Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

Construirea propriei case este întotdeauna însoțită de numeroase necazuri și griji. La urma urmei, înainte de a începe „construcția secolului“ trebuie să fie clar despre ceea ce doriți să obțineți în cele din urmă, în caz contrar se poate merge bine porc hizhinka nechibzuit. Prin urmare, designul casei trebuie să fie selectate luând în considerare toate detaliile și, cel mai important, viitorul de confort acasă pentru tine. Vorbind de confort - v-ați gândit deja despre sistemele interne ale casa ta? Ei trebuie să fie sigur de a face proiectul înainte de începerea lucrărilor de construcții, dacă vrei ca totul să fie făcut pe conștiința. Pentru a reconstrui, pentru a face orice modificări în clădire terminat deja va fi mult mai scumpe, și nu faptul că „dreptul de minciuni.“ Totul Aici, de exemplu, dispozitivul de ventilație într-o casă privată ar trebui să fie gândite într-o etapă de pregătire, și numai în acest caz, vei respira aer curat într-adevăr, în noua ta casă.Ventilarea într-o casă privată - opțiuni

Și că, în general, este oferit ca un sistem de reînnoire a aerului pentru cazare noastră? Există doar trei opțiuni:

 • ventilație naturală
 • forțată (forțată aer) ventilație
 • tip mixt de ventilație (cea mai mare parte naturală cu tiraj forțat)

Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

Condițiile de selectare a unui sistem de ventilație casă privată

Oricare dintre noi nu vrea să investească mai puțin și să obțină pe cel mai înalt nivel. Prin urmare, este important de la bun început să identifice toți factorii care împiedică sau contribuie la un astfel de rezultat. Și următoarele componente (aceasta este versiunea minimă) ar trebui să fie luate în considerare pentru selectarea optimă a sistemului de ventilație:

 • curățenie atmosferă ambientală
 • materialul din care a clădirii vor fi ridicate

Desigur, un alt factor important este întotdeauna disponibilitatea de suma necesară. Și totuși, în lista noastră mică din acest considerent nu a căzut dintr-un motiv simplu - o alegere de ventilație într-un preț de casă privată nu ar trebui să aibă o importanță decisivă, deoarece economiile în acest caz, atunci poate afecta foarte bine confortul dumneavoastră.

Dar trecerea la o descriere mai detaliată a diferitelor opțiuni de ventilație, în funcție de factorii deja subliniate. Un pic mai în detaliu să ne imaginăm sistemul de ventilație într-o casă privată - photoselection.

Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

ventilație naturală

Ventilația naturală este optimă atunci când există două premise: • aer curat într-adevăr în aer liber
 • următoarele materiale de construcție pentru casa:
  • copac (casă din bușteni sau cherestea)
  • Adobe (Adobe sau lumină)
  • cărămidă
  • gazoblok
  • penoblok
  • bloc de zgură
  • bloc argilă expandată
  • putere eficientă ceramice
  • Criblura monolit

Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

Ventilarea tip mixt

ventilație de evacuare într-o casă privată (în plus față de natural) este instalat numai în caz de necesitate reală, atunci când hota convenționale, pur și simplu nu se poate face față cu misiunea sa, în ciuda prezenței conductei normale de presiune. Și instalarea aplicației mecanice se efectuează numai în zonele cu aerul cel mai poluat: bucătărie, sanitare și de lucru (cazan sau generator) zonele care afectează atmosfera intregii case.

Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

ventilație forțată

ventilație forțată cu filtrare suplimentară a aerului de intrare ar trebui să fie aranjați în oricare dintre cele două cazuri:

 • în cazul în care aerul exterior are nevoie de purificare suplimentară pentru a scăpa de impurități mirosuri nocive sau pur și simplu deloc apetisanta
 • în cazul în care casa ta este construit din:
  • panouri 3D
  • penopolisterolbetona
  • panouri SIP
  • panouri sandwich
  • panouri de vid
  • panouri MDM
  • panouri Söta
  • și dacă este o casă cadru pe tehnologia canadiană, Izod sau Thermo

După definirea acestor parametri, puteți face ventilarea într-o casă particulară cea mai potrivită.

Ventilarea unei case private, cu propriile sale mâini, portal de construcție

Beneficiile de ventilație naturală într-o casă privată

În ciuda faptului că, în ultimii ani, mulți preferă dispozitive tehnice diferite (de exemplu, ventilația este într-o casă privată), ventilație naturală are avantajele sale. Și în cazurile în care este necesar, cel mai bine este de a folosi această metodă. Deci, ce anume este avantajul acestui tip de ventilație? Și o mulțime de ei.

 • un ordin de mărime reduce costul de instalare de ventilație într-o casă privată
 • cu sistem de ventilație adecvată într-o casă privată va avea posibilitatea de a regla căldura întregului spațiu, și chiar și pentru a încălzi încăperea în care dispozitivele de încălzire nu sunt instalate - coridoare, debarcările și survolărilor, etc.
 • foarte curat, plin de prospețime și arome naturale de aer umple exact spațiul în care este nevoie cel mai - dormitoare, birouri, camere de locuit, adică sufrageriile
 • în toate domeniile importante ale casei menține o umiditate optimă

Pot face aerisirea unei case private, cu propriile sale mâini

economii de întrebare în construcția și echiparea casei sale, uneori, devine destul de fierbinte, și în timp ce mulți proprietari încep să se gândească la modul de a efectua toate sau o parte din munca cu propriile sale mâini. Și nu e de mirare, așa cum cred mulți, și, de fapt, ei au dreptate, că vasele în mod clar nu zei, dar este chiar noi înșine. Cu toate acestea, înainte de a vă grăbi să nișa de sân, trebuie să fie clar definite, și dacă aveți suficiente cunoștințe și abilități pentru o cazuri destul de complexe.

Ne întoarcem la aer - face singur nu este o problemă. Instalarea de ventilație într-o casă privată nu este atât de complicat. Și totuși, cei pentru care o astfel de facilitate va fi prima experienta de acest tip ar trebui cel puțin să se consulte cu experți. Da, voi înșivă știți foarte bine că, chiar și un geniu, comandantul trebuie să examineze mai întâi orice problemă, și doar apoi luate pentru el.

Să începem cu principalul - se va face calculul ventilație într-o casă privată. Cei mai importanți factori în aceste calcule ar trebui să se extindă numărul de persoane care locuiesc în clădire și cantitatea de aer din interior. Și este necesar, în același timp, să ia în considerare toate realizările civilizației, iau oxigenul din aer și intoxicație cu orice secreții (după cum știți, este vorba despre o varietate de dispozitive tehnice destinate să faciliteze viața în casele noastre), precum și modul în care camera va necesita mai mult schimb frecvent de aer. Apropo, nu uita să-și planifice și de încălzire (sau răcire) a aerului proaspăt care intră imediat. Desigur, shoveled o mulțime de literatură, puteți obține toate proprii, și chiar probabil, că rezultatul eforturilor tale vor fi absolut corecte și adecvate pentru situația dumneavoastră actuală. Dar merită să-și petreacă atât de mult timp și efort pentru operațiunea, care va face un pro rapid și cu rezultate garantate?!

Ei bine, algoritmul acțiunilor este simplu - principalul lucru este de a determina tipul de ventilație instalat, să nu mai vorbim instalarea sa - un nonsens, se întâmplă. Deci, începe să gândesc, și apoi face acest lucru. aer proaspăt pentru casa ta!