Uretere, vezica urinara si uretra la pisici

Uretere, vezica urinara si uretra la pisici

Structura ureterului.

Uretere - un tub muscular de transport urina de la rinichi la pisica vezicii urinare. Ureterelor sunt compuse din trei straturi de tesut:  • Stratul exterior fibros
  • strat muscular
  • mucoasa internă

Stratul muscular este angajat prin mutarea urina de pisica prin mișcări peristaltice (contracții musculare ondulatorie) promovarea conținutului tubului în direcția dorită. Ca urmare, urină intră în orificiul situat la baza vezicii urinare.

Uretere, vezica urinara si uretra la pisici

Vezicii urinare.

Cat de vezica urinara. precum și alte mamifere, este o pungă pentru stocarea temporară a urinei. Acesta este plasat în cavitatea pelviană. Suprafața exterioară a balonului este acoperit cu țesut conjunctiv fibros. Sub țesutul conjunctiv este stratul muscular - detrusorului. strat musculare netede din urina push-out a vezicii urinare. Următorul strat submucoasă - membrană elastică fibroasa care susține mucoasa din interiorul vezicii urinare. Mucoasa este compus din celule specializate care constituie epiteliului de tranziție. Cand vezica este goala, mucoasa are o pluralitate de pliuri. Aceste falduri și epiteliului de tranziție permit vezicii urinare sa se intinda atunci când este umplut cu urina.La baza vezicii, cele două uretere între găuri și deschiderea uretrală interior este dispusă structura triunghiulară - trine (trigone). deschiderea uretrei este înconjurat de un grup de mușchiului detrusor, formând sfincterul uretral intern. Acest sfincter relaxează și înăsprește, astfel încât atunci când balonul este umplut aproximativ jumatate pisica se simte nevoia de a urina.

In cele din urma, urina paraseste vezica prin pisici uretră cu pereți subțiri, - tubul care se extinde de la baza vezicii urinare in afara corpului. La pisici, este un tub relativ scurt, care face legătura între vezicii urinare si sfincterul uretral extern. Pisicile se mai trece prin glanda prostatei, mai mult penisului la sfincterul extern. Sfincterul uretral extern este controlat în mod conștient și relaxat atunci când pisica găsește un loc și timpul potrivit pentru urinare.