Ventilarea într-un design casă privată, instalare

Aerul proaspăt într-o casă de țară sau cabana este nevoie pe tot parcursul anului, accesul său la clădirea este prevăzută cu dispozitive de ventilație corespunzătoare. hotă va ajuta aduce evacuarea neplacuta camerei de la pereți și podea pictate, și chiar mirosurile produse în timpul de gătit și alte procese vitale.Tipuri de sisteme de ventilație

Opțiuni pentru aer, există mai multe, fiecare dintre ele are propriile avantaje, dar, de asemenea, are o parte negativă. Este important să se cunoască caracteristicile de clădiri rezidențiale și de a decide cu privire la propriile lor nevoi. Ventilația în casă este calculat și proiectat de către profesioniștii din domeniu, dar instalarea se poate face manual. Acest lucru nu a fost în valoare de economisire, deoarece circulația aerului adecvată asigură o conservare pe termen lung a locuințelor privat, precum și un efect pozitiv asupra sănătății.

Ventilarea într-un design casă privată, instalare

ventilație naturală într-o casă privată

Pentru a asigura scoaterea din incinta excesul de umiditate și mirosurile nu necesită întotdeauna utilizarea unor dispozitive speciale. Ventilarea într-o casă de țară poate fi un mod natural, trebuie doar să se gândească la această necesitate în etapa de construcție. Când de stabilire pereți din azbest în curs de dezvoltare sunt conductele verticale sau conducte sunt instalate. Astfel de construcții sunt eficiente pentru diferența de temperatură și presiunea în cabină și în exterior. Printre avantajele de ventilare naturală EMIT absolută:

 • ușurința de întreținere;
 • nu este nevoie de dispozitive auxiliare;
 • cheltuieli mici;
 • posibilitatea de a folosi spațiile cu umiditate ridicată (cum ar fi baie și WC).

Deficiente, astfel, de asemenea, lipsesc:

 • ventilație naturală, în vara din cauza aerului cald este practic inutil;
 • vântul se întoarce mirosurile înapoi în casă privată;
 • Temperaturile scazute din timpul iernii poate determina blocaje ieșirile de canal.

Ventilarea într-un design casă privată, instalare

ventilație forțată

ventilație cabana cu echipament suplimentar este necesar pentru lipsa de ventilație naturală. Dacă ați achiziționat deja construit casă particulară, și pune canalele verticale nu este posibil, un sistem de ventilație forțată vă va salva de la mirosurile neplăcute și apropierea provocând boala veșnică. Această tehnologie implică utilizarea de ventilatoare și supape, care sunt stabilite pentru fiecare cameră în cazul în care este necesar. Avantajele de ventilație forțată a unei case private:

 • Performanța sa nu depinde de ceea ce se întâmplă în afara casei: temperatura exterioară sau vântul nu va avea nici o influență.
 • Volumul masei de aer de evacuare poate fi reglată locatarii unei case private.


Ea nu face, printre ele, fără partea negativă:

 • costuri ridicate de energie electrică;
 • costuri ridicate din cauza instalării individuale pentru fiecare camera;
 • regularitate de serviciu.

sistemul de ventilație

numele tehnologiei pentru a determina exact esența sa, care este fluxul de aer în casă. În funcție de tipul de ventilație - naturală sau forțată - el intră în camera în moduri diferite. În primul caz, acest lucru are loc prin intermediul ferestrelor, fantele și montate în mod specific într-o casă privată valve. Design plenum forțată implică o instalație centrală de aer conditionat pentru toată casa sau mai multe camere, care pot fi utilizate pentru încălzire. Când vine vorba de camera de zi cu semineu, cel mai bine este de a instala, de asemenea, ventilatorul coș de fum.

Ventilarea într-un design casă privată, instalare

ventilație de evacuare într-o casă privată

În plus față de admiterea fluxurilor de aer proaspăt și este important să se elimine de evacuare a aerului său. hotă într-o casă privată este deosebit de important în bucătărie ca un gătit permanent cu uleiuri face fiind într-o cameră plăcută. Circulația naturală a aerului este asigurată prin intermediul unor canale sau azbociment Marcaje cărămidă ax. În mod forțat elimina fluxul de aer nedorit pentru a ajuta la ventilator speciale puternic sau evacueze hota. În plus față de bucătărie este recomandabil să se folosească aceste sisteme pentru băi și garderobe.

combinate

Sistemul de tratare a aerului - cea mai bună soluție pentru orice cameră, fie că este vorba de ventilație într-o casă din lemn, cabana sau aerate clădiri cadru din beton. Avantajul său este schimbarea fluxului de aer proaspăt contaminat tras. Acest lucru este deosebit de important pentru facilități, cum ar fi un cazan: o casă de țară tramvai în timpul funcționării cazanului de gaz este format aer viciat neplăcut, care ajută la eliminarea extractor și o supapă specială pentru admisia maselor de aer. Aceeași situație este și cu subsolul mereu umed, cu miros de canalizare: au nevoie de ambele tehnologii.

Ventilarea într-un design casă privată, instalare

Cum se face ventilarea într-o casă privată

Proiectarea sistemelor căilor respiratorii este o sarcina descurajatoare, este important să se calculeze bine și nu pentru a judeca greșit tipul de tehnologie. Înainte de a face ventilarea într-o casă privată, cu propriile sale mâini, consultați un expert care vă va spune în detaliu despre argumente pro și contra unui design special de ventilație. Achiziționarea de echipamente, de asemenea, trebuie să se facă la recomandarea persoanei care a lucrat vreodată cu el.

sistemul de calcul

Casa de ventilație depinde de caracteristicile sale: zona de toate camerele, inclusiv mansarda, înălțimea tavanului și numărul de etaje. Pentru cei care preferă să efectueze lucreze toată casa le sunt servicii online care calculează costul aproximativ al lucrărilor și echipamentelor. Ca o regulă, o astfel de calcul este destul de precisă, deoarece este posibil să se înțeleagă performanța sistemului de ventilație și dacă să acorde prioritate acestui tip de beton.

sistem de ventilație

Proiectele care se poate face pentru a înlocui poluarea aerului curat, există mai multe. Mai multe canal comun este o diagramă care prezintă o traiectorie verticală pentru alimentarea cu aer. mod subteran pentru a aerisi sediul non-rezidențiale. Mai mult, ventilarea poate avea loc în mod continuu sau discontinuu: primul model de circulație a aerului este continuă, în al doilea caz va fi de ventilație ocazionale.

Ventilarea într-un design casă privată, instalare

instalarea sistemului

Ventilația acasă privată - o problemă serioasă, de aceea este întotdeauna sfătuiți să încredere în profesioniști. Dacă sunteți implicat în activități similare, nu este prima dată, instalarea în sine nu este dificil. Cu toate acestea, consultanță de specialitate va ajuta la determinarea tipului de ventilație și pentru a afla ce sunt necesare materiale, dar din ceea ce ar trebui să fie abandonate. Conductele de aerisire la sfatul proprietarului maestru al unei case private pot stabili propriile lor mâini, fără implicarea lucrătorilor.