Vaca nu mestece tratamentul CUD, cauzele și ce să facă

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să se ocupe de particularitățile sistemului digestiv al vaca - și anume stomac.

Pentru a începe să răspundă la întrebarea: „Ce este stomacul și care sunt caracteristicile sale în vaci Și așa.Vaca nu mestece tratamentul CUD, cauzele și ce să facă

Stomac - extinderea esofagului, care se acumulează, se agită, iar masa cărnoase alimentar digerat format (chim). Care porțiuni intră în intestinul subțire.

Digestia acestui proces este clivajul complex pentru substanțe simple (amidon în glucoză, proteine ​​în aminoacizi și așa mai departe), sub acțiunea enzimelor salivare și a tractului gastrointestinal. În stomac, contrar credintei populare, nu există practic nici o absorbție de nutrienți și digestie se termină în cecum.

Sunt împărțite pe stomacul cu o singură cameră, cum ar fi câini, porci, uman, și multi-compartimentate. La păsări, de exemplu, două din stomac, ca vaca - patru! Și complică procesul de ingestia de alimente.

  1. Primul și cel mai mare departament (la adult poate ajunge la două sute de litri) de organe în formă de sac, care cicatrice magazine alimentare si digestia cu enzime ciliate. Poate că este un secret faptul că ciliate - simbiotice (relații reciproc avantajoase între două sau mai multe organisme de specii diferite) ale stomacului de vaci, și anume ciliate - ofrioskoleks, care în stomacul vacii medie în jurul unui kilogram.
  2. În plus, bolusul ar trebui să scadă printr-o sită cu ochiuri în carte. Grila acționează ca un filtru care permite doar fracția lichidă. Și, atâta timp cât produsele alimentare nu poate trece prin ochiurile, vaca va regurgitate rumegă
  3. În carte nu există nici o ciliate din cauza acidului, care cade din cheagului și nutriției animalelor în acest departament frays Departamentul de mușchi de perete de reducere.
  4. Cheagul - secțiunea glandulară a stomacului, ea digestia se produce în același mod ca și în monogastrice.

eșecuri posibile și cauzele acestora

Vaca nu mestece tratamentul CUD, cauzele și ce să facă
Și așa am știut deja cauza gumei scuipat, acum trebuie să înțelegem ce poate merge prost. În cazul în care o vacă lipseste guma, care este, ea nu belches, aceasta indică una dintre următoarele motive:

  1. Timpanul cicatrice. Balonare mananca rumen de vaca leguminoase verzi datorate în masă (lucernă, trifoi, etc.) după ploaie; consumul de cantități mari de știuleți de porumb și / sau frunze de varză; cu privire la posibile cauze includ consumul de alimente stătut sau alimente care bântuie în mod activ. Tympany nu infecțioasă, dar este o boala periculoasa, care, în cazul în care îngrijirea veterinară adecvată poate aduce moartea. Faptul că gazele produse în rumen nu se întind doar peretele stomacului și pătrunde în cheagului și intestine, precum și să se ridice în departamentul cardiace rumenului (locul în care esofag intră în stomac) și împiedică deplasarea alimentelor în ambele direcții. În cazul în care nu există nici o mișcare a procesului de alimentare și de digestie a gazului este oprit, iar animalul refuza mancarea. Nu este un profesionist poate sugera timponiyu, (dar nu există nici o certitudine că diagnosticul este corect) prin simptome: refuzul de alimente, anxietate, animalul de multe ori se uită din nou pe burtă, bate picioarele din spate în stomac, de multe ori merge la culcare și se ridică, gemete, gemete, venele în gât și umflarea ugerului. Deoarece fluxul în boli acute animalul poate muri în decurs de două ore, nu este recomandat să se auto-medicate, să abandoneze «metode» de „băbești și să caute ajutorul unui medic veterinar. Medicul, în funcție de severitatea bolii evacueaza gazele (dacă este necesar) prin detectarea sau ruminotsenteza (cicatrice puncție) se pot aplica formol, formaldehidă, ihtiola sau terebentină, de asemenea, posibil să se folosească lapte sau medicamente speciale, dieta atribuite sau de foame, consumul excesiv de alcool


  1. Atonie. Reducerea tonul primelor trei părți ale stomacului. Cel mai adesea apar în cazuri de otrăvire, albire infecțioasă (FMD, botulism și altele), furaje de calitate scăzută topic, post apa, efort fizic insuficient pentru. Pentru a diagnostica posibil pentru a reduce pofta de mancare, sau absența sa completă, letargie, lipsa sau micșorați guma de regurgitare a mirosului neplăcut. În acest caz, deci este mai bine să se consulte un medic. Medicul veterinar atribuit o dietă, spălare, masaj cicatrice.
  2. vaci reticulorumen traumatizante. Destul de boala comuna cauzate de vaci mănâncă nu este un produs comestibil. Cel mai adesea este sticla, pietre, sârmă, cuie, bucăți mari de alimente. Aceste obiecte sunt blocate în grila si inflamatia cauza acesteia. Din moment ce se poate demonstra ca timpanul și atonia simptomele pot fi adecvate. Simptom unic subliniind inflamatie - Agățat temperatura corpului. Ia un obiect străin poate fi doar o intervenție chirurgicală: o sondă magnetică sau direct prin intervenție chirurgicală.
  3. Hoteluri. Când în apropierea hotelului, presele de fructe și schimbă poziția organelor interne de vaci, ceea ce duce la eșecul muncii lor. Pentru un animal bolnav prescrie un regim alimentar special. Este important de a aduce rata metabolismului în fața hotelului, pentru a evita consecințele neplăcute.

Prevenirea și concluzii

Cel mai adesea, aceste probleme apar de la vaca la lipsa de îngrijire corespunzătoare pentru animale. Este important să se urmeze dieta de vaci, pentru a selecta de alimentare de înaltă calitate, de a monitoriza puritatea și prospețimea lor.

Atunci când vacile pasc pășuni este important de a inspecta obiecte traumatice, plante otrăvitoare, nu pasc pe pășuni bogate leguminoase, abandoneze pășunatul după ploaie, roua. Atunci când fixat de întreținere pentru a inspecta produsele alimentare, oferă exercițiu, nu pentru a da iarba udă. În ambele tipuri de conținut, este important să se asigure apă suficientă

În orice caz, insuficiență gastro-intestinală de vaci indică o problemă serioasă de sănătate, ale cărei cauze nu sunt pregătite pentru om, de multe ori dificil sau imposibil de instalat. Prin urmare, atunci când primele simptome: în absența guma de mestecat, scăderea sau pierderea apetitului, scăderea activității și celelalte simptome menționate mai sus, ar trebui să consulte imediat un medic de medicină veterinară, oferă o mulțime de băuturi și de a limita accesul la hrană.

Alte opțiuni de furnizare ambulanță animal bolnav - nr. Amintiți-vă, suntem responsabili pentru cei care au domesticit!