Valoarea pisica în Egiptul antic

Pisicile din Egiptul Antic sunt renumite în întreaga lume datorită deferența egiptenilor acestor animale încântătoare. Le-au înzestrat cu calități umane pozitive. Se credea că pisicile poseda puteri mistice, și ei știu ce secrete sunt stocate în continuare. Pisicile asistat la ceremonii religioase. Ei au apărat gazdele lor și casa de spiritele rele.Asta e ceea ce este scris pe unul dintre soclurilor din Valea Regilor:

„Tu, Marea pisica, întruchiparea dreptății, patronul conducătorilor și Duhul Sfânt. Ai foarte mare pisică. "

Rolul ridicat de animale în societatea egipteană a declarat că principalele pescuit în țară a fost angajată în agricultură. Acest lucru înseamnă că este necesar pentru a lupta în mod constant cu invazia de șoareci, șobolani și șerpi. Aparent, egiptenii au învățat că pisicile pot vâna pe intruși și le-au aruncat alimente speciale, așa că au venit la depozite și câmpuri de multe ori.

Toate acestea au avut loc în apropierea așezărilor, astfel încât pisica a început treptat să se obișnuiască cu oamenii și au început să trăiască împreună cu ei. Pisoii au început să apară deja într-un loc ascuns în condiții de siguranță - casa umană. Pisicile folosite pentru a interpreta snovedeny. Ele ar putea prezice dacă ar fi o recoltă bună.

Diferențele dintre pisicile domestice și sălbatice nu au fost în Egipt. Toate acestea au fost numite „Mu“ sau „miut“. Originea acestor cuvinte este necunoscută, dar este probabil că au venit de sunet, care este pronunțat animale - miau. Așa că au chemat fetele chiar mici, subliniind caracteristicile lor excelente: moliciune, viclenie și inteligență.

Pisicile din istoria Egiptului antic

Valoarea pisica în Egiptul antic

Pisicile din Egiptul Antic

În Egiptul antic, există două rase de pisici. "Cat Jungle" si "African pisica sălbatică." Acesta din urmă a avut un caracter calm și au fost odomasheny. Există dovezi că toate pedigreele toate pisicile domestice a plecat în Egipt.

În timpul Noului Regat, imaginea pisicilor pot fi găsite în mormintele oamenilor. Proprietarii de multe ori au luat cu ei pentru a vâna pisici pentru prinderea păsări și pești. desene comune Naioblee, în cazul în care pisica stă sub sau lângă proprietarul scaun al casei, ceea ce înseamnă că protecția și prietenia.

Când orașul Bubastis (Per-Bast) ca reședință regală pentru Shoshenq I a fost construit (XXII Dinastia) pisica cult Bast a fost o mare putere în centrul de control.

Herodot a vizitat Bubastis aproximativ 450 î.Hr. și a menționat că, chiar dacă acel templu liberiene nu a fost la fel de mare ca în drugihh orașe, dar a fost bogat decorate și au prezentat un spectacol interesant. " De asemenea, el podtveredil că festivalul anual de Bast a avut loc într-una dintre cele mai populare orașe din Egipt.Sute de mii de pelerini au venit din toate părțile din Egipt, să se distreze, bea vin, dans, cântă și rugați-vă pisica. Festivalul a fost atât de hnamenit că profetul Ezechiel, a avertizat că „tinerii din Aven și Bubastina cădea de sabie, iar orașul lor va cădea în captivitate“ (Ezechiel 30:17, VI-lea î.Hr..). Bubastin a fost distrus de persi în 350 î.Hr. Cultul Bast a fost interzis oficial prin decretul împăratului în 390 î.Hr.

Cultul pisicilor în Egiptul antic

Cel mai faimos cultul de cult al pisicii a fost Bast. De asemenea, au existat o serie de alte idoli vechi asociate cu animalul. Nate a luat uneori forma unei pisici. Pisica a fost unul dintre simbolurile sacre ale Mut.

În Cartea lui Gates și Cartea de Caverns a declarat că pisica era un animal sacru cu numele Miuti (Mati). Ea a dedicat 11 secțiunea Duat Cartea lui Gates (wee oră). Și, atunci când Ra este lupta cu inamicii în Cartea Caverns. Este posibil ca acest cult a contactat Gura descris în mormântul Seti II și se referă la Mau și Mau-Aa ( „Mare pisică“) ca una dintre manifestările Ra.

În capitolul 17 din Cartea Morților Ra ia forma unei pisici de a ucide șarpele APEP:

Pisicile au fost, de asemenea, legat de „Ochiul lui Ra“ și Isis, deoarece acestea sunt percepute ca o mamă mare.

Uciderea pisicilor în Egiptul antic

Valoarea pisica în Egiptul antic

Mumia Cat în Egiptul Antic

Multe animale, în special în primele zile ale civilizației, au fost atribuite puteri magice, cum ar fi crocodili, șoimi și vaci. Fiecare pisică a fost asociat cu lumea cealaltă și de a proteja omul comun, deoarece intră în Împărăția Morților. Numai Faraon a fost considerat atât de puternic încât toate animalele erau în grija lui.

Pentru un prejudiciu de a taxa ei penalități foarte mari în întreaga istorie a Egiptului.

În timpul Bast popularitate cult, omorând o pisică a fost pedepsită cu moartea.

Diodor Sitsiliysky a scris:

„Cine ucide o pisica în Egipt, va fi condamnat la moarte, el a comis infracțiunea în mod intenționat sau accidental. Oamenii vor să-l omoare. Neschatny Roman, a ucis accidental pisica, dar viața lui nu a putut fi salvat. Astfel împăratul a poruncit, Ptolemeu al Egiptului ".

Cu toate acestea, studiul de mumii de pisici indică faptul că Bubastis au fost cauzate de leziuni sau au fost uciși prednamenno.

Kontrabanka a înflorit pe exportul ilegal de pisici în centrul țării. Curtea de înregistrări podtvrzhdayut că armata lui Faraon a fost trimis pentru a salva animalele sechestrați.

Herodot a susținut că, atunci când casa este cazul unui incendiu, în primul rând efectuat pisici. Acest lucru se datorează faptului că genul de pisici străin speriat poate „sări în foc.“ Poate că această poveste este exagerată, dar subliniază statutul înalt al animalului în societatea egipteană.

Filozoful spune o poveste despre egiptenii iubesc pentru pisici. Aparent, perșii au cucerit mai multe familii de pisici și le-au luat în afara Pelusiotul. Când trupele egiptene au văzut pisicile speriate pe câmpul de luptă, au predat, a salvat prietenii săi loiali.

Procesul de mumificare și îngroparea de pisici în Egipt

Când pisica a murit, familia proprietarului a căzut într-o profundă și păstrăvul mers sprâncene. corpul pisicii mumificat și îngropat, mobilat depozit cu șoareci, șobolani și lapte. Unele morminte au fost găsite în Bubastis, Giza, Dendera, Beni Hasan și Abydos. In 1888, in Beni-Hassan a fost găsit necropolă pisica cu 80 mii. Mumii Cat.

corpul pisicii îmbălsămat. Diodor a scris:

„Prelucrate de ulei de cedru si condimente pentru a da un miros plăcut și păstra corpul pentru o lungă perioadă de timp.“