vedere încețoșată, ce se întâmplă dacă perturbate viziune, tratamentul tulburărilor și simptome ale bolii pe

vedere încețoșată -

Cele mai frecvente tulburări vizuale.

Miopie (miopie) (notat cu simbolul -) a imaginii subiectul este focalizat, în funcție de curbura a corneei pe lungimea globului ocular. Atunci când curbura corneei excesivă, la o alungire a globului ocular, sau prezența acestor două simptome nu este imaginea este axat pe retina, dar în fața ei. obiectele indepartate apar neclare, în timp ce aproape pacientul poate vedea bine. Persoanele care suferă de miopie, nevoie de ochelari pentru a vedea de departe. 85% dintre persoanele care poartă ochelari, pe termen scurt.Clarviziune (hipermetropie) (notat cu +): refracție narushenie este cauzată de curbura a corneei insuficientă, dimensiunea redusă a globului ocular sau ambele din aceste cauze. Când imaginea hipermetropie nu se încadrează într-o anumită zonă a retinei, și este situat într-un plan în spatele ei. Tinerii care suferă de hipermetropie grad mic, nu ar putea avea nevoie de corectia optica a vederii. Cu toate acestea, în ani mai târziu, atunci când apar obiectivul modificărilor legate de vârstă, pacientul va avea nevoie de ochelari în primul rând, în scopul de a vedea de aproape, și apoi pentru a vedea în depărtare. În cazul în care pacientul suferă de un grad ridicat de hipermetropie, acesta va avea nevoie de ochelari de la distanță, și pentru o distanță scurtă, chiar și la o vârstă fragedă. 15% dintre persoanele care poartă ochelari, hipermetropie.

Astigmatismul (cilindru) (unghiul notat): aceasta este cauzată de forma neregulată a corneei, la care puterea de refracție nu este uniformă, iar razele de lumină sunt refractate în mai multe focare. Ca urmare, oamenii văd neclare sau distorsionate. Aproape toată lumea suferă de astigmatism într-un grad sau altul. Numele de „cilindru“ vine de la lentilele de formă cilindrică, care corectează această boală.

Ambliopie ( „ochi lenes“) - o boala in care se reduce acuitatea vizuală a unuia sau a ambilor ochi. Cauza principală a ambliopiei este strabismului sau alte boli optice, se închide complet sau parțial axa optică (cataracta, pleoapele cazute). Din cauza acestui fapt, ochiul transmite creierului imaginea neclară, rezultând în creier pur și simplu suprima funcționarea unui ochi. Daca este lasata netratata ambliopie, acuitate vizuală redusă.

DATE CHEIE
- La nivel mondial, aproximativ 314 milioane de oameni suferă de deficiențe de vedere, 45 de milioane dintre ei sunt orbi.
- Deficiențele de vedere suferă adesea persoanele în vârstă. Peste tot în lume, un risc mai mare sunt femei de toate vârstele.
- Aproximativ 87% dintre persoanele cu dizabilități vizuale trăiesc în țările în curs de dezvoltare.
- Numărul de persoane care și-au pierdut vederea, ca urmare a bolilor infecțioase a scăzut în mod semnificativ, dar prevalența tulburărilor vizuale din cauza vârstei este în creștere.
- cataractă La nivel mondial ramane principala cauza de orbire, cu excepția în țările cele mai dezvoltate.
- Corectarea erorilor de refracție ar putea restabili vederea normala mai mult de 12 de milioane de copii (cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani).
- La nivel mondial, aproximativ 85% din cazurile de depreciere care pot fi prevenite vizuale.

tendinţe globale
De la începutul anilor '90 în tendința globală este reducerea numărului de depreciere vizuale la nivel mondial, și schimbarea motive. Numărul de cazuri de deficiente de vedere si orbire cauzate de boli infecțioase a fost redus foarte mult (așa cum este indicat de succesul măsurilor internaționale de sănătate publică), dar observă creșterea aparentă a numărului de persoane care suferă de orbire sau tulburări vizuale datorită creșterii speranței de viață.

Cu boli care apar tulburări de vedere:

Cauzele tulburărilor vizuale:
Se estimează că, cauzele de orbire din lume, definit ca acuitate vizuală 6/60 și mai jos, sunt :. Aproximativ 17 milioane de - cataractă, la 6 milioane - trachomă, la un milion - oncocercoză și 1 milion - xeroftalmie .... Aceste condiții sunt descrise mai jos. Principalele motive - pete degenerescentei vizuale, glaucom, cataracta senila, atrofie optică, retinopatia diabetică, și retinita pigmentară.Degenerarea spoturilor optice. Varsta degenerare a încercat optic - o mică porțiune a retinei, care determină claritatea vederii centrale. În prezent, cu toate acestea, utilizează o terapie cu laser pentru a ajuta la prevenirea pierderii vederii în cazuri practice în care procesul de degenerare, însoțită de formarea de noi vase de la nivelul retinei.

