unelte de gradina

unelte de gradina
Figura 1 Ferastrau de gradina:
1-5 - bomfaier; 6, 7 - ferăstraie luchkovye; 8 - Shestova bomfaier.

Echipament pentru îngrijirea culturilor de pomi și arbuști pot fi împărțite în 3 grupe: mecanisme și instrumente pentru îngrijirea solului în grădină, instrumentele de uz general (mini-tractoare așa-numita cu un set de instrumente pentru cultivarea solului, lopeți, grădină furci și agricole, grebla, prășitoare , cultivatoare manuale etc.) .; Instrumente pentru tăiere și grefare (ferăstraie, secatore sau foarfece, Foarfecii, grădinar sau aer, foarfece, altoire și okulirovochnye); echipamente auxiliare și materiale (mese scara gradina de filmare, găleți, coșuri, echipamente pentru îngrijirea gazoanelor și cai, pulverizatoare de spate, raclete, etc.).Rippers manual proiectat pentru afânarea solului la o adâncime de 10 cm sub copaci, lângă tufișurile în brazde; prășitoare (simple și combinate) - pentru fasonare și controlul buruienilor în grădină, pepinieră, pe bace (prelucrarea trunchiuri de pomi fructiferi și arbuști fructiferi este mai bine să se utilizeze o sapa cu lama largă); burghiu pentru grădină - pentru săpat găuri, atunci când plantarea răsadurilor, precum și introducerea în fertiliza zona rădăcinii de arbori și arbuști.

ferăstrău de grădină (Fig. 1) sunt utilizate pentru tăierea crengilor copacilor fructiferi pentru coloana de îndepărtare 1.5 cm. Ele sunt de diferite tipuri, dar cel mai convenabil de a lucra cu un bowsaw rotativ (360 °) web îngustă, cu dinți fine. Înainte de a vedea modificările necesare pentru a ascuți dinții unui fișier și se diluează cabluri speciale. Divorțul are 1,5-2 ori grosimea benzii și descrește treptat spre sfârșitul ferăstrăului.

unelte de gradina
Secatori Figura 2 (a) și foarfeci (b).

unelte de gradina
cutite Fig.3 Garden: a - tipuri de cuțite (1,2 - okulirovochnye cuțite, 3, 4 - cuțite, dălți pentru inoculare, 5 - vaccinare sau cuțit kopulirovochny, 6 - combinat cutit, 7, 8 - foarfece); b - lamele punctului (1 - grădină, 2 - inoculului, 3 - lama de plictisitoare, 4 - ascuțire corectă, 5 - ascuțire greșit).

Secatori (foarfece) (Figura 2) - una dintre cele mai comune instrumente. Acesta este utilizat pentru tăierea de pomi fructiferi, arbuști fructiferi străpungere, tăierea zmeură lemn mort, tăiere butași, butași țăruș și alții. Industria produce grădinar de tăiere unilaterală și bilaterală. Cel mai ușor de utilizat pruner bilaterale de tăiere un arc lamelar. Pentru a tăia crengi uscate utilizate Lopper (foarfece de grădină aer) la prindere superioară sau inferioară. Instrumentul este împins pe un stâlp de lemn, și legat de brațul puternic cablul. În timpul funcționării, Foarfecii de ramură și capturate trăgând de cablul de alimentare este tăiat.

unelte de gradina
Figura 4 Echipament și utilaje pentru tăiere și cules fructe: și - scara de grădină; b - Tabelele și console; în - saci plodosbornye și coșuri.

unelte de gradina
Figura 5 răzuitoare și perii:
și - o racleta grădină universală; b - perie de oțel

unelte de gradina
Figura 6 Inventarul pentru îngrijirea gazonului și căi:
1 - rola cu ace pentru cultivare de primăvară; 2, 3 - cositoare; 4 - disc brăzdar; 5 - Rake mătură din tije; 6 - o mătură din metal; 7 - plug; 8 - raclete; 9 - foarfeca; 10 - foarfece de bordură.

foarfece (Figura 3) (mari, medii, mici) sunt utilizate pentru a tăia vârful, stripare secțiuni transversale pentru tăierea ramurilor subțiri și alte lucrări. vaccinarea Knife (kopulirovochny) este utilizat pentru a gestiona toate tipurile de vaccinări. Are o lamă dreaptă cu o proeminență de pe partea din spate a ciorapului la lama pentru deplasarea in afara cortexului in timpul altoire. cuțit Okulirovochny folosit pentru altoire pomi fructiferi scut cu rinichi. linie de lama lui concav-convexă pe partea din spate a ciorapului în adâncitura, mânerul are un os pentru a separa coaja. Există, de asemenea, combinate cuțite. foarfece pentru garduri vii sunt proiectate pentru tăierea gardurilor vii și a plantelor turnate sunt disponibile cu lame drepte sau ondulate.scări pentru grădină (figura 4) este folosit la ramurile ridicate de tăiere localizate și recoltarea în partea de sus a coroanelor. Trepte, scări vin cu un suport de alunecare, care este cel mai bine să se stabilească cu ajutorul unor bucle de metal, și scări se trage tije și nuci. Convenabil în scara utilizare aluminiu LCU-2,5, 3,5-LLU și colab. Masa Filmarea pentru recoltarea fructelor în partea de mijloc a coroanei de copaci înalți. Are o înălțime de aproximativ 1,5 m și este format din scări, un suport în fața platformei în formă de pană și pentru asamblor. Acest design tabel îl face ușor de instalat-l aproape de coroana portbagajului în interiorul fără a deteriora ramurile și nu demolezi de fructe. Pentru recoltarea gălețile de plastic cele mai convenabile. Ele sunt ușoare și durabile. Fierul este necesar găleți în interiorul pânză groasă obkladyvat. Dintre diferitele tipuri de coșuri preferate expandabil stolbushki îngust în sus. Recent, saci plodosbornye pe scară largă cu curele pentru a fi purtat pe umeri în fața lui și atârnă de un cârlig pe ramuri de copaci sau trepte de scări. Ei au un fund detașabil pentru golirea pungii de fructe.

