Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

Acoperind masa festivă pentru oaspeți, vreau să-l decoreze cu un vin fin, cu un gust delicat, rafinat. Înainte de sărbătoarea de master ridică invariabil întrebarea: cum de a alege un vin demn de oaspeți de onoare? Pentru răspunsul, trebuie să aveți cel puțin un minim de cunoștințe cu privire la clasificarea vinului, proprietățile lor, caracteristici, compatibilitate cu anumite feluri de mâncare.Cel mai important, cu setarea de masă urmați regula: Mai bine mai puține, dar mai mare de calitate.

clasificarea vinului

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

Întreaga gamă de vinuri este împărțit în două părți majore:

 • „Cina si fortificata“ vin liniștit;
 • „Champagne și spumante“ saturate cu dioxid de carbon.

Vin liniștit la nivelul de expunere poate fi:

Vinurile de masă sunt realizate din suc natural obținut după presarea strugurilor.

Producția de vin de masă elimină adaosul de alcool. Cantitatea de zahăr din vinul soiului este diferit de nici la un anumit procent. Conținutul de zahăr al vinului de masă este un produs de fermentație incomplet oprit la o anumită etapă.

reziduuri de zahăr cantitativă a vinului de masă este baza pentru divizarea clasei în următoarele tipuri:

Culoarea vinului este determinată de varietatea de materii prime de struguri care intră în producția sa. Distinge vin alb și roșu.

vin sec

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

vin alb sec, cu o mică cetate în jurul valorii de 11% vol. aciditate ușoară, gust plăcut merge bine cu mâncăruri din pește, mezeluri, fructe și brânzeturi.

Vin rosu sec are nuanțe de la roz la culoare profundă cireșe, aroma tarta cu un ciorchine de struguri, coapte în zonă, în cazul în care a promovat băutura. Comparativ cu vin rosu alb are o aciditate mai mică și rezistență mai mare. Vin rosu sec este servit la o carne la grătar fierbinte sau la cuptor.

Demidulce și vin demisec

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

vin demidulce și semi-uscat este produs prin fermentarea incompleta a vinurilor seci, lăsând o anumită cantitate de zahăr de struguri. Aceste băuturi sunt prietenoase cu preparate din carne, pește, legume. Ei au un termen de valabilitate mic în recipiente descăpăcite.

vin alcoolizat

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

Vinuri alcoolizate - produse prin fermentarea mustului de struguri. Procesul de fermentare este oprit și stabilizat prin adăugare de alcool. Vinul conține zahăr rezidual, procentul de care depinde de stadiul de opriri de fermentație. Aditivii de alcool crește durata de depozitare a vinului alcoolizat. Numele vinului se datorează puterea crescută de la 17 la 20% în volum.

vin puternic înainte de cină este de obicei folosit în porțiuni mici, vin dulce poate fi servit ca desert.

reprezentanți cunoscute vinuri fortificate: Madeira, port, sherry. Acesta combină bine cu primele feluri de mâncare caldă.

Grup mare de vinuri de desert: Muscat, Kagor, Tokay. Folosit în desert de masă. Cel mai dulce din acest grup - lichioruri.

șampanie

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

vinul Champagne este produs prin fermentarea secundară saturarea dioxid de carbon și îmbuteliere sub presiune. Champagne - festivitățile de vin. Acesta este servit într-un bărbat înalt pahare de vin transparent, pentru a dezactiva frumusețea culorilor și jocul bulelor de gaz. Vinul le redă. Are o lumina, gust plăcut, forme pufoase, spumă de frumos atunci când turnarea. Gust orice vin variază foarte mult de temperatura de tur. Pentru vinuri și băuturi spirtoase roșii cantine temperatură mai bună va fi de 16-18 grade, vinuri seci albe subțiri gust accentuează răcirea la 12 grade, șampanie scânteie la 10 grade.

