oameni, ci și pentru materiale.
 • Poziția orizontală a țevilor de eșapament. Înainte de a face ventilație naturală, este necesar să se facă o precise canale de calcul și desen. Acestea ar trebui să fie plasate vertical. Singura abatere care este permisă - este un unghi care să nu depășească 35 de grade. Canalele orizontale duc la stagnarea aerului. Pentru a funcționa în mod eficient, este necesar ventilatorul.
 • ventilație naturală a casei (de construcție)
  Casa, Coșurile de ventilație la rece. Conductele de aerisire este necesar să se izoleze. Cu cât diferența de temperatura aerului exterior și în canalele, cu atât mai eficient va funcționa extractor. Pe vreme rece, canalele pot îngheța, iar proprietățile de ventilație se deterioreze.
 • Semineul poate fi un obstacol pentru sistemul de evacuare, cu excepția cazului în care este prevăzut cu intrare a aerului. Lipsa de oxigen va determina semineu pentru ao pompa din țeava de eșapament. Instalarea de cuptoare și sisteme de coș de fum necesită îmbunătățiri detaliate de ventilație. În cazul în care camera este construit un astfel de sistem, este necesar să se facă urgent camera dedicată conducta de aerisire. Acest lucru va asigura că spațiile de aer curat, și de foc - oxigen proaspăt.
 • Etanseitatea sisteme moderne de ferestre și uși este o pedeapsă reală pentru un sistem de ventilație naturală. În casele mai mari de ventilație naturală de circuit inclus slit golurilor de ferestre și uși. Aceste surse de alimentare cu aer poate șterge în siguranță Odată cu apariția de ferestre din plastic sigilate. Prin ferestrele și ușile din camera nu este primit nimic. Proprietarul noilor ferestre din plastic si metal-plastic, inițial mulțumit de ceea ce este acum în casa nu obține mirosuri și schițe. Cu toate acestea, în timp, a relevat o altă latură a unor astfel de sisteme în clădire se acumulează mase stagnante de aer.
 • circulația aerului necorespunzătoare. În unele camere aerul este mai poluat din incinta în mai puțin poluate (de la toaletă și baie în cameră). În unele cazuri, modul în care masa de aer este atât de complex încât aerul pur și simplu nu are timp pentru a ajunge la sistemul de ventilație.


ferestre din plastic Instalat dezactivează sistemul de ventilație, care a fost înainte. Pentru a remedia această situație, puteți seta orificiile de ventilație deasupra capului.

Toate acestea - un defect de design. O altă eroare - atunci când nu au fost luate în considerare ușile interne. Calculul ventilație naturală trebuie să se facă ținând cont de usi de interior si partiții.