Pentru a avea grijă de mașina de tuns iarba si sunt folosite piese, trimer, și foarfece de grădină fileuri, role ace și alte. (Vezi fig. 6)

pulverizatoarelor de spate (Figura 8) sunt proiectate pentru pulverizarea livezilor împotriva dăunătorilor și bolilor. Acestea sunt disponibile în diferite versiuni: pneumatice (UFP) Diafragma (OSA), atomizor, pompe manuale, etc. racleta universal este folosit pentru a curăța trunchiul și ramurile de bază crusta moartă scheletic. Perii de oțel (Figura 5) - pentru a curăța trunchiuri și ramuri ale scheletului după racleta, precum și pentru a elimina mușchi și licheni pe suprafața arborelui. Perie Mochalny utilizat pentru boles Ceruza și ramuri ale bazei scheletic, peria de păr - secțiuni pentru vopsire după tăiere. Lacul (Figura 7) din metal și polietilenă utilizate pentru udarea plantelor și butași după plantare și în timpul îngrijirii. Dintre materialele auxiliare utilizate în mod obișnuit: uscare naturală vopsea ulei (pentru vopsirea feliilor după tăiere și tratarea rănilor); vopsea latex (pentru boles Ceruza, periere secțiuni după tăiere și în tratamentul rănilor, inclusiv a cancerului); curte Var (pentru tăieturi de vaccinare spălare, răni); folie PVC (un material confortabil și igienic pentru vaccinări). Populare cu chit grădinari argila (pentru răni, fracturi), constând din 2 părți de argilă, 1 parte mullein cu adaos de mici paie paie tocate sau fân, diluat cu apă la o stare vâscoasă.

Fiecare producător ar trebui să aibă, de asemenea, pompe electrice (de tip „Cam“) pentru instalațiile de udare, furtun de grădină, cărucior sau Barrow, panglica, baruri secera, gresii fișiere pentru punctul de instrument, diferite ambalaje.

Sfaturi utile:

• Lame sape, lopeți și shtykovok ar trebui să trageți pe nicovală și subminează periodic. De fiecare dată, după instrument de lucru trebuie să fie curățate de murdărie, uscați-l bine și lubrifiați cu un strat subțire de unsoare (ulei de motor). Depozitați instrumente într-un loc uscat, într-o poziție în picioare sau agățat.

• instrument de gradina ascutita de Fusco. Lama pune chamfer pe bara și pentru a muta lama înainte, oarecum oblic, cu o anumită presiune în partea laterală a lamei, apoi se întoarse pe spate, a pus partea plată cuțit, și returnați-l la partea de sus a barei, fără o oprire la lama la lama de pe această parte nu sunt ascuțite, ci numai drepturi. Pentru palele puncte cu teșituri profil complex necesita bare înguste cu o lățime de 1 cm sau bombat. Toate teșită atrageți parte prin mutarea lama de cuțit înainte și împingând ușor pe lamă. Miscarea retrograda (de asemenea, lama înainte) ascute o altă suprafață, în cazul în care are o teșitură, sau doar ușor drepturi fără accent pe lama. cuțit Okulirovochny poate fi ascuțit într-o mișcare circulară. Ascuțirea produce bar fin granular. După ascuțire prima regulă lama pentru oselke mikrokorundovom, apoi pe o curea de piele, mișcări line, cap la cap înainte. Apăsarea tastei de schimbare a cuțitelor ca fiind depreciate. Claritate este verificat mai întâi la atingere, iar apoi prin tăierea foii de hârtie agățat în mod liber. Altoire cuțite de ras pentru a guverna claritatea.

• dinții sunt ascuțite ferăstraie pentru tăiere pe suprafața fișierului. Divorțul crește instalația electrică specială, consolidarea tesatura într-o menghină. Vălul a fost apoi plasat între două plăci de fier și ciocanul sunt aliniate de-a lungul lungimii divorțului ferăstrău.

• partea de tăiere sunt ascuțite dezasamblate foarfece de grădină teșitura, aproximativ la fel ca și profilul elicoidală dat cuțit pentru altoit. La tăierea lamei de tăiere trebuie să fie plasat pe partea de sus a ramurilor tăiate (de evacuare) să părăsească o parte din ramura ar trebui să fie pe partea dreaptă a foarfeca.

• Unelte pentru grădină, în special ascuțit, necesită o manipulare atentă. Ei ar trebui să funcționeze fără grabă, selectarea situației de securitate, reprezintă și tehnici de lucru. Atunci când se lucrează la înălțime (în cazul în copaci, fructe de fotografiere, etc.), folosite pentru mese de grădină scări și setul trebuie să fie instalat în mod fiabil, având în vedere slăbirii a solului și pentru a testa stabilitatea structurii. Instrumente electrice necesită respectarea strictă a normelor general acceptate de siguranță electrică.

unelte de gradina
Figura 7. Mijloace de irigare și stropire:
1.2 - udare; 3 - Set Grower dispozitiv (furtun cu duze de pulverizare și de prelungire) de udare; 4 - aspersoare

unelte de gradina
Figura 8 Pulverizatoare și rasteniepitateli:
și - pulverizatoare hidraulice, acționate manual (stânga - poziția atomizator, pe dreapta - mână); b - tip Hidrosfredele-plant