Glaucom. Este posibil ca glaucomul este responsabil pentru aproximativ o cincime din toate cazurile de orbire din lume. Pe baza datelor disponibile, o anumită formă de această boală afectează 1% din totalul persoanelor în vârstă de peste 40 de ani. Boala se caracterizează printr-o creștere semnificativă a presiunii intraoculare, care este însoțită de o scădere progresivă a vederii periferice datorită deteriorării ireversibile a nervului optic. Tratament - medical, chirurgical sau cu laser - are ca scop reducerea presiunii intraoculare.

Tulburări vasculare ale retinei. Retinopatia diabetică (leziuni mici vasele de sânge care alimentează retina) - cea mai frecventa complicatie ochi a diabetului zaharat. În unele cazuri, este posibil, cel puțin în parte, pentru a restabili viziune pierdut cu o intervenție chirurgicală numită vitrectomie, care îndepărtează călit și, prin urmare, gel opac în centrul globului ocular.
Alte boli vasculare retiniene: retinopatie de prematuritate (ateroscleroza), prin care la sugarii prematuri care primesc prea mult oxigen, dezvoltarea vasculară a retinei este perturbat si tesut fibros creste; retinopatie falciformă vasculare retiniene caracterizata tromboza si hemoragie in ea, la pacientii cu siclemie; tromboză (blocaj) a venelor retiniene și a leziunilor vasculare asociate cu hipertensiune arteriala si ateroscleroza.

Cataracta - opacifierea cristalinului ochiului care duce la afectarea vederii. Mulți consideră cataractă un semn inevitabil de imbatranire, dar poate sa apara la orice varsta, chiar si in utero. În lumea de cataractă afecteaza aproximativ 17 de milioane de oameni, și se dezvoltă anual de cel puțin 3 milioane de numai metodă eficientă de tratament - .. îndepărtarea chirurgicală a cristalinului innorat.

Xeroftalmie și Keratomalacia. Principalul motiv pentru xeroftalmie (conjunctivei uscat exprimat din cauza lipsei secreției de lichid lacrimal) și stare mai gravă numită keratomalacia (degenerare, ulcerații și, în cele din urmă, perforație a corneei), o deficienta de vitamina A, însoțește aproape întotdeauna pană de curent. Manifestările cele mai severe de cele mai multe forme de avitaminoza A sunt topirea corneei și perforația glob ocular. În țările în curs de dezvoltare, este una dintre principalele cauze de orbire.

Leziuni. Statisticile mondiale orbire și viziune redusă din cauza leziuni oculare nu este disponibil, dar puteți aduce unele dintre datele pentru fiecare țară în parte. In Nigeria, de exemplu, 25% orb în accidente constituie elevi. În chiar și zgârieturi ușoare țările în curs de dezvoltare cu sănătate precară a corneei de multe ori duce la ulcerații, infecții și în cele din urmă la pierderea a ochiului. Sub rezerva măsurilor de precauție și purtați ochelari de protecție ar fi putut fi evitate leziunile oculare în 90% din cazuri.

Prin modul în care medicii trata atunci când există o încălcare a:

Ai observat vedere încețoșată? Vrei să știi mai multe informații detaliate, sau ai nevoie de un consult? Puteți face o programare cu un medic - clinica EUROLAB întotdeauna la dispoziția dumneavoastră! Medicul de top va examina și studia semnele exterioare ale bolii și de a ajuta la identificarea simptomelor, vă sfătuim și va oferi asistența necesară. Puteți apela, de asemenea, medicul de la domiciliu. Clinica EUROLAB este deschis pentru tine în jurul valorii de ceas.

Dacă aveți studii au fost efectuate anterior, asigurați-vă că pentru a lua rezultatele la medic. Dacă nu ar fi fost îndeplinită studiul, vom face tot ce este necesar în clinica noastră sau colegii noștri din alte clinici.

Ai viziune scăzută? Ai nevoie de abordare foarte atent la starea generală de sănătate. Oamenii nu acordă suficientă atenție simptomelor și nu își dau seama că aceste boli pot fi viața în pericol. Există mai multe boli, care sunt pe partea de sus nu se manifestă în corp, dar în cele din urmă se dovedește că, din păcate, ei au tratat prea târziu. Fiecare boala are propriile sale caracteristici specifice de simptome caracteristice - așa-numitele simptome. Determinarea simptomelor - primul pas in diagnosticul bolilor in general. Pentru a face acest lucru, doar au nevoie de mai multe ori pe an, care urmează să fie analizate de către un medic. nu numai pentru a preveni o boala cumplita, dar, de asemenea, pentru a menține o minte sănătoasă într-un corp și corpul ca un întreg.

Dacă doriți să întrebați medicul - să utilizeze secțiunea consultării online. Poate veți găsi acolo răspunsuri la întrebările lor și citiți sfaturile de îngrijire. Dacă sunteți interesat de feedback cu privire la clinicile și medicii - să încerce să găsească informațiile pe care doriți să le afișați. De asemenea, se înregistreze la portalul medical Eurolab. să fie actualizate în mod constant cu cele mai recente actualizări de știri și informații de pe site-ul, care va fi trimis automat la tine prin e-mail.

Alte tipuri de încălcări ale literei „h“:

Dacă sunteți interesat de orice mai multe simptome de boli și tipuri de încălcări, sau aveți alte întrebări sau sugestii - vă rugăm să ne contactați. vom încerca să vă ajutăm.

teme actuale