Proprietăți utile de vin

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

Pentru a da vina privirea nituită de mulți oameni de știință și cercetători. Din punct de vedere științific, studiem proprietățile sale benefice și impactul asupra mijloacelor de trai și a sănătății umane. Sunt argumente aprinse, un vin curativ: roșu sau alb? Vin, de fapt, este o substanță organică complexă care rezultă din fermentarea sucului de struguri. Compoziția acestui băutură străveche, alta decât apa include un număr enorm de substanțe chimice și componente: alcool etilic, zahăr de struguri și fructe, glicozide vegetale „antociani“ acide utile, taninuri, vitamine și oligoelemente.

Singurul lucru pe care toți cercetătorii sunt de acord, vinul are un efect de vindecare asupra organismului numai cu un consum moderat. În cazul în care utilizarea de zi cu zi nu mai mult de 100 de grame de vin roșu în condiția umană există o tendință pozitivă: scăderea tensiunii arteriale, elimină toxinele din organism, curăță vasele de sânge, reduce riscul de a dezvolta boli cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral, ateroscleroza. Recent, vedere a fost exprimat că vinul roșu și alb pe utilitatea practic egale.

vin roșu

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

Vinul rosu își datorează varietățile de culoare de struguri cu o coaja de culoare închisă și miez. Compoziția vinului include astfel de coloranți utili ca antocianine. Ele dau vinului o culoare nobilă, un gust bogat și o aromă delicată. Vinul rosu are un efect relaxant.

Vin, conținute în vitamine și minerale pentru a normaliza metabolismul, ceea ce duce la o scădere a obezității. Vinul contine antioxidanti naturali care distrug radicalii liberi care distrug celulele corpului uman.

Multe instituții de sănătate se angajeze în utilizarea unor doze moderate de vin roșu în tratamentul bolilor sistemului respirator si boli de inima, eliminarea demoralizare.Se crede că vinul roșu protejează împotriva efectelor radiațiilor și a radiației solare.

Unele vin roșu pentru a alege

La un vin roșu pentru a alege: uscat, semi-uscată, semi-dulce, fortificată?

Vinul alcoolizat conține rectificat spirt-, are o rezistență ridicată, se recomandă utilizarea în cantități limitate.

soiuri de desert de vin roșu sau lichioruri, de preferință, umed și demidulce, astfel încât pentru conservarea lor nu sunt sunt folosite metode chimice speciale. Înțelepciunea convențională dictează, ca vinul roșu cel mai util și natural, uscat.

Acum, cu privire la vârsta de vin roșu și utilitatea sa în această privință. Sa constatat că vârsta vinului nu afectează proprietățile sale medicinale, ci doar modifică indici de aromă. În funcție de conținutul de vitamine și minerale sunt tineri, fără îmbătrânire vin, în vârstă de epocă util.

Vinurile seci care nu conțin zahăr, este mult mai util soiuri de semi-dulci și dulci.

producătorii străini de vin roșu

Vin rosu sec, unele alege din soiurile importate?

Vinurile din diferite tari sunt fabricate dintr-o varietate de struguri locali. Pe rafturile de centre comerciale din România sunt atât de multe vinuri din Franța, cu o gamă largă de prețuri de la ieftine la scumpe.

În cumpărătorul românesc cea mai mare parte a cererii de soiuri ieftine de vin rosu sec.

Franța este un lider în producția de vin, dar, de asemenea, printre produsele sale peste băuturi de calitate slabă. Prin urmare, atunci când aleg un vin francez ar trebui să revizuiască cu atenție informațiile pe flacon: aceasta ar trebui să prezinte informații cu privire la producător, data recoltării, anul de fabricație vin. Cele mai renumite soiuri franceze de vin roșu este Burgundia, Bordeaux, Rhone.

Exportul de vin în primul rând este Italia. Vreme însorită, cald face posibil să crească struguri pe tot parcursul anului. La nivel mondial faima meritata vinurile roșii din regiunea viticolă din Toscana, din struguri din soiul Sangiovese italiene. Cele mai populare vinuri roșii seci sunt "Chianti Classico", "Supertuscan", "Brunello di Montalcino". Chianti - vin cu o expunere nu mai mare de doi ani, atunci când viteza obturatorului depășește această valoare, vinul numit Riserva, este de mai multe ori mai scumpe.

La alegerea unui vin spaniol de calitate din nou va eticheta. Vinul are o expunere diferită de identificare inscripție:

 • masa de ieftin;
 • , Calitate îmbunătățită de actualitate;
 • de epocă;
 • elită.

vin spaniol potrivit pentru friptură de vită suculentă este un clasic „Rioja“ cu un buchet de fructe si o aroma bogata.

La alegerea vin roșu sec importat trebuie să se bazeze pe, climatul mai cald din țară, producătorul, vinul delicios. Prin urmare, suntem vinuri atât de populare din Argentina, Chile și alte țări ale lumii noi. Bea din aceste țări au arome exotice din utilizarea de soiuri de struguri locale originale: Shiraz, Grenache, Zinfandel, Malbec. Cultivăm aici și faimoasele soiuri de struguri: Cabernet si Merlot. Utilizarea de forță de muncă ieftină, insorit, sol bogat, randament ridicat face ca prețul vinului din aceste țări disponibile pentru întreaga populație.

Colectia de vinuri roșii tradiționale georgiene va fi un decor minunat pentru orice sărbătoare. Primul pâine prăjită se face cu pahare pline cu umiditate prețioase georgian vin demidulce „Hvanchkara“. aperitive de legume însoțească georgiană vin roșu sec „Saperavi“ sau „Mukuzani“, o tranziție lină către principalul -shashlyku fel de mâncare din carne. Pentru mâncăruri gătite la foc deschis, sunt perfecte vin roșu și demidulce pe baza Saperavi „Kindzmarauli“ sau „Akhasheni“.

În ultimii ani, vinurile abhază de înaltă calitate au fost un plus plăcută de piața românească.

mai multe fabrici de vin sunt de lucru pe teritoriul Abhaziei, producând un vin roșu relativ ieftin, caracterizat prin gust excelent și buchet.

Se deschide multe vinării private, în cazul în care vinul este produs în conformitate cu propriile sale rețete originale și tradiționale. vinării private vinuri cu un gust mai bogat, dar, de asemenea, un preț mai mare. Cele mai populare marca Lykhny, buchet din Abhazia, Chegem, Amr Apsny.

Cum să vă protejați de contrafăcut

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

După selectarea brandului, calitatea și timpul vinificației de a efectua controale asupra originalității vinului și a se proteja împotriva falsurilor. Toți producătorii mondiali de vin în proiectarea de etichete tind să adere la regulile de cele trei culori. Prin urmare, stai departe de piese multi-colorate de hârtie.

Vinificatorii Cinstit indică întotdeauna numele și locația producătorului.

O caracteristică importantă a vinului de calitate este un indiciu al anului culturi. Vin de calitate nu ar trebui să fie precipitat. Compass este o sticla de plută importantă, partea sa superioară trebuie să fie la partea de sus a gâtului și trebuie să fie așezat foarte ferm, menținând prospețimea vinului. Acum, unii viticultori înlocui plută șurub capace metalice, simplificând modul de deschidere a sticlelor.

Pentru producerea vinurilor roșii seci utilizând soiuri de struguri Merlot, Cabernet, Negretti, Aglianico, Sauvignon și altele. există mii de soiuri de vin roșu din lume. Cele mai multe dintre ele sunt Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pino Nuar.

Culori bogate, strălucitoare a vinului poate fi obținut numai din struguri buni. Scarlet, visiniu, rubin, violet, sau nuanță de cireșe întunecat raportat vin sec de tineret. vin roșu de calitate ambalate într-o formă individuală sticlă masivă de nuante inchise de verde sau maro. Când vin de servire este mai bine ghidată de principiul: mai bogate, mai grasa, fel de mâncare mai grea, cu atât mai ușor este de a servi vin.

Gastronomia de vin roșu

Într-o lume de nenumărate gourmet se confruntă cu umblarea bun vin roșu sec. În Italia, Franța, vinul georgian - băutura națională tradițională, un atribut esențial al prânzuri și cine toate segmentele de populație.

Exemple de vin rosu sec, cu o masă de combinații:

 • vin sec toscan este perfect cu branza, lasagna, spaghete.
 • Demidulce georgiene „Kindzmarauli“ din America Latină „kaiku Terroir seria“ prieteni cu gratar, carne la grătar: carne de oaie, carne de vită.
 • Gustul dulce al legume prăjite accentuează francez „Le Cornu“
 • desert gust consolida Burgundy „Beaujolais Nouveau“

Cel mai bun vin roșu sec

Vin rosu sec pentru a alege ceea ce: Evaluarea vinurilor roșii seci dezvăluie cele mai renumite reprezentanții străini și interni.

Chateau Fonsesh - vin francez din soiuri de struguri Cabernet Sauvignon și Merlot, cu o aromă bogată de flori și fructe coapte luncă. Alcoolul este de 10 vol.

Temperatura de alimentare la bucate din carne de aproximativ 18 de grade. Ochelari cu o băutură de culoare rubin va fi decorarea principală a mesei.

Chianti - vin italian vechi. În producția sa este utilizat struguri strict roșii. Se intelege cu faimoasa mâncare italiană.

Bararesko un alt vin roșu populare din Italia. Strugurii cultivați în teren muntos oferă această băutură o aroma tarta subțire și aroma complexă de condimente, fructe și flori.

Saperavi - soiuri georgiene de vin rosu sec din struguri cu același nume.

puterea de nu bea mai mult de 11 vol. Vinul are o culoare maro inchis si catifelat gust Mukuzani - vin georgian din soiul de struguri Saperavi, se stinge timp de trei ani în butoaie de stejar. Recunoscut de o culoare roșie frumoasă, gust, cu aroma de fructe de padure si coaja de stejar.

Perfect adaptate la carne și legume fierbinți feluri de mâncare.

 • "Phantom", "Cabernet Sauvignon" Vinăria Vedernikov, AO Millerovskiy viinzavod;
 • Lefkadia "rezervă" de "Lefkadia", Teritoriul Krasnodar;
 • „Saperevi. Taman Chateau. Rezervația „SA“ Kuban-Vino“, Teritoriul Krasnodar și alte

Cele mai bune semi-dulce soiuri de vin roșu

Unii vin roșu pentru a alege, consiliere

Demidulce vin roșu, ce să aleg?

Cele mai bune vinuri roșii dulci produse Georgia. Rețete, dovedite peste secole, condițiile meteorologice ideale pentru coacerea strugurilor de soiuri dulci contribuie la crearea băuturii divine: Hvanchkara, Alazani Valley, Kindzmarauli, Akhasheni.

Hvanchkara - cel mai faimos vin dulce. Materiile prime sunt soiuri cu boabe Mujuretuli Aleksandrouli și cultivate în podgoriile din districtul Racha.

Mai ales în băutură roșu-închis este un gust minunat cu note florale si fructate.

Alazani Valley - vin demidulce, struguri roșii, cultivate în Georgia de Vest și de Est.

Adăugarea perfectă pentru brânzeturi georgiene și mâncăruri dulci. Răcirea vinului îmbunătățește nuanțele sale aroma. Are un gust plăcut și buchet delicat.

Akhasheni - băutură demidulce făcut celebru struguri Saperavi în creștere în muntos Kakheti. Catifea de culoare cireșe negre combinate cu un gust moderat astringent.

Kindzmarauli- celebru dulce Saperavi de struguri roșii. visiniu de culoare, granat închis, un gust plăcut și un buchet minunat.

Rezumând, putem spune în selectarea vinului ar prefera vinul roșu sec făcut pe baza soiurilor de struguri de culoare roșu închis. Acest tip de băutură are o nișă importantă în gama de vinuri vechi și unice. Consumul moderat de vin roșu regulat uscat poate ajuta la îmbunătățirea sănătății, să mențină vitalitatea la nivelul corespunzător, pentru a ușura starea de spirit. Important în obținerea de sănătate și efectul terapeutic al consumului regulat de doze mici. Consumul excesiv de alcool poate duce la dependenta de alcool. Ca vinul francez vindecă tot, cu excepția alcoolului.