Varicela la copii și adulți - simptome, tratament, consecințe

Varicela la copii și adulți - simptome, tratament, consecințe
Acesta este motivul pentru care este atât de ușor un mod aeropurtat.

Simptomele de varicela

Varicela - una dintre puținele boli ale căror diagnostic nu are nevoie de educatie medicala. Principalul simptom care permite determinarea cu exactitate infectarea varicela este o erupție cutanată, de obicei însoțită de febră. Erupții cutanate de varicela sunt patch-uri mici de culoare roz, cu contururi clar definite. În câteva ore spoturile răspândite pe tot corpul, după care acestea sunt formate vezicule - cu bule un lichid limpede în interior, în aparență seamănă cu o picătură de apă.Varicela la copii

Varicela a fost în mod tradițional considerată o boală a copilăriei, pentru că mai mult de 90 la suta din infectate cu virus - copii sub vârsta de 17 ani. In acest caz, infecția secundară a varicelei este extrem de rar datorită dezvoltării imunității după ce boala a transferat deja.

boala

În termen de 7-23 zile de la infectare simptomelor varicelă. Prima erupție observată, de obicei, de la nivelul scalpului și feței cu distribuția ulterioară. Este posibil ca o distribuție uniformă a vezicule în organism, iar concentrația acestuia pe parcelele individuale. Este posibil înfrângerea orale mucoase membrane, ochii și organele genitale.

stadiul bolii acute dureaza aproximativ 3-7 zile. În această perioadă, erupția continuă, vezicule cicatrizate sunt înlocuite cu altele noi. La copii, varicela apare rareori cu complicații, febra este de obicei observată numai în primele zile ale bolii, și cel mai adesea nu depășește 38 de grade.

Tratamentul de varicela la copii

Varicela la copii și adulți - simptome, tratament, consecințe

Boala Varicela implica tratament ambulatoriu, în conformitate cu repaus la pat și carantină. De fapt, ea nu da varicela la orice tratament, orice efecte sunt îndreptate numai să-și retragă simptomele sale.

Terapia cu antibiotice este folosit numai în cazurile de infecție bacteriană care apare, de obicei, din cauza vezicule zgârierea. Prin urmare, pentru a evita complicațiile trebuie să monitorizeze în mod constant comportamentul copilului, copiii sunt cel mai bine să poarte mănuși de lumină. supraîncălzire ar trebui să fie evitate, deoarece crește transpirație mancarimea. Dacă este necesar, și antihistaminice pot fi prescrise de recomandarea medicului.Dacă temperatura corpului depășește 38 de grade, ca antipiretic aplică formulări care conțin paracetamol.

Atenție! Aspirina varicela contraindicat, deoarece poate contribui la dezvoltarea complicațiilor de severitate diferite.

Atenție! Ibuprofen (Nurofen) varicela - nu este recomandată

Ibuprofen varicela ia extrem de nedorite. În ciuda faptului că majoritatea site-urilor de limbă rusă vă va spune că puteți lua și de paracetamol și ibuprofen, pentru a face extrem de dorit. Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină SUA (MedlinePlus.Gov). crește probabilitatea de re-infecție.

Varicela la adulți

Incidenta varicela in randul adultilor este de aproximativ 10 la suta din toate cazurile raportate. De obicei, această infecție primară a persoanelor în vârstă de peste 17 de ani, a suferit varicela mai devreme in viata. Cu toate acestea, există cazuri și infecții secundare care apar mai ales la pacienții cu anomalii ale sistemului imunitar sau au fost supuse la chimioterapie sau radioterapie.

boala

Spre deosebire de sistemul imunitar al copiilor unui adult răspunde mai activ la virusul de la intrarea în organism. Prin urmare, semnele exterioare de boli, cum ar fi varicela, adultii tind sa apara mai tarziu, ceea ce complică foarte mult diagnosticul.

In majoritatea cazurilor, după perioada de incubare, durata care este identică atât la copii cât și adulți, varicelă acesta din urmă se manifestă ca temperatură ridicată a corpului adesea atinge un nivel critic de 40 de grade sau mai mult. Astfel, apariția erupției caracteristice poate persista timp de mai multe zile. hipertermie prelungită poate fi însoțită de greață, vărsături, nu aduce de relief, precum și de lumină și fonofobia.

Odată cu apariția leziunilor, temperaturile în general conservate a crescut sau a observat o ușoară scădere ea. Există, de asemenea, o acută ganglionii limfatici de reacție, exprimat în creșterea lor. Durata fazei acute a varicela la adulți este de aproximativ 10 zile. În acest timp, continua erupții pe piele, in timp ce vindecarea vezicule copii în cele mai multe cazuri, are loc complet la adulți este adesea însoțită de cicatrici.

Tratamentul de varicela la adulți

În plus față de măsurile luate pentru tratamentul varicelei la copii, în cazul bolilor adulte au nevoie de prevenire activă a complicațiilor posibile. De aceea, tratamentul se face cu utilizarea de medicamente antivirale și imunomodulatoare. Acolo unde este indicat, se utilizează terapia cu antibiotice.

Indiferent de vârsta pacientului, trebuie să fie respectarea strictă a igienei personale. Proceduri de apă capabile să atenueze semnificativ mâncărime, posibil imediat după normalizarea temperaturii corpului. Recomandat ca schimbarea frecventa a lenjeriei de pat.

In ciuda prevalentei varicela, boala nu este inofensiv, și necesită un răspuns imediat. tratament în timp util pentru îngrijirea medicală și tratament adecvat poate ajuta la prevenirea dezvoltării complicațiilor și a scurta în mod semnificativ cursul bolii. Utilizarea oricărui medicament, precum și tratamentele tradiționale ar trebui să fie obligatorie de acord cu medicul.

„Trăiește sănătos!“. Eliberarea de transmiterea varicelei.

Dr. Komarovsky despre pericolele de varicela